mala.princezna mala.princezna komentáře u knih

☰ menu

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

(SPOILER) Potěšilo mě, že i v tak těžké době, ve všem tom zmaru a (lidské) špíně si lidi dokázali najít své osobní štěstí.

26.09.2024 5 z 5


Kluci, holky a Stodůlky 1 Kluci, holky a Stodůlky 1 Eva Bernardinová

Nejoblíbenější kniha mého dětství. Oba díly. Byl to pro mě vzor ideální rodiny a krásného dětství. Četla jsem to snad stokrát. Teď po stoprvé čtu svým dětem. A světe div se, i dnešní děti se v tom nacházejí.

20.12.2023 5 z 5


Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Ač kniha pro děti, naprosto mě vtáhla do světa pravěku. Na pár archeologických nálezech je postaven celý příběh. A já věřím, že to tak bylo :)

27.10.2022 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Žila jsem tím příběhem. To je pro mě známka dobré knihy, když na ni myslím i v době, kdy ji zrovna nečtu. Také mám ráda, když kniha obsáhne celý život, tahle (oba díly) dokonce celé generace. Těším se na třetí díl, i když už předem je mi líto, jak to budou mít těžké...

27.10.2022 5 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Tenhle díl se mi libil snad nejvic. Asi jsem víc člověk než vznešená víla, protože jsem si ráda odpočinula od promyšlených intrik a důmyslných plánů. Tady lsti a proradnost přebila přímost a čestnost. Chaol je velký sympaťák a jak řekla Yrene "Doufám, že se nikdy nenaučí hrát takové hry."

29.07.2022 5 z 5