marimari komentáře u knih
četla jsem první vydání, byla jsem nadšená a pak jsem ji dostala pod stromeček, po několika letech přečetla znovu, jsem ráda, že ji mám. Doporučuji!
Zajímavé téma, ale zase řadím tuto knihu k méně zdařilým, je rozdíl mezi dřívější tvorbou a současnou, i když Klíč k Rebece se mi zdál lepší. Čekám na poslední část trilogie Století!
Trochu červená knihovna, přečetla jsem, ale je to zatím nejslabší dílo tohoto autora.
Čtivá, napínavá, odlehčená černým humorem, v autorově podání se policie jeví jako sbor IQ tykve. Pobavila jsem se.
Velmi mě zaujalo autorovo nahlédnutí do nitra hlavních postav, odhalení jejich charakteru , morálních hodnot, idejí, vliv války na dotváření osobnosti mladé generace, nebezpečí davové psychózy( plenění a nesmyslná smrt lékaře). Knihu vřele doporučuji!
Autor opět nezklamal. Výborně napsaná kniha, četla se jedním dechem! Doporučuji!
Kniha se mi líbila, trochu mi vadil závěr, kdy hlavní hrdinka v celém příběhu racionálně myslící, zodpovědná, zbytečně riskuje, i když ví, že nemá šanci( prozrazení, vypsaná odměna...). Jako kdyby ztratila pud sebezáchovy a vzdala svůj život.
Jsem nachystaná na trpaslíka, tak uvidím.
Přidávám svůj hlas ke kladnému hodnocení obou dílů, autor patří k mým oblíbeným. Velký klad vidím ve varování před ovládáním a manipulací lidského myšlení a jednání, nebezpečím davové psychózy a ztráty svědomí a soudnosti.
úžasná kniha- jazyk, myšlenky, příběh! doporučuji!!! Nejdřív jsem viděla film, potom jsem si knihu koupila a za dva dny přečetla. Patří k těm, o kterých po přečtení několik dnů přemýšlím a po čase se vracím.
Četla jsem téměř všechny knihy Jamese Pattersona, připojuji se k názoru, že tahle je trochu jiná vlivem spoluautorky. Neubírá to ale ani na čtivosti, kvalitě příběhu a zajímavosti. Spíše to považuji za osvěžení a mám chuť přečíst si samostatné knihy švédské autorky, zatím jsem je nečetla. Všichni hodně plodní autoři mají svůj nezaměnitelný styl, nerada je čtu rychle za sebou.
Knihu vřele doporučuji!!!
Kniha se mi velice líbila, měla spád,dobrý příběh -nebezpečí zneužívání vědy a techniky pro ovládání lidí. Doporučuji!
Přečetla jsem tuto knihu jako druhou, musím říct, že se mi líbila víc, než V lesích. Nejde jen o to, kdo je vrah a kdy jej čtenář odhalí. Silný příběh , dobře vykreslená sociální i národnostní mentalita, umocněná použitím jazykových prostředků . Doporučuji!
Ztracený přístav jsem právě dočetla, další dobře napsaná kniha, ale příběh mě tak nezaujal. Pokud je matka opravdu tak milující a oddaná, těžko uvěřím, že ze strachu z posměchu a opovržení dokáže udělat takovou věc a neřešit problémy jinak.
Právě jsem dočetla. Předcházející díly jsem četla před několika lety, vrátím se k nim znovu. Opět jsem četla jedním dechem. Příběhy mají spád,téma zajímavé, nechybí tam nic a spravedlnosti je učiněno zadost. Všechny tři si zaslouží pět hvězdiček.
Velmi působivá kniha, pohled do nitra člověka, ztráta nadšení a iluzí po prožitých událostech válečného tažení. Fyzicky mladý, ale duševně na pokraji sil. Psychologická freska. Doporučuji.
Velmi pěkné čtení, hlavní postava- silná osobnost, ukázka vytrvalosti, houževnatosti a sebedůvěry! Doporučuji.
Krásný historický román. četla jsem ji v roce jejího vydání, patří k pokladům mé domácí knihovny. Mnohem čtivější než Quo vadis, hlavně charakteristika jednotlivých postav.
Moc krásná kniha, skvěle napsaná, verše zasahují svojí silou!
Kniha se mi velmi líbila, hlavní hrdina neoplývá morálnímy zásadami, dokáže hravě oblafnout své okolí, ale v Paříži jej jeho milenka převeze a ve šperkovnici, kterou jí odcizil najde jenom vzkaz , že ho ochránila od špatného skutku tím, že předpokládala jeho čin, a proto šperky předem schovala.
Působivě napsaná kniha, hlavní hrdina je vnímán okolím jako místní blázen- je zvyklý žít sám, dokáže si se vším poradit, má v sobě jakési životní moudro a zásady, které mu pomůžou přežít i při obsazení jeho města nepřítelem. Svým jednáním dokáže stmelit partu lesních dělníků z řad příslušníků nepřátelské armády. Jejich úkolem je zásobovat posádku dřevem. Vyvine se mezi nimi přátelství a společně se jim podaří uniknout a přežít. Je to velmi zajímavý příběh, pohled na charakter a chování lidí ve vypjaté situaci.
Doporučuji.