Marčullkas Marčullkas komentáře u knih

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Obdivuji Rowlingovou pro její nápady, představivost, nápaditost a fantazii. Bohužel mě BOOM Harryho Pottera nezasáhl. Fantasy romány tohohle stylu mě moc nebaví, ale knihu jsem zdárně dočetla jako dítě.

22.07.2013 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Knihu jsem četla hodně dávno a myslím, že se mi příběh líbil.

22.07.2013 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

U tohodle dílu jsem s Harrym Potterem skončila:) I když nemůžu říct, že by kniha byla nějak špatně napsaná naopak.

22.07.2013 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

První díl jsem četla hodně dávno, a nějak jsem Potterovi nepřišla na chuť, i když jsem přečetla snad první čtyři díly.

Babička Babička Božena Němcová

Naše povinná školní četba.
Čeká klasika, kterou by si měl asi každý přečíst. Knížka se mi četla celkem dobře, ale mám dojem, že jsem ji přečetla až napodruhé.

22.07.2013 3 z 5

Hotel na rohu hořkosti a štěstí Hotel na rohu hořkosti a štěstí Jamie Ford

Kniha se moc hezky četla, začátek byl pomalejší, ale jak jsem se začala v příběhu orientovat, tak jsem se nedokázala od knihy odtrhnout. Dojemně napsaný příběh o válce, životní lásce, odloučení. Konec příběhu mě mile překvapil a dojal. Doporučuji k přečtení :)

22.07.2013 4 z 5

Moudrost věků – Lexikon latinských výroků, přísloví a rčení Moudrost věků – Lexikon latinských výroků, přísloví a rčení Eva Kuťáková

Zajímavé citáty, které snad nikdy neomrzí. Nabízí se k opakovanému čtení a zamyšlení se

21.07.2013 4 z 5

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Mírně psychologická kniha u které jsme se s mužem pobavili :)

Broučci Broučci Jan Karafiát

Broučci ve mně vyvolávají vzpomínky na dětství. Naše oblíbená "dětská" kniha, kterou jsme na konci se sestrou oplakaly :)

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Má první přečtená kniha od Coelha. Dojemné čtení o dívce Veronice, která se rozhodla spáchat sebevraždu.
Myšlenky mezi životem a smrtí.

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Hamlet se mi od Shakespeara líbil ze všech jeho děl snad nejvíc. Řadím ji mezi mé oblíbené divalední hry!

21.07.2013 5 z 5

Dopisy v nevratných lahvích Dopisy v nevratných lahvích Josef Pepson Snětivý (p)

Knihu jsem bohužel nedočetla, možná se k ní časem někdy vrátím ...

21.07.2013 1 z 5

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

film jsem neviděla! Ani se na to nechystám :) Mám ráda vlastní představivost a fantazii knihy. Věřím, že po zhlédnutí filmu, bych byla opět zklamaná. Proto si knižní podobu ráda uchovám :)

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Nejlepší kniha od Poláčka. Zbožňuji příběhy z první republiky (vše tady bylo ještě" normání" od podnikání až po vlastenectví). Není divu, že se Poláček vracel ke vzpomínkám na dětství, do malebného městečka v podhůří Orlických hor.

Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Na tuhle knížku si vzpomínám i po letech moc dobře. Bylo to mé letní čtení, příjemná atmosféra příběhu. Především to byla má první přečná kniha s "koňskou" tématikou.

Moudrost našich dnů Moudrost našich dnů Helen Exley

knihu mám neustále po ruce, a když mám chuť a náladu, tak se ráda začtu a zapřemýšlím.

Moje první lásky Moje první lásky Ivan Klíma

Dospívající klučina popisuje jeho první lásky, starosti a radosti. Dojemné čtení

Karla (5 povídek) Karla (5 povídek) Božena Němcová

Školní četba:) milá vzpomínka na literární kroužek

21.07.2013 3 z 5

Anglická přísloví / English Proverbs Anglická přísloví / English Proverbs Eva Lacinová

Angličtina sice není můj koníček, nicméně je to zajímavá kniha o různých angl. přísloví, která mě občas pobavila.

21.07.2013 2 z 5

Bikini Bikini Janusz Leon Wiśniewski

Knížku jsem koupila ve slevě za pár "kaček" moc jsem té knize nedávala, ale byla jsem mile překvapena, když jsem se začetla do prvních řádků. Kniha mě nadchla.
Dojemné čtení o dívce, která přežila konec druhé světové války v Drážďanech. Díky souhře náhod se dostává do Ameriky, kde začíná nový život.