makynka911 makynka911 komentáře u knih

Zapomnění Zapomnění Anthony Horowitz

Přečetla jsem první čtyři knihy a říkala jsem si, že se ještě stále těším na to, jak to všechno dopadne.
Moc se mi líbili první dvě knihy, ale třetí se čtvrtou už pokulhávaly nejen dějově, ale i složitostí a čtivostí. Ale i tak jsem je přečetla a konstatovala, že to nebyl ztracený čas.
Ovšem posledním dílem jsem se prostě neprokousala. U 80 strany jsem to prostě vzdala. Příběh byl moc překombinovaný a ať jsem se snažila jak jsem chtěla, nešlo to. Za mě tedy za dva a to díky předešlým dílům :)

14.08.2017 2 z 5

Dar vlka Dar vlka Anne Rice (p)

Tak právě dočteno. Bylo těžké překousat se přes prvních sto stránek, ale čím víc jsem se do příběhu ponořila, tím víc jsem chtěla odhalit všechny tajemství a okolnosti, které hrdinu vedly knihou. Jak už bylo popsáno v komentářích níž, nejlepší úsek je cca posledních 50 stránek. Ty jsem doslova hltala.

Co se týče příběhu jako takového, nebyl nijak zvlášť poutavý, místy až moc protáhlý děj. Ale na druhou stranu to nebyla ani klasická fantasy vlčí záležitost, líbilo se mi, že celá legenda nebo jak to nazvat, je pojata trošku jinak.

Nicméně, kniha se dala i přes počáteční, dlouhý ba přímo zdlouhavý úvod číst a rozhodně to pro mě nebyla až taková ztráta času. Znova si ji ale asi nepřečtu :)

28.07.2017 4 z 5

Vášeň Vášeň Lisa Jane Smith

U knih se dobře relaxovalo, nebyly moc dlouhé, byly napínavé a zamilované. A jako asi všichni, i já jsem si všimla a asi dostatečně nedocenila (ani nechci docenit) podobenství s Vampire Diaries. Ale to je zase jiný příběh :) Za mě prostě průměr, který neoslní, ale ani neurazí :)

27.07.2017 4 z 5

Král Král J. R. Ward (p)

Miminko sem, miminko tam. Nějak mi to k bratrstvu jako takovému, kterým to začínalo nesedí. Na druhou stranu se mi líbily příběhy vedlejších postav a ještě se máme na co těšit. Ale pro mě je Král prozatím jedinou knihou ze série, která mě nebavila. Ale těším se co vymyslí pro iAma :)

25.07.2017 3 z 5

Kouř a popel Kouř a popel Sue Tanya Huff

První díl jsem doslova zhltla, ale další dva už pro mě bylo těžké přelouskat. Nemám ráda nedočtené knihy, takže jsem je nakonec přece jen zvládla, ale dojem z nich nemám žádný, poslední kniha mi přišla ztrátou času. Ale každý má samozřejmě jiné vjemy a názor :)

25.07.2017 4 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Kniha mě absolutně nebavila, nedočetla jsem. Ale v dnešním světě, přeplácaném filmy typu Van Helsing a Underworld jsem ráda, že tuto klasiku máme :)

25.07.2017 2 z 5

Přežili svou dobu Přežili svou dobu Vít Lucuk

Přečteno jako první kniha v rámci výzvy 2025. Bylo to náročné. Autentické příběhy lidí ze Šumperska, kteří opravdu přežili sami sebe. Hrůzné zpovědi nejen z období nacismu, ale především z období poválečného. Mnoho z nás si ani nedokáže představit, co prožívali. Strach o sebe ale především své blízké, nespravedlnost soudů a zabavování majetků. Opravdu silné příběhy..

04.01.2025 5 z 5

Hrej hráčem Hrej hráčem Emma Hart

Jedno odpoledne a vůbec žádné nadšení, vlastně ani nechápu, jak se to stalo, že jsem dočetla. Za mě lepší 2* :)

07.10.2019 2 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Nenáročná literatura vhodná pro oddech. Místy nepochopitelná vyspělost "šestnáctek", ale jak říkám, sérii jsem četla spíš pro oddych, takže i tohle se dá smáznout. Každopádně první dva díly perfektní, další díly už lehce upadaly, ale pořád aspoň průměr :)

07.10.2019 3 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

07.10.2019 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Originální pojetí života nájemného vraha. Kniha se mi líbila, procházení turnajem, milostný rozpor mezi Chaolem a Dorianem, sudba a tajemstvím opředený hrad. Až skoro do konce knihy jsem se nenudila. A pak přišla klasika, klasická zápletka a předvídatelnost dalších dílů. Pustím se do další knihy a uvidíme co nás čeká :)

07.10.2019 4 z 5

Dluh Dluh Dmitrij Rus

Očekávaný díl, který byl prostě průměr. Těšila jsem se na knihu celý rok, hlavně kvůli konci minulého dílu. Začátek knihy se ještě vcelku dal, ale po složení raidu, to bylo jako co? Samaritanská mise a když konečně dojdou do bodu kam měli namířeno původně, tak je za dvě strany hotovo a Glebovi zase všechno padá do klína?

Stejně jako u Šamana i tady čekám, až mu někdo zavaří, vím že je to zlé, ale série potřebuje nový náboj. Tak snad ten Tavor no...

Za mě bohužel lepší trojka :)

22.05.2019 3 z 5

Přiznání Přiznání Anna Todd

Hodnocení celé série - jsem z toho naprosto paf. Nechci spoilerovat, takže to okomentuji jen obecně.
Vztah hádáme se - usmiřujeme - hádáme se -.... Ano, točí se kolem toho všechny knihy v sérii. Ale prostě pořád je tam to něco ... Něco co Vás donutí přečíst si ty hromady stran a to co nejrychleji.
Co se mi hlavně líbí je ta psychopatická, majetnická a nestabilní stránka Hardina. Naopak Tessa byla místy docela na vraždu. Na druhou stranu kdyby neměla takovou povahu tak by Hardin nebyl Hardin :)

Od začátku série prošli oba výraznou změnou, která je opravdu viditelná na posledních stranách. Na hodnocení knihy jak hvězdičkami tak slovy jsem si nechala hodně velký odstup. U mnoha knih se mi stane, že si třeba po měsíci nevybavuji děj. U těchto dvou si ho pamatuji naprosto přesně, teď zvažuji, že si sérii přečtu znovu. Celkový dojem a hodnocení mi nedá jinak než 5* :)

04.05.2019 5 z 5

Nezkrotná Nezkrotná Sylvia Day

Hodně se mi líbilo asi prvních 200 stran, a to nemyslím z první knihy, ale z celé série. Věděla jsem, že to bude dalších 50 odstínů, ale na relax dobré.
Dalších xxx stran série nebylo přímo zlých, ale už to určitě nebylo něco, co bych si chtěla zopakovat. Hlavně se některé věci v knize, viz Evina noční můra, řešili dost zvláštním, až neuvěřitelných způsobem.

Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

Obnažená Obnažená Sylvia Day

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Opět hodnotím celou sérii - princ vs. zabiják - samozřejmě, že jsem fandila úplně obráceně :) Ale o to lepší dojem z knihy. Příběh celé série byl poutavý, moc se mi líbilo, jak se to celé zamotávalo, to jak byla Lia silná ať se dělo cokoliv. Rysy Kadena a Rafa se měnili postupně napříč knihou, vzájemnou rivalitou ale také přístupem k Lii. Zajímavé je porovnat si jejich charakter v první a v poslední knize. Opravdu ušli kus cesty.
Jsem opravdu ráda, že jsem na tuto sérii narazila :)

04.05.2019 5 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Kniha se mi líbila. Svělé zpracování, kvalitní příběh, který byl hlavně originální a postava Temnyje ... no, vždycky se nám ti záporáci budou líbit víc než ti hodní. Nicméně do dalšího dílu už jsem se nedonutila. Třeba časem :)

Wildcard: Divoká karta Wildcard: Divoká karta Marie Lu

Pokračování zhruba stejné kvality jako první díl. Oplakávání Hidea, chybělo hraní (což mi moc nevadilo), rozuzlení příběhu Zera. No ... zajímavé, tohle jsem nečekala. Každopádně si autorku pohlídám, ráda bych si od ní přečetla i další knihy :)

Warcross Warcross Marie Lu

Kniha se četla velmi rychle. Moc jsem nepochopila svět Warcrossu, nebo spíš jsem si hru jako takovou nedokázala představit. Ale zápletka knihy je vcelku ucházející a nakonec mě donutila koupit druhý díl. Zprůměrováno na 4- :)