Makoves

Krásné verše. S ohledem na autorovo mládí, když je psal, tak bych řekl, že hodně dobré.

Od Cooka jsem zvyklý na lékařské prostředí, ale tento žánr zvládl také skvěle. Hluboká myšlenka, že násilí, byť míněno v dobré víře, plodí zase jen násilí.

Povídky perfektní, jen to závěrečné vyprávění o historickém románu, mě moc nezaujalo.

Kniha plná skvělých básních, ale i těch slabších. Musím ocenit tvorbu paní Peroutkové a povídku V bunkru od Vladimíra Kostihy.

Čtvrtý příběh se do série moc nehodil, ale stojí za přečtení všechny.

Moje první kniha od Francise, do této doby mě nechávali chladným, ale teď vím, že si ještě určitě nějakou přečtu.

Inspirativní poezie, ovšem nedá se říct, že bych s Ginsbergem ve všem souhlasil, on totiž kritizuje úplně všechno, co se kritizovat lze.

Příběhy o Indianu Jonesovi mě bavili vždy. nebylo to jinak, ani v této knize.

Četl jsem zkrácenou verzi a zdálo se mi to dost dobré. Možná proto, že pomalejší pasáže byly jednoduše vyškrtnuty a nebo proto, že Cook je prostě dobrý autor.

Přiznám se, že většinu povídek jsem nepobral, ale ta zásadní "Proměna" vše srovnala. Když už nic, tak tohle stojí za přečtení.

Zábavné, čtivé, skvělé. Autoři se nechali inspirovat slavným sci-fi filmem. Tuším, že vetřelec to byl a vznikla tak perfektní parodie.

Je to Hašek, co k tomu dodat. Kvalita, humor, čtivé povídky.

Část od Moniky Steinertové se mi líbila, bohužel dojem z knihy pokazil pan Vinarčík. A navíc to haiku na závěr.... to tam být nemělo.

Nepatřím zrovna k milovníkům krimi žánru, ale musím přiznat, že mě pan Klíma mile překvapil. Skvělý styl psaní, perfektně volená slova, k tomu nevšední příběh s nevšední zápletkou.

Zase jedna humorná "Ptákovinka", přesně taková jaká se od Švandrlíka očekává.