Mark. komentáře u knih
Tento díl mi připomněl začátky série, které byly naprosto skvělé, až je mi po nich smutno :-( Opět jsem nad vybranými úseky mhouřila či převrace oči, ale už ne přeskakovala věty. Když je v knize Eduard a jeho banda, nemůžu se dočkat. Je to úžasné zpestření, abych neopustila tuto sérii. S největší pravděpodobností jsem teď schopná přežít dalších tak pět knih bez Eduarda. Ale doufám, že už Laurell donutí Anitu zvládnout ardeur, jinak to už nezvládnu já!
Je velká škoda, že u nás nevyšly další díly - Železná královna a Železný rytíř. Pokud bych to měla hodnotit celé tak určitě 5*. Při mém hloubavém fantasy myšlení jsem si dokázala představit, že by tomu klidně tak mohlo být. Že opravdu bájné postavy časem ze svého světa vymizí a budou zapomenuty a převezme vládu technologické vymoženosti.
Zajímavý pohled na svět, lákavý příběh se stabilním dějem. Puk je skvělá postava, kterou si musíte zamilovat!
Kniha byla pěkně a poutavě napsaná. Již od začátku jsem přesně vědělo jak se co odehrává a nebyla jsem zmatená z ani z postav ani z prostředí. Velmi doporučuji mladším čtenářům. Jako oddechovka to pro mne bylo fajn, ale hned ho dalšího dílu mne to neláká. Možná jednou ... (ale mladší už nebudu :-D )
Mám z dané série stále smíšené pocity. Není to tak, že bych knihu nedočetla, ba nechtěla dočíst, ale stále jsem nepropadla mým obvyklým nočním, kdy knihu nejsem schopná knihu odložit. Tady nemám problém odložit knihu v kapitole. A co hůř, odložila jsem už i v polovině věty. V některých úsecích bych si ani nevšimla, kdybych přeskočila pár stran. S ohledem na celou knihu je Správce pořád hodně dobrá postava. Z názvu jsem čekala extrémní zápletku, který se mi propíše do snů, ale kde nic, tu nic. Připadá mi, že autor si mne nedokázal vtáhnout do děje.
Tak nějak nevím, jak hodnotit. Příběh je místy napínavý, ale po pár dnech si pamatuji pouze, že hlavní postava mi byla velmi "sympatická". Ze zápletky po týdnu nevím již skoro nic.
Kniha se nečetla špatně, místy jsem se nasmála, ale nic poutavého to zrovna nebylo. Ale zase nemůžu říct, že nepřečtu další díly. Něco mne na tom zaujalo, i když asi ještě nevím co.
Zpočátku jsem byla zmatená a musela jsem se vracet k datům. Po chvíli jsem se do děje začetla. Ale nevydržela jsem, a jak už je mojí tradicí, přečetla jsem si po pár stránkách, zda Máša přežila.
Děj nebyl ničím ochuzen ani přehlcen, jak se zpočátku zdálo. Vše mělo své místečko v celkovém příběhu.
ach jo. Po prvním díle jsem byla strašně natěšené a pak tak zklamaná!
Nebyla to špatná knížka, ale v porovnání s na hraně zapomnění se to nedá srovnat! Málo kdy se koukám kolik stránek mi zbývá do konce a těším se, až jak to budu mít dočteno.
Velmi pěkně napsané, poutavé a hodně mne to vtáhlo do děje. I když v ČR by to asi nešlo. Po studiu si musíme najít práci nebo se přihlásit na UP, platit daně, sociální a zdravotní pojištění. Ale to je jenom malá část problémů. Jak by se asi poprala ve 20 letech s jazykovou bariérou, když na druhý den by byla v jinak mluvící zemi a následující den zase.
Bylo fajn si daný příběh putování prožít s Camryn.
Zápas s Hughem byl asi to nejlepší, co jsem prozatím z této série četla. Škoda, že se třeba nedočkám toho, že Katin skoro brácha ji pomůže proti Rolandovi.
Taky by mne zajímalo, kdy se dozvíme pravé jméno Rolanda. Bylo pouze zmíněno, že Hugh nepoužil jeho pravé jméno, ale nám ho již nikdo neřekl.
Postava Christophera vypadá zajímavě. A škoda tety Bé.
Začátek knihy mne značně nebavil. Čekala jsem, až se objeví akce a mé podivné nadšení ze série. A opět mne to popadlo, že jsem měla chuť si dát i noční.
Detektivní děj byl zde zatím nejlepší. Autor má knihu pěkně propracovanou a nedochází k chybám. Zápletkově nej díl, ale ubývá humoru.
Když to budu brát trochu s nadhledem a mou nezkušeností s detektivkami, tak mi to přijde na pomezí románu. V mnohých jiných knihách, které nejsou řazeny do detektivek, je mnohem větší zápletka a pátrání.
Někdy jsem měla chuť přeskočit opakující se výroky, ale i tak je kniha pořád s humorem.
Detektivky jsem prozatím nečetla, ale v knihovně jsem zahlédla tyto knihy a autor mi podle fotky přišel nějaký povědomý. No jo, přiznávám, co jsem od rodičů, nemám televizi. Již jsem byla obeznámena se seriálovou verzí. Jsem ráda, že tímto jsem zapřísáhle televizní maniaky nalákala na knihy. Mne zase nalákal žánr detektivek.
Miluji ironický humor. Po přečtení mám pocit, že už se o rodině hlavní hrdinky, nemůžu nic nového dozvědět, ale tuším, že mne autorka ještě překvapí. Tetičkka Erra byla super spestřenní.
Doufám, že když Kate a chlupatost už překonali romantickou chvilku, nepřijdou další díly o jejich špičkování.
Kniha byla opět plná napětí a skvělého příběhu. Půlnoční hry se mi hodně líbily.
Velmi pěkně sepsáno, asi se překonám, a kouknu i na ten film, abych to prožila ještě jednou.
Zatim mne dily velmi bavi. Druhy mi prisel jeste vice napinavy. Kate jsem si zamilovala. Jeji ironie je skvela.
Jak se říká, nestuď knihu podle obalu!
Dlouho jsem kolem této série chodila, ale obaly knih mne odrazovaly. Jsem ráda, že jsem se nakonec překonala a půjčila si ji. Čte se velmi dobře, nikde se to moc neprotahuje a popis míst i osob je dostačující. Zajímavý námět na děj. Začátek byl nudnější, ale to už tak někdy bývá než se seznámíme s postavami