mankurt komentáře u knih
Báječné lehká kniha pro odreagování. Hodně jsem se nasmála, protože některé situace znám. Líbí se mi nadhled autorky na život, seznamování, chybování.
Doporučuji, pokud chcete vědět, jak to vypadalo v Německu hned po válce. Zajímavé čtení.
Když chcete nenáročné, přitom hezké čtení, které však má hlavu a patu, pak tento příběh dvou mladých "outsiderů" a jejich hledání cesty k sobě prostřednictvím knihy přání je to pravé.
Musím říct, že kniha mě mile překvapila a přečetla jsem ji jedním dechem. Jsem zvědavá i na ostatní knihy autora, zda jsou stejně povedené jako mi přijde tato. Četla se lehce, svižně a se zatajeným dechem, protože.. jak to vlastně všechno dopadne?
Prostě a jednoduše a přesto výstižně...až mi z toho běhal mráz po zádech a že mám o gulazích toho přečteno už hodně. Ten jiný pohled tomu však dodal další rozměr vší té hrůze.
I když jsem se občas ztrácela v pojmech, protože se ještě tolik neorientuji, dostala jsem jiný pohled na muslimský svět, než jak je často prezentován v televizi a masmédiích. Ta rozmanitost je úžasná. Pro mě zajímavá a poučná kniha.
Jasně a čtivě napsaná kniha i pro laiky. A pro mě i zajímavý pohled na to, jak se dá vykládat jedna z pohádek bratří Grimmů.
Fascinující čtení. Hrdinové nejsou jako James Bond, ani náhodou. Ale plejáda různorodých osobností....úžasné a skvělé čtení, které mi dalo nahlédnout do tajů kontrašpionáže, bez falešných pozlátek a superhrdinů. Plejboj, aristokratka a další .... jedinci, o kterých bych si na základě popisu nemyslela, že dokáží hrát tuto nebezpečnou hru dvojtých agentů.... Válka nejsou jenom bitvy s vojáky, ale další bitvy se odehrávají často na poli informační a jejich význam není zanedbatelný....
Zajímavé čtení a pohled českého vojáka na jeho působení v misi v Afghánistánu. Jen jsem "bojovala" s hovorovým jazykem, kterým byla kniha napsána a častými přirovnáními, které mi byly spíše na překážku.
Věděli jste, že součástí americké armády působící v Iráku či jinde je i oddíl, který se stará o mrtvé, sbírá kusy těl, identifikuje je atd. Já ne, až do chvíle, kdy jsem otevřela tuto knihu a začala číst vzpomínky vojáků různých útvarů na jejich působení v Iráku či Afghánistánu. Zajímavá kniha, která podává pohled na válku očima vojáků, o kterých se většinou z novinových článků nedočtete. I s jejich pocity... které ne vždy "lahodí" oku čtenáře .... O válce bez příkras, o tom je tato kniha.
Kniha se četla jedním dechem. Skvělé čtení o tom, jak už i tak neprostý fakt hledání vhodné manželky může zkomplikovat Aspergerův syndrom a jak si s tím dotyčný poradí. Báječně jsem se pobavila. :-)
Čtivě a zajímavě napsaná kniha o životě afghánských žen, o kterém většina z nás ani netuší. Máme určitě zažité představy. Tato kniha mi některé moje představy nabourala, jiné potvrdila. A potvrdila to, co si už delší dobu myslím o některých programech zahraniční pomoci, které absolutně neberou v potaz místní kulturu a tradice.....