Marčullkas komentáře u knih
Má první kniha, kterou jsem od LL přečetla. Řadím ji mezi nejpovedenější. Dodnes si vzpománím jak jsem v jejich knížkách dokázala ležet hodiny a hodiny!
Díky téhle knize jsem poznala Lenku jako báječnou spisovatelku, která mě dokázala pokaždé zaujmout svým neotřelým stylem psaní.
Absurdity dvacátého století. Knihu jsem přečetla během chvilky. Začátek byl vleklý, ale jakmile jsem se zorientovala v postavách stránky rychle ubíhaly. Anna Marie a Oťásek pohled na lásku v těžkých dobách komunismu.
Knihu jsem přečetla během pár dní, zaujal mě příběh i děj. Autorka si zaslouží obdiv, že zvládla napsat knihu v tak pokročilém věku.
Myslím si, že některé knihy by už neměly mít pokračování. První kniha byla úspěšná, troufám si říct, že vydařená. Pokračování řadím spíše mezi horší.
Autorka mě udržovala v napětí až do konce příběhu. Stránky ubíhaly poměrně rychle
Nostalgicky prvorepubliková Praha pohledem kriminalistů. Řešení zapeklitých případů a mnohdy překvapivé odhalení a rozluštění.
Byl pozdní večer – první máj –
večerní máj – byl lásky čas.
Hrdliččin zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj.
O lásce šeptal tichý mech;
květoucí strom lhal lásky žel,
svou lásku slavík růži pěl,
růžinu jevil vonný vzdech.
Moc ráda se ke knize vracím a cituji si sama pro sebe. Poklad naší literatury
Řadím mezi oddechové čtení. Krásně, humorně popsané rodinné peripetie. Nahlas jsem se zasmála a pobavila :)
Povedená humorná kniha, u které jsem se rozhodně nenudila! Viděla jsem jak filmové, tak i divadelní zpracování knihy a musím uznat, že kniha vede na plné čáře:) ...
Vesnický román povinná četba k maturitě. Kniha se mi četla moc dobře a dokonce mě i překvapila. Odehrávající děj v polovině devatenáctého století na vesnici. Různé povahové vlastnosti utvářejí příběh...
Bohužel musím uznat, že film se mi v tomhle případě líbil daleko víc, než kniha.
Čapka mám jako dramatika velmi oblíbeného. Zlomené matčino přesvědčení a sama synovi dá pušku a posílá jej bránit vlast ...
Soubor básní od muže, který krásně vyjádřil lásku k mamince ...
Knihu jsem četla v době puberty a byla jsem z ní nadšená, dnes bych volila jinou literaturu, ale to je logické:) Jinak doporučuji
Přečteno hodně dávno, ale na knihu i příběh si moc dobře pamatuji. Silný emotivní zážitek
Četla jsem jako dítě a dodnes si přesně pamatuji jak na mě kniha zapůsobila.
První knížka, kterou jsem od Rudolfa přečetla.
Bible se dá číst neustále dokola a pokaždé v ní objevím něco nového.