Mark. komentáře u knih
Zpočátku jsem se zarazila u výměny hlavních hrdinek, ale bylo to vítané a pojala jsem děj knihy celkově, a nezaměřovala jsem se jen na hlavní postavu. Celkově kniha vedla v prohloubení charakteristik postav, ale neseděly časové posloupnosti děje! Když se něco odehrávalo s jednou postavou, další prostě zmrzli v čase a nijak se nevyvíjely. Poté se prostě pokračovalo, tak kde to předtím skončilo. Celkově kniha byla zajímavé, ale nebylo to ono. Zbytečné protahování co nikam nevedlo. Konec je zavádějící a nevím co si mám tak úplně o tom myslet. Jestli chtěl autor nasadit brouka do hlavy .... povedlo se.
Po 40 stránkách jsem si uvědomila, že jsem to již viděla. Děj ve filmu byl zachován, i pár scén, ale kniha je prostě kniha. Velmi pěkně propracované a čtivé. Vtáhlo mne to do děje.
Standardní romantický závěr dvou osob. Zlobivý kluk se beznadějně zamiluje a je ochoten v lásce vyměnit vlastní život. Ale jinak byla kniha skvělá. I když závěrečný plán k poražení knížat nebyl propracován. Prostě abraka dabra a ono to vyšlo.
První díl mne hodně nalákal. Tady se Anna hodně propracovala a začala se mi hodně zamlouvat. No i když pořád byla někdy trdlo. Kniha si zachovala čtivost a napínavost, ale něco tady chybělo.
Lákavé, napínavé a poutavé. Pěkně propracovány jak osoby, tak děj. Ale některé části byly trochu zvláštní a k těm se vracet nebudu. Celkově kniha byla vydařená.
Velmi povedená kniha. Hodně realistická. Velmi pěkné byly propočty na naftové otroky a další takové přirovnání. Chvíle mi mne až mrazilo, že by se jednou tohle mohlo stát. A stačí k tomu velmi málo.
Z této knihy jsme měla skoro depky. Naprosto mě to vzalo a nedokázala jsem na hlavní postavy přestat myslet. Místy nebyla napsaná úplně nejlépe, ale v kontextu, když vezmu v potaz děj ... není co vytknout. Komentář píšu až po dvou týdnech, a pořád mi to vrtá v hlavě. A to jsem ji chtěla vrátit bez přečtení, jak se říká: "nesuď knihu podle obalu". Raději nesoudit ani podle anotace na zadní straně a hned začít číst.
Netuší někdo zda opravdu nebudou u nás vydávat ty další dva díly? Já v to doufám, že to přehodnotí, když chtějí natočit film.
Jako malé mi to četla mamka před spaním, teď jsme si to před spaním četli s přítelem a pořád je to sranda :-D
Nepřišlo mi to natolik dějově zajímavé abych dala 5 hvězdiček, ale zase 4 si nezaslouží, protože se kniha četla opravdu jedním dechem. Sice zde bylo méně děje a již z názvu knihy bylo jasné co bude dál.
Vůbec se mi nelíbí, že si z Aspena dělá zadní vrátka!
Po překročení začátku, kdy jsem si nebyla jistá, zda autorka nebude hodně napodobovat jiné knihy, jsem se opravdu začetla. Nechybí vtip ani zajímavý a propracovaný děj. Velmi čtivé a má to spád.
Žít v Clařině době, byly bychom spolupacientky. Tuším, že každý měl v pubertě nějaké ty rozepře s rodiči a za jak málo se Clara dostala do Long Islandu mne velmi "vyděsilo".
Prolínání časových linií bylo pro mne přínosem. Jak tam byla Izzy, bylo mi jasné, že bude happy end :-)
Jinak bylo to po velmi, velmi dlouhé době, kdy jsem byla u nějaké knihy naměkko, až mi málem ukápla slza.
Napsáno velmi klidně, velmi poutavě a v určitých částech děsivě.
"Ucítíš brnění ve spodní čelisti. Není to nic co by tě mělo znepokojovat"
"Dvakrát mrkni, jestli mě slyšíš."
Mrk, mrk.
"Dobře." ..... " Bohužel teď budeš muset přestat mrkat".
..." Jak jsme na tom s časem?" ....
Za daný úsek kniha ode mne dostala 5 hvězdiček.
Už se těším, až přeloží další díly či ten plánovaný film.
Pustila jsem se do dalšího dílu. O moc lepší to není :-(
Četla jsem ji na můj vkus dlouho. Nestává se mi, abych zapojovala telku když mám co číst. Ale v některých částech se mi nechtělo pokračovat. Ne že by mne kniha nebavila, námět je zajímavý a málo kdy se najde, že danou tématiku píše muž, ale nepřijde mi natolik lákavá. Ani se mi nechce do dalších dílů.
Začátek mi přišel zdlouhavý a chyběl mi Raffe. Shledání ale bylo velmi povedené. Konec byl napínavý a poutavý na další díl. Jestli to bude opravdu konec světa, tak mne ani nenapadá, jak by to mohla autorka nakombinovat. Většina knih je předvídatelná, ale tedy mne mnohdy vyvedla z omylu. Doufám, že u nás vyjde co nejdřív. Knihu dle mého názoru hodně pozvedly dialogy mezi Penryn a Rafee. Dýn a Dum byl taky pěkně vyvedený pár.
Z počátku mi vadil styl psaní, ale rychle jsem si přivykla. Když pominu některé chyby, tak kniha byla velmi poutavá a akční. Četla se velmi rychlým tempem. Jsem ráda, že autorka zvolila napínání citů mezi Penryn a Raffe. Je to neobvyklé, aby hned po sobě nehupsli, takže velmi vítám :-)
Po citové stránce mi to přišlo dost strohé. Trez je jisto jistě skvělý, ale bylo mu věnováno zbytečně moc prostoru. Prostě jsme to pochopili hned všichni, že se naprosto změnil a udělal by pro Selenu cokoli. S iamem mi to přišlo odbyté. Layla a Xcor už se mohli dostat do svoji knihy. Konec byl jasný, nikde nic nepředvídatelného.
Asi bych dala 3 hvězdičky, ale budu brát, že jsem rozmlsaná z oblíbenců z hlavní party bratrstva.
No, nevím, mám pocit, že autorka někam míří a neumí to tak dobře přenést na papír, jak by si přála. Přijde mi hodně podobná prvnímu dílu. Sice se zápletky gradují, ale také přibývají další postavy , které tak zaplňují stránky, ale ne prázdnost děje. Třeba to zatím nevidím, a vše mělo svůj důvod k dalšímu dílu.
Zprvu mne zarazilo, že děj bude probíhat stejně, jen z pohledu jiné postavy. I když se kniha odehrávala ve stejném čase, vůbec to neubíralo na zajímavosti. Jsem ráda, že zde byl otcovský vztah mezi hlavní postavou Al Jerry a postavou Paukar Wami. Wami mi z nějakého důvodu, přišel zajímavý. Někdy mi připadal, že se řadil na místo první hlavní postavy. Z pohledu detektivky kniha velmi dobrá, ale jako krvák - no až na tu hlavu v pokoji, mi to nijak zajímavé nepřišlo.
Propojení knih bylo velmi zajímavé a dobře sepsané. Celkem jsem zvědavá na 3. díl.