malazluta

Krásný příběh, jak pro dospělé, tak pro odrostlejší děti ... až člověk po přečtení této knihy dostane chuť na tomto hřbitově bydlet :-)

Zděněk Svěrák je prostě jistota, která mě nikdy nezklamala. Jeho cit pro češtinu je obdivuhodný.

Zajímavý, napínavý příběh...autorka opět nezklamala.

Moc se mi líbily dialogy Emerie a Drewa, bavily mě. Příjemný a pohodový příběh, totální oddechovka.

Za mě povedený díl, který rozhodně nepatří k neslabším v celé sérii (tím je pro mě jednoznačně Marco). Líbil se mi tím, že to bylo zase něco trošku jiného. A Asadovy hlášky o velbloudech stále nemají chybu:-)

Opět silné téma, tentokrát okořeněné tím, že se autorky osobně dotýká.

Již mnohokrát zpracované téma ... ale v tomto případě dobře napsané, zábavné a pokud čekáte oddychovku, tak vás tato kniha jistě nezklame.

Tato kniha je všechno - veselá i smutná, romantický příběh na pozadí tragické události. Moc se mi líbila, jednou se k ní vrátím.

Nikdy mě nepřestane fascinovat, co všechno dokáže Werich do svých příběhů a pohádek schovat....

Z této knihy mám opravdu smíšené pocity. 3/4 knihy mě opravdu nudily a musela jsem se do čtení hodně nutit, závěrečné kapitoly to již nezachránily. Těžko se člověk nadchne knížkou, kde jsou mu hlavní postavy prakticky ukradené - chyběla jim vzájemná chemie a jejich vzájemnou lásku jsem jim věřila jen stěží. Když se zpětně za celou knihou ohlédnu, tak se jedná o hezký příběh, na který by stačilo jen pár stran, ale u rozsahu více než 300 stránek bych čekala od děje něco víc.

Tato knížka se okamžitě dostala mezi moje nejoblíbenější, skvěle napsaný příběh, už se těším, až si jej přečtu znovu.

Mám ráda romatické příběhy, i ty poněkud hloupé, pokud jsou dějově zajímavé, vtipné a hlavní hrdinové mají vzájemnou chemii. Podle mě to u této knihy autorka s osudovostí hodně přehnala, při zpětném pohledu mám z celé knihy pocit jako ze špatné telenovely.

Musím přiznat, že jsem z tohoto dílu poněkud rozpačitá - první 3 díly mi přišly osvěžující, ale "Nenasytná" je spíše nemastná, neslaná. Autorka jde podle mě s kvalitou dolů. V tomto díle se prakticky nic nového a zásadního neděje - jenom Eva nestále roní horké slzy, Gideon v tomto ohledu nezůstává pozadu, oba jsou neustále nadržení a jejich sex několikrát denně je opravdu těžko uvěřitelný - stávají se z něj nudné pasáže na úkor děje, skoro všichni ostatní v knize jsou proti vztahu hlavních hrdinů a jejich životní náplní se stalo ty dva vzájemně rozeštvat, Eva mi byla občas nesympatická tím, že se chovala, jako by měla doktorát z psychologie a dělala z komára velblouda (ale chápu autorku, že potřebuje děj natáhnout, tak něco - byť nesmyslně - hlavní postava řešit musí) a Gideon poněkud vyměkl (a to ne ve fyzickém smyslu:-). Nezbývá než doufat, že si autorka tímto dílem připravila půdu pro "velké finále", které nás snad čeká v posledním díle. Uvažovala jsem, že dám 2 hvězdičky, o jednu víc jsem dala spíše ze sentimentality k předchozím dílům.

Tolkien je moje srdcová záležitost... co dodat:-)

Velmi ucelená sbírka krátkých textů. Předmluvy, proslovy, články - ty které se týkají vám známých věcí potěší. Ty, které se týkají vám dosud neznámého námětu, vás můžou navnadit a pomoct objevit něco nového, co je hodno dalšího zkoumání.

Tuto knihu, byť dějově nevýraznou, je potřeba především procítit. Jde o psychoanalýzu osobnosti hlavního hrdiny, kdy autor jde opravdu až ke kořenům. Čtenář postupně odlupuje jednotlivé slupky osobností stárnoucího hrdiny, který se potýká s myšlenkami na smrt, vlastní rozpolceností a jinakostí. Tento proces je poněkud bolestný, pro hrdinu i pro čtenáře. A na konci dochází k uzdravení ... snad. Nezbývá než doufat...

Příjemná, vtipná, klasická oddechovka, při které krásně vypnete a dostanete přesně to, co od knihy tohoto žánru čekáte.