Maciiik

Pěkná obrázková publikace se stručným popisem některých řemesel.
Jako malá jsem milovala dětské encyklopedie DK - kdybych tenkrát měla tuhle knížku, ležela bych v ní asi pořád ;)

Pěkná kniha pro ty, kdo se začali zajímat o větrníky ;) Stručně shrnuje základní informace o větrných mlýnech.

Krásná kniha, plná nádherných obrázků z kouzelného světa. Půjčila jsem si ji jako inspiraci pro naši celotáborovou hru (vikingove.junak-tabor.cz) a moc mi pomohla ;)

Velmi milé zpracování historie města. Čte se jako pohádka, je to skvělá kniha k odpočinku u kávy ;)

Moc příjemné nahlédnutí do světa piva - konečně vím, jaký je rozdíl mezi svrchním a spodním kvašením ;) Zprvu jsem byla překvapená, že je kniha psaná formou rozhovoru - ale bylo to nakonec velmi příjemné a pomohlo mi to zaměřit se vždy na to podstatné. Ráda jsem si udělala pořádek v různých typech piv. Až se otevřou zahrádky, budeme pokračovat v důkladném průzkumu!

Mám ráda tyhle výlety do jiného času a prostoru... S touhle knihou jsem nakoukla do poválečného Londýna, přijala pozvání k sestřičkám od sv. Raimunda a nechala si vyprávět o těžkých začátcích předporodní péče v chudinské čtvrti. Styl psaní mi příliš nesedl, bylo to takové neuspořádané, ale velmi autentické a milé.
(V reálném světě jde o komunitu sv. Jana Božského - zkráceně CSJD, založenou roku 1848, která dnes sídlí v Marston Green u Birminghamu.)

Tohle mě bavilo, prima kniha na odreagování. Ženský tělo bude pro chlapy navěky záhadou, i když Larry to celkem zvládnul ;) Asi bych občas taky uvítala možnost se odpojit, mít vnitřního parťáka co za mě dojde do práce, a mezitím si duševně od všeho odpočinout...

Příběh je fajn, taková příjemná oddechovka. Vědecké pasáže jsou na mě až příliš pitomé (eufemismus nehledám), takže rezervaci na druhý díl jsem v knihovně zrušila - ale těším se na seriál, to bude tomuhle žánru slušet líp. Herec se jmenuje Matthew a je to opravdu pěknej chlap, tuším že mě to bude bavit ;)

Knihy podle scénářů asi nebudou můj šálek kávy. Moc jsem se na ni těšila, protože mě téma léčitelství zajímá ale nedokázala jsem se začíst a přes víkend jsem se tím tak nějak prokousala. Je to velmi krátké, jen gramáž papíru a množství prázdných stránek z toho dělají knihu. Mám raději obsažnější záležitosti, budu si muset přečíst Vzpomínky přírodního léčitele a Životní příběh Jana Mikoláška. A hlavně se těším na film, zatím jsem ho neviděla, ale hodnocení vypadá slibně.

Těšila jsem se, že se dozvím něco nového - ale je to spíše knížka k prolistování u kávy. Soubor nepodložených dohadů bez nějakého bližšího jazykovědného rozboru.

Bylinky sbírám a používám hodně, dělám i domácí kosmetiku. Takže jsem se na tuhle knihu dost těšila...
Bohužel. Pro mě je až příliš alternativní. Autorčina představa rodiny žijící v soběstačnosti je tak utopická, až je úsměvná. Některé rady nápady jsou jen absurdní (mouka z orseje a pýru), některé jsou ale bez pardonu život ohrožující.
Strana 100: "Při příznacích náhlé srdeční nebo mozkové příhody podáme postiženému jednorázově nálev připravený z 1 lžičky chilli a 1 hrnku horké vody" - Ani slovo o tom, že jediná vhodná reakce je okamžitě volat záchranku! Hned! Můj muž naštěstí má kromě selského rozumu i několik zdravotnických kurzů. Představa že mám vedle sebe někoho, kdo mi při podezření na infarkt odejde připravovat chilli, je děsivá!
Kapitola o bylinkách proti otěhotnění je taky výživná.

Hodně deničkový záznam vlastních výletů. Sice jsou vsunuty i obecné informace o daných místech, ale je to celé hodně subjektivní. Čekala jsem více poučné pojetí, lákající na cesty. Ale sliny se mi sbíhaly a autorův smysl pro humor mi sedí.

Parádní knížka pro malé zvědavce. I my velcí jsme si ji rádi prošli a prozkoumali všechna okénka ;)

Stručný orientační přehled pramenů k historii vinařství.

Dobře sepsaná publikace; přehledně vystihuje to nejdůležitější, co o pátrání ve starých katastrech potřebujete vědět.

Nádherná publikace, která ukazuje jak vypadaly nejstarší české Bible. Popisuje počátky knihtisku u nás a přibližuje, jak se měnily knihy v průběhu staletí.