Malefisto

Velmi čtivé a hlavně návykové. Jsem nadchnutý z toho, jak autor dokázal rozpracovat jednotlivé osudy tak, aby ke konci gradovaly a vytvořil tak skvělou vesmírnou mozaiku. Teď už jen cítím nutnost se okamžitě pustit do dalšího dílu.

Dětská knížka, která se mi zas tak dětská nezdá. Surovost a náboženská fanatismus překrytý dětskou fantasií a bezstarostností. Moc hezké ale na mě moc krátké.....taky je to pro děti že? :D

Po zhltání knihy O životě po smrti jsem se těšil na další knihu od doktorky Rossové. Po úvodu jsem však zjistil, že O smrti a životě po ní obsahuje stejné přednášky jako kniha předchozí. Tato skutečnost mě trošku zamrzela. Ale i tak je skvělá a rád jsem velmi positivní informace a poznatky procítil a přečetl znovu.

Skvělé, temné, mystické a snové :)...stejně jako film!

Zajímavá knížka ale ke konci trošku nepřehledná.

Takové příjemné počtení na chvilky pohody. Není to nic až tak objevného ale hezky se to čte.

Podle mě asi nejlepší díl z celé série největších záhad. Vřele doporučuji :)

Spousta skvělých myšlenek a duchovních nápadů. které si však nezaslouží pouze jedno letmé předčtení.

Dobrá kniha s duchovním poselstvím, která se velmi hezky čte. Trošku mi však vadí narušená dynamika děje. Něco napínavého se děje a pak to celé vyvrcholí ve dvou větách. V další kapitole uplynou další dva roky a kde nic, tu nic. Celé to působí takovým kostrbatým dojmem.

Kniha je rozhodně zajímavá a dobře se čte ale mám k ní několik výtek:
1. Osobně jsem čekal asi trošku něco jiného. Hlubší filosofické zamyšlení nad účinkem drog a popis stavů. Nadál jsem se však převážně pouze popisu drogového podsvětí a úskalí "dílování" drog.
2. Ačkoliv sdílím podobný náhled na drogy a jejich užívání jako autor. (svobodné rozhodnutí každého jedince se rozhodnout pro její konzumaci) Nemyslím si, že drogy jako pervitin, heroin a jiné stimulanty jsou tak "skvělé a neškodné" jak autor uvádí.
3. Sám autor v textu píše, že některé věci jsou fabulací. Proto mi několik pasáží připadá trošku přehnaných a nemožných (sníst 25 tripů za 15hodin a ještě být schopen letu atd.)
4. Autor stále opakuje a omílá své myšlenky v jednotlivých kapitolách dokola.

Filosoficky silná a velmi čtivá kniha, která ani chvilku nenudí. Mundumugu občas sice trošku rozčiluje svou despotičností ale chápu jeho pohled na svět. Evropská Keňa popsaná v knize jako technicistní svět v mnohém připomíná dnešní západní svět, který si již váží pouze hodnoty peněz a původní kultura je ji absolutně cizí.

Nechci nijak zpochybňovat existenci těchto jevů či bytostí. Knížka mi nesedla pouze svou formou a po pravdě mě její čtení příliš nebavilo a mnohdy jsem ji odkládal.

Další ze silných výpovědí o životě po smrti. Tématika se v jednotlivých promluvách trochu opakuje. To však nikterak nesnižuje váhu a sílu téhle kratičké knížky.

Velice niterná a otevřená výpověď, která mi však občas vadí svou hysteričností. Jinak je to však zajímavé a čtivé.

Knihu jsem přečetl prakticky jedním dechem. I když mám o některých věcech pochybnosti na úrovni myšlenek, vnitřně cítím že tomu tak je. A to je přeci podle Boha to nejdůležitější...nebo ne? :)

Velmi sugestivní a naturalistické. Při tom ale velmi čtivé a zajímavé.

Krásná sbírka příběhů, které pohladí duši, a dokázala mě potěšit i ve špatných dnech. Vždyť život není zas tak dramatický jak se zdá.

Do půlky je to opravdu super. Poté to trošku drhne a na konec je vidět, že autorovi došly nápady tak to trošku královsky přehnal a na mě je to už příliš nauvěřitelný. Další díl už si asi nepřečtu.

Pro mě knížka čtená jedním dechem. Pan Motl je sice člověk/novinář, který je už zvyklý podávat vše s puncem tajemna a záhadnosti,. Ale i přes to si myslím, že si nevymýšlí a všechny své příběhy myslí upřímně a bez příkras.