maminkoutek komentáře u knih
Kniha vypráví o myšce, která se nebojí ostatních zvířátek, i když jsou velké. Jednou ale narazí na kočku....
Kniha je určena nejmenším čtenářům, textu je málo, dominují hlavně celostránkové ilustrace. Je vhodná také pro začínající čtenáře.
Kniha je psána z pohledu třeťáka Káji, který má svůj osobitý styl vyjadřování. A hlavně vtipné prupovídky.
Příběh je o tom, že s kamarádkou Hermínou uvažují, kolik asi váží jedna strašně tlustá holka u nich ve škole. Jenže zvážit ji není jen tak, obzvláště když nikoho nemá ráda a všechny jen šikanuje... Jo, zní to trochu děsivě, ale o to překvapující je zpracování, které je svižné, zábavné a určitě se nejednou zasmějete.
V knížce hledají děti rozdíly mezi dvěma obrázky. To ale není vše.???? Autorky jsou logopedky a doprovodné texty a básničky zaměřily na konkrétní hlásky, takže děti zároveň procvičují výslovnost. K tomu všemu ilustrace od Venduly Hegerové... Kniha je vhodná pro rodiče, ale také pro učitelé a logopedy.
Každá kapitola je zaměřena na jedno zvířátko a najdete v ní krátký příběh, informace o zvířeti, ponaučení, malované čtení a také zábavné úkoly.
V knížce najdete spoustu receptů, které můžete udělat doma s dětmi od 3 let do 10 let. A ten věk opravdu sedí - s naší tříletou jsme vyzkoušeli už několik jídel a opravdu se zapojila a bavilo ji to.????
V každém receptu jsou tučným písmem napsané instrukce pro děti, kurzívou pak pro rodiče. Recepty jsou ale sestavovány tak, aby se děti hojně na přípravě podílely, někdy dokonce dělají většinu samy. ????
Recepty jsou různého zaměření - hlavní jídla, dobroty, svačinky, cukroví, nápoje, domácí pečivo... ???????? Jídla vypadají propracovaná, jsou zdravější a přitom se dají dělat i s dětmi.
Kniha Chodí se zaměřuje na zvířata a jejich den. Najdete v ní spoustu zajímavostí, v čem se jednotlivé druhy liší. K tomu hezké ilustrace, A moderní grafika.
Věděli jste třeba, že kolibřík umí zůstat na jednom místě i ve vzduchu? A želvy se perou o místo na kladení vajíček?
Knížka dětem ukazuje, k čemu jsou dobré bylinky. ???????? Přináší příběh o Toníkovi, který je zvyklý na tablet, televizi a internet, ale najednou musí trávit prázdniny u staromódní babičky někde na okraji lesa.????Zprvu není nadšený, ale pak zjišťuje, co všechno babička umí a jakou mají byliny sílu....
V knize je na začátku každé kapitoly vyobrazena jedna bylina a k ní je uvedeno pár základních informací (pár doslova, je to většinou jen 5 krátkých bodů). Děti se tak seznámí, k čemu vlastně slouží máte, jak poznat levanduli a mnoho dalšího. ☺️ Poté následuje příběh a na konci otázky, které prověří, co si děti zapamatovaly.
Kniha přináší několik příběhů o zvířátkách z travní říše. Zároveň podporuje genetickou metodu čtení, takže jsou nejprve používána slova především jednoslabičná a poté se slabiky postupně přidávají. Je tedy vhodná hlavně pro začínající čtenáře.
Kniha obsahuje spoustu aktivit zaměřených na práci ruky, poznávání čísel, písmen, zvuků, tvarů či přírody. Děti postupně objeví geometrické tvary, písmena a zvuky, které je připraví na čtení, čísla od 1 do 9, činnosti související s motorikou ruky (kresba, psaní číslic a písmen), přírodu i zeměpis.
Proč si musím čistit zuby? A co se stane, když si je čistit nebudu? A proč zoubky se špiní? A proč musím zase k zubaři? Pokud máte také doma zvědavce, tak doporučuji tuto novinku od Svojtky.
Okénková knížka se zaměřuje na problematiku čištění zoubků a je vhodná pro děti od 3 let. Zábavnou formou zjistí odpovědi na podobné otázky. A třeba je to i více namotivuje k čištění...
Kniha vznikla na motivy populární knihy z nakladatelství Usborne a obsahuje více než 80 okének různých tvarů a velikostí, kde se děti dozví jak vypadá svět pod vodou. Nechybí ani různé zajímavosti z této oblasti.
Kubík se vydává na veselou cestu se svým autíčkem. A v knížce popisuje, co vše ho potkalo. Textu je málo, zato vévodí celostránkové ilustrace. Vhodné pro děti od 3 let.
Další příběh o Lišce Šišce, tentokráte z lékařského prostředí. Příjemný text, krásné ilustrace, prostě opět povedené dílo...
Další povedená knížka od Petera Wohllebena. Je vhodná především pro předškoláky a najdete v ní spoustu zajímavostí o lesních zvířátkách. Nechybí ani reálné fotky, ilustrace a kvízy.
Milý příběh a k tomu krásné barevné ilustrace a výřezy, které dětem zpříjemní čtení. Opravdu povedené dílo!
Autorka je zastánkyní výchovy ve stylu „láskyplně a pevně“ – tedy dát dítěti lásku a bezpodmínečné přijetí, ale zároveň i mírné hranice a pravidla, aby byl respekt ve vztahu rodič-dítě oboustranný. V knize pak předkládá své zkušenosti a doporučení, která jakožto klinická psycholožka získala.
Moc povedená knížka. Nádherné celostránkové ilustrace, poutavý příběh ze světa hraček, u nás zaujalo i tříletou.
Knížka je vhodná zejména pro předškolní a školní děti, ale u nás zaujala i tříletou. Přináší příběh o čertovi, který se kvůli své zbrklosti dostává do mnoha problémů a humorných situací. Vše je doplněno o nádherné ilustrace.
Pěkná knížka, kde je spousta barevných obrázků. Textu méně, takže vhodná pro menší děti i začínající čtenáře.
Skvělá knížka plný návodů a tipů na domácí výrobu. Je zaměřena hlavně na péči o tělo a vlasy, takže zde najdete různé recepty na krémy, deodoranty, zubní pasty, šampony a mnoho dalšího....