machrus komentáře u knih
Od Georgette Heyer se mi líbily zatím všechny románky,ale na Deboru a Sylvestra tahle nemá. Ale pěkné počtení.Řekla bych, že více prostoru dostala postava Nickyho než Neda a to je dost něčekané.
No zdála se mi zatím nejhorší co jsem od Enoch četla,ale ten konec...těch posledních asi 20 stran...prostě to že ona ho opravdu odmítla a dala přednost malování před láskou...se mi líbilo.Hlavně to,že si stejně nakonec uvědomila že ji pouhé malování nenaplní.Krásný finish.
Já čtení téhle série trochu spackala.Začala jsem Čekankou což je 4.díl teprve potom jsem začala číst podle pořadí.Nevěděla jsem že je to série.Hlavně u kteréhokoli dílu z těch třech prvních by to nebyla až taková chyba jako u toho 4.dílu,protože právě v tom se dozvídáme kdo vlastně celou dobu byla ta proradná Lady Whistledownová.A to byl právě ten průser.Já to věděla hned po mém prvním přečteném dílu a potom když jsem četla ty první tři díly....tak jsem se celou dobu musela uculovat,protože jsem celou dobu věděla kdo to o nich píše.Ale zjištění kdo to nakonec opravdu je...no prostě jsem to tušila...Přesto,že to byla moje první kniha ze série tak jsem měla podezření,ale já bych ji neudala...Neumím si představit další díly bez jejich provokativních článků. ;-DDD
Musím přiznat,že pro mě nejslabší kniha ze série Cynster,ale určitě se netočí jenom kolem koní a sázek.Je to prostě příběh dvou lidí,kteří zbožňují koně.Kdo čte sérii Cynster a knihy Stephanie Laurens tak ví co od knihy čekat.Je to především o dvou lidech,kteří se do sebe (samozřejmě) ať už chtejí nebo ne zamilují...
Nejlepší díl série to třeba nebyl ale nejhorší taky ne.Já se u něho bavila....a píšu to po přečtení všech 10.dílů...Scéna kdy Gabriel zjistí, že Alathea je dáma s maskou...má to kouzlo...rychle chcete být minimálně o 5 stran dál aby jste zjistili co se bude dít.Já tyhle okamžiky u knih (všeobecně) přímo zbožňuji. ;-D
Musím říct,že jsem se velice pobavila a s chutí se zasmála.Ale příhodu s včelou bych vynechala...nějak mi to tam prostě nešlo.
Kniha byla pěkná, ale rozhodně mě neposadila na zadek. Začátek velmi slibný. V průběhu knihy jsem se přistihla, že chvílema nevím že vůbec čtu, což u mě znamená, že se nudím. Na konci však přišel zvrat, který mě donutil se zamyslet nad celou touto knihou a zjistila jsem, že vlastně, když rodičům, kterým umře prvorozené (jakékoli) dítě, rodičům, ktěří své dítě milují pravou rodičovskou láskou se stane naprosto to samé, co se stalo v této knize. Jop...až na určitou část knihy téměř u konce je celá tato kniha reálná a emocionálně mě konec knihy dostal.
Zakončení únosů se mi líbilo.Ale prostě mi přijde, že série ztrácí rytmus a spád děje.Tady u třetí části únosů ho opět autorka lhce našla, ale bojím se že nastane pokračování, kterého nadobro bude postrádat. někdy by autoři měli vědět kdy se sérií počkat či nadobro skončit.
Je to strašně silný příběh, ale mám z toho strašně smíšené pocity.Ani nevím, co bych víc dodala.
Myslím, že průvodce má vše co by měl mít. Informace jsou i dost aktuální. Mapy jsou dost podrobné, ale podle mého v Irsku se nedá zabloudit. A kdyby přeci jen vždy pro mě platí heslo: Všechny cesty vedou do Říma.
Irsko je nádherná země plná ochotných, vlídných a nápomocných lidí (mluvím opravdu o rodilých Irech). A je to opravdu celý rok zelená země s nádherným počasím někdy opravdu aprílovým (prostě celý rok uplatníte pláštěnku a gumáky ;-D).
Nápad dobrý,kniha měla spád,ale prostě přišlo mi, že autorka to chtěla mít rychle za sebou. Měla bych i tedenci srovnávat to s Manželskou smlouvou, protože tam autorka měla chvíle, při kterých se mi sevřela hruď a chtěla se mi uronit slza, protože do situací, do kterých se dostali hlavní hrdinové jsem byla na měkko.Nebylo to, že bych se mi chtělo brečet,ale prostě se mi z té dané situace hlavních hrdinů sevřela hruď a cítila jsem jak bych se cítila v dané situaci asi já. Tohle u knih zbožňuju. Ale prostě vím, že mi v knize i něco vadilo a nesedělo.
No o něco lepší než minulý díl.Ale asi by Cynsteři chtěli už ukončení.
Tento díl mě teda moc nechytnul.Zatím nejslabší z této série.Je fakt,že jsem knihu táhle četla asi 6 dní možná i celý týden.A to je na mě hodně dlouhá doba na to,že kniha má pouhých 200 + něco stran.Prostě jsem knihu nepřelouskla za dva večery a hned je děj roztahaný a proto asi se mi moc nelíbila.Nebo byla opravdu slabší než ostatní.Uvidíme jak na tom bude další díl.
Tak musím říct,že třetí díl asi nejlepší.Sice jsem čekala,že zápletka bude trochu delší a ne že to spisovatelka stihne vyřešit na 10ti stránkách.Tohle ani není čtení, ke kterému bych se natěšeně vracela.Ani nevím jestli se teď donutím začít číst ten první díl.
Musím říct,že druhý díl jsem byla schopná alespoň číst a nepřeskakovat stránky jako u prvního dílu. Dvojka určitě čtivější a má alespoň děj.Teď začínám číst trojku,tak třeba po dočtení se donutím přečíst i první díl.
Já se přiznávám,že tento díl (jako že první jsem jen tak házela stránkama) četla jen tak s přeskakováním.Právě teď jsem dočetla druhý díl (a to jako,že ten už jsem četla normálně a celý bez přeskakování) a hned jsem začala číst třetí. Musím říct,že na to že ten první díl mi přišel neslaný nemastný a stále jen to samé dokolečka,tak druhý díl už měl alespoň nějaký děj a trojka si myslím,že bude mít ještě lepší děj. SPOILER :Už teď to vypadá,že má na ně někdo spadeno.No nic jedničku hodnotit nebudu.Třeba až dočtu třetí díl tak se k jedničce vrátím. ;-D
No tato kniha mi přišel takový mišmaš.Spisovatelce by prospělo,kdyby se raději zaměřila na jeden žánr.Jako,že buď ať teda píše romance jako byla Počkám na tebe a nebo ať teda píše thrillery,což se nepovedeně pokusila zapasovat sem do té knihy. Já bych řekla dost nepovedeně.
Teda jako musím říct,že tato kniha mi dala hodně zabrat.Ale také přiznám,že si za to mohu sama.Už po prvních asi 50 starnách jsem knihu odsoudila k tomu,že ji odložím a nedočtu.Kniha mi totiž nechutně moc připomínala film 12 podmínek k dědictví.(V čemž jsem se zmýlila.)Hodně jsem se přemlouvala abych se ke knize asi po přečtení dalších třech knih vrátila,ale vrátila.Sice jsem ji dál louskala asi po 20 stránkách denně(což v mém případě je sakra málo),ale četla jsem.Snad až od strany 197 mě kniha začala opravdu bavit.A to jsem ji už teda zhltla do finiše na jeden zátah.Ač s velkým přemáháním tak ale knihu jsem zdolala.Konec knihy mě úplně dostal.Tím koncem myslím od strany 197 do konce knihy. Když se podívám na knihu po dočtení. Byla víc než dobrá.Nemít problém s tím začátkem asi bych dala i 5 hvězdiček.Snad změním hodnocení po druhém přečtení. ;-D