Marcik7 Marcik7 komentáře u knih

Kriminální případy ze starého Písku Kriminální případy ze starého Písku Ladislav Beran

Bylo to milé, představit si dobu 30. let na Písecku, i když ke konci už bylo pozadí pochmurné díky blížící se válce.

30.09.2019 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

kate 333 to vystihla úplně přesně :)

20.09.2019 4 z 5

Deset plus jeden Deset plus jeden Ed McBain

McBainovy detektivky mě vážně baví, jsou napínavé i vtipné.

03.09.2019 5 z 5

Rychle a bezbolestně Rychle a bezbolestně Markéta Dočekalová

Kniha plná úvah o smyslu života, o žebříčku hodnot každého člověka. Nutí k přemýšlení.

03.09.2019 5 z 5

Sklepy architekta Hellera Sklepy architekta Hellera Jaroslav Kuťák

Je mi líto, nedočetla jsem. Odborné výrazy z golfu mě neberou, povídání o obrazech taky moc ne, prostě mě to nechytlo.

27.08.2019 2 z 5

Oddanost podezřelého X Oddanost podezřelého X Keigo Higašino

Předem upozorňuji, že nejsem milovníkem Asie. Zvláštní způsob uvažování hlavních postav mi tak úplně nesedl, nicméně bylo to zajímavé čtení.

26.08.2019 3 z 5

Třetí hrob přímo před nosem Třetí hrob přímo před nosem Darynda Jones

Tahle série mě opravdu baví, je napínavá, humorná i sexy. Doporučuji všechny tři díly.

26.08.2019 5 z 5

Jaroslav Dietl - tajemství vypravěče Jaroslav Dietl - tajemství vypravěče Jolana Matějková

Dočetla jsem se zajímavé detaily ze života našeho nejúspěšnějšího scénáristy, autora takových seriálů jako jsou Písaři, Nemocnice na kraji města nebo Eliška a její rod a mnoho dalších, které ve své době vylidňovaly ulice.

15.08.2019 4 z 5

Koukám se okolo Koukám se okolo Ivanka Devátá

Milé fejetony o běžném životě kolem nás, podané s vtipem a grácií paní Deváté.

12.08.2019 5 z 5

Pečeť smrti Pečeť smrti Vlastimil Vondruška

opět skvělý pan Vondruška, za pět...

09.08.2019 5 z 5

Nádherné příběhy Čtyřlístku: 1987-1989 Nádherné příběhy Čtyřlístku: 1987-1989 Ljuba Štíplová

Tohle prostě miluju, asi dětinštím...

06.08.2019

Srpen s bejbinkou Srpen s bejbinkou František Nepil

Humor pana Nepila je milý a laskavý jako byl on sám. Bejbinku popisuje jako člena rodiny a zážitky s cesty do Jugoslávie i peripetie nutné k vycestování v té době jsou kouzelné stejně jako jeho krásná čeština.

30.07.2019 5 z 5

Pravé domácí Pravé domácí Ivanka Devátá

Vzpomínková kniha známé autorky a jejího bratra, milé a nenáročné čtení.

29.07.2019 4 z 5

Tajemná krabička Tajemná krabička Pavel Čech

Tak tohoto pana autora já můžu, přečetla jsem od něj všechno a hlavně - prohlédla jsem si od něj všechno, co vyšlo knižně. A vždycky na jeho obrázcích najdu maličkost, která mi předtím unikla...Je poetický, vtipný, detailista a má zajímavé nápady.

18.07.2019 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Zvláštní téma pro tuto autorku, zajímavě zapracované do příběhu, spojení minulosti s přítomností. Jen vysvětlení Juliiných problémů mi přišlo trochu vyumělkované, nedotažené, proto o hvězdičku méně.

18.07.2019 4 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Velmi těžké téma, psychologický román na téma adopce. můj dojem z hlavní hrdinky je, že některé ženy by děti snad ani mít neměly...

16.07.2019 4 z 5

Kniha Ester Kniha Ester Marek Piętoň

Dočítala jsem se slzami v očích...popis opravdu těžkého života těch chudších a chudých lidí předválečné i válečné Ostravy

02.07.2019 5 z 5

Obrázky z domova Obrázky z domova Karel Čapek

Krásná čeština, půvabné popisy přírody i smutné zážitky z chudinských čtvrtí Prahy ve 20. letech, tato útlá knížka stojí rozhodně za přečtení. Úryvek:
To je to, jak si jednou člověk natáhne pumpky a obuje okované boty, vejde do něho nesmírná kuráž a síla, i kdyby byl jinak seberozumnější a pohodlnější, tu se tedy řečené pumpky a boty rozběhnou nahoru, řekněme na Solisko nebo na Bujačí, lezou po balvanech, prodírají se kosodřevinou nebo polomem a pak si nahoře udýchaně sednou, pojídají špek a čokoládu a prožívají takové zvláštní blaho...

25.06.2019 5 z 5

Příběh vzácné tabatěrky Příběh vzácné tabatěrky Marie Macková

Historická detektivka, ve které poznáme, že financové a četníci za c.k.monarchie to vůbec neměli lehké. Čtivé a má to spád.

24.06.2019 4 z 5

Podfuk na Korsice Podfuk na Korsice Peter Mayle

Velice svěží dílko, jemný humor, trocha napětí a díky představivosti i skvělá jídla a vína k tomu. Knížka, která se hodí k letní pohodě.

18.06.2019 4 z 5