Manifest blech

Tady se kniha nedá porovnávat s filmem, který na knihu prostě neměl.
Brown píše tak, že když jsem to četla, věřila každému slovu.

Polovina knihy byla velmi zábavná, poté již "stereotypní", a proto je to oddychová četba. Jinak proč ne. Zkusím i pokračování. Tuhle jsme měli v práci, kde jsem si ji přečetla, když dlouho nechodili lidi - taky možnost.

Upřímně, nepřečetla jsem to slovo od slova. První povídka mne udivila nekončícími, ač někdy zajímavými otázkami. Jinak proč ne, číst se to dá.

Nepřečetla jsem ho na jedno nadechnutí, ale o to víc mi dala, když jsem pochopila, oč v knížce jde.

Krásný příběh i ilustrace. Škoda, že vyšla v tak malém nákladu.

Nevím, co si o knize myslet. Čekala jsem víc nebo spíš něco jiného. Určitě je to skvělé doplnění semináře, který pořádá autor, ale jinak pro ostatní lidi je to na zamyšlení. Každý s tím určitě nemusí souhlasit, ale nový pohled to na věc vnese každopádně.

Právo pro neprávníky je dobře čitelná publikace nejen ke studiu na vysoké škole. Hezky zpracované.

Nové vydání je obohaceno barevnými ilustracemi a je velmi přehledné.

Na pohled veselá kniha, ale jinak je velmi příjemná a čtivá. Hodně mi dala a ráda se k ní budu vracet.

Autorka řeší problém toho, že se rodina nemůže dostat ze své rodné země.Což o to, ale nakonec přeci je to jen vedlejší potíž celé novely. Narozdíl od Rozhoupaného dechu, kde se rozepsala, co ji myšlenky stačily, tak tady krátké úsečné věty měly svůj důvod. Podtrhly danou situaci a tím více měl děj spád. Hlavně tomu přidal dobrý překlad Radky Denemarkové, jinak bych si o knihze nemyslela tolik dobrého.