malazluta | Komentáře u knih | Databáze knih

malazluta malazluta komentáře u knih

Kniha hřbitova Kniha hřbitova Neil Gaiman

Krásný příběh, jak pro dospělé, tak pro odrostlejší děti ... až člověk po přečtení této knihy dostane chuť na tomto hřbitově bydlet :-)

19.06.2019 5 z 5

Povídky Povídky Zdeněk Svěrák

Zděněk Svěrák je prostě jistota, která mě nikdy nezklamala. Jeho cit pro češtinu je obdivuhodný.

18.06.2019 4 z 5

Seznam mrtvých Seznam mrtvých Jennifer L. Armentrout

Zajímavý, napínavý příběh...autorka opět nezklamala.

14.06.2019 5 z 5

Kylandovo vykoupení Kylandovo vykoupení Mia Sheridan

Krásná kniha od výborné autorky.

14.06.2019 5 z 5

Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Moc se mi líbily dialogy Emerie a Drewa, bavily mě. Příjemný a pohodový příběh, totální oddechovka.

13.06.2019 5 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Za mě povedený díl, který rozhodně nepatří k neslabším v celé sérii (tím je pro mě jednoznačně Marco). Líbil se mi tím, že to bylo zase něco trošku jiného. A Asadovy hlášky o velbloudech stále nemají chybu:-)

13.06.2019 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Opět silné téma, tentokrát okořeněné tím, že se autorky osobně dotýká.

06.06.2019 5 z 5

Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Již mnohokrát zpracované téma ... ale v tomto případě dobře napsané, zábavné a pokud čekáte oddychovku, tak vás tato kniha jistě nezklame.

06.06.2019 4 z 5

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí K. A. Tucker

Tato kniha je všechno - veselá i smutná, romantický příběh na pozadí tragické události. Moc se mi líbila, jednou se k ní vrátím.

04.06.2019 4 z 5

Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Nikdy mě nepřestane fascinovat, co všechno dokáže Werich do svých příběhů a pohádek schovat....

02.03.2018 5 z 5

Sladké nic Sladké nic Jamie McGuire

Z této knihy mám opravdu smíšené pocity. 3/4 knihy mě opravdu nudily a musela jsem se do čtení hodně nutit, závěrečné kapitoly to již nezachránily. Těžko se člověk nadchne knížkou, kde jsou mu hlavní postavy prakticky ukradené - chyběla jim vzájemná chemie a jejich vzájemnou lásku jsem jim věřila jen stěží. Když se zpětně za celou knihou ohlédnu, tak se jedná o hezký příběh, na který by stačilo jen pár stran, ale u rozsahu více než 300 stránek bych čekala od děje něco víc.

07.08.2017 2 z 5

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Tato knížka se okamžitě dostala mezi moje nejoblíbenější, skvěle napsaný příběh, už se těším, až si jej přečtu znovu.

08.12.2016 5 z 5

Rockové tango Rockové tango Monika Wurm

Mám ráda romatické příběhy, i ty poněkud hloupé, pokud jsou dějově zajímavé, vtipné a hlavní hrdinové mají vzájemnou chemii. Podle mě to u této knihy autorka s osudovostí hodně přehnala, při zpětném pohledu mám z celé knihy pocit jako ze špatné telenovely.

02.12.2016 1 z 5

Nenasytná Nenasytná Sylvia Day

Musím přiznat, že jsem z tohoto dílu poněkud rozpačitá - první 3 díly mi přišly osvěžující, ale "Nenasytná" je spíše nemastná, neslaná. Autorka jde podle mě s kvalitou dolů. V tomto díle se prakticky nic nového a zásadního neděje - jenom Eva nestále roní horké slzy, Gideon v tomto ohledu nezůstává pozadu, oba jsou neustále nadržení a jejich sex několikrát denně je opravdu těžko uvěřitelný - stávají se z něj nudné pasáže na úkor děje, skoro všichni ostatní v knize jsou proti vztahu hlavních hrdinů a jejich životní náplní se stalo ty dva vzájemně rozeštvat, Eva mi byla občas nesympatická tím, že se chovala, jako by měla doktorát z psychologie a dělala z komára velblouda (ale chápu autorku, že potřebuje děj natáhnout, tak něco - byť nesmyslně - hlavní postava řešit musí) a Gideon poněkud vyměkl (a to ne ve fyzickém smyslu:-). Nezbývá než doufat, že si autorka tímto dílem připravila půdu pro "velké finále", které nás snad čeká v posledním díle. Uvažovala jsem, že dám 2 hvězdičky, o jednu víc jsem dala spíše ze sentimentality k předchozím dílům.

21.05.2015 3 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Tolkien je moje srdcová záležitost... co dodat:-)

17.09.2013 5 z 5

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Knížka mého dětství - příjemná, vtipná, zábavná.

15.03.2013 5 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Může být člověk, který tento příběh nemá vůbec rád?

15.03.2013 4 z 5

Postřehy z poslední řady Postřehy z poslední řady Neil Gaiman

Velmi ucelená sbírka krátkých textů. Předmluvy, proslovy, články - ty které se týkají vám známých věcí potěší. Ty, které se týkají vám dosud neznámého námětu, vás můžou navnadit a pomoct objevit něco nového, co je hodno dalšího zkoumání.

20.12.2023 5 z 5

Stepní vlk Stepní vlk Hermann Hesse

Tuto knihu, byť dějově nevýraznou, je potřeba především procítit. Jde o psychoanalýzu osobnosti hlavního hrdiny, kdy autor jde opravdu až ke kořenům. Čtenář postupně odlupuje jednotlivé slupky osobností stárnoucího hrdiny, který se potýká s myšlenkami na smrt, vlastní rozpolceností a jinakostí. Tento proces je poněkud bolestný, pro hrdinu i pro čtenáře. A na konci dochází k uzdravení ... snad. Nezbývá než doufat...

20.12.2023 5 z 5

S pozdravem Carter S pozdravem Carter Whitney G. (p)

Příjemná, vtipná, klasická oddechovka, při které krásně vypnete a dostanete přesně to, co od knihy tohoto žánru čekáte.

19.10.2021 4 z 5