Market = )
![Dvakrát dospělá Dvakrát dospělá](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182468/dvakrat-dospela-50v-182468.jpg?v=1690989088)
No jo, né že bych na to měla úplně věk, ale Leničku prostě žeru a to i přes shovívavé úsměvy okolí :-D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29800/harry-potter-a-tajemna-komnata-AQf-29800.jpg?v=1515232687)
Ze všech dílů Harryho mám dvojku asi nejmíň ráda, ale musim uznat, že když jí teď (sice asi popáté, ale po docela hodně letech :-) ) zase jednou čtu, nevím proč... Možná, že mě štvalo, že je na chvíli mimo Hermiona a kvůli Lockhartovi a Dobbymu mi občas cukaj ruce... Mám radši díly, kde jsou všichni už starší, ale stejně je to bezva! Chtěla bych chodit do Bradavic! jsem ráda, že jsem s Harrym rostla a většinou jsem od jeho knižních let byla jen pár našich lidských :-).
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Andělé a démoni Andělé a démoni](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170/andele-a-demoni-OwC-170.jpg?v=1522090001)
Hm, zase mi moc nevyhovoval zvrat "mysleli jste, že jsem hodný, ale jsem vlastně fanatický šílenec a vrah" a místy mi to, zejména na konci, přišlo už krapet přitažený za vlasy a až moc nepravděpodobný, ale zbytek samozřejmě dobrý (opět až na občasný zdlouhavý nudný pasáže, to je taky evergreen, ale někdo se v nich možná vyžívá). Jinak místo a "luštitelská" část zápletky bezva :-).
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Satanarcheolegenialkohrozný punč přání Satanarcheolegenialkohrozný punč přání](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13972/punc-prani-satanarcheolegenialkohro-ufS-13972.jpg?v=1423052445)
Oproti Příběhu, který nikdy nekončí (prostě Nekonečnému příběhu), vás Punč přání na první pohled neodradí počtem stran (Nekonečný příběh je bezva, ale na dítě je myslím opravdu trochu moc objemný...). A vážně se mi to líbilo. Přiznám se, že po letech bohužel už nevím proč přesně, ale knížka, kde je mluvící havran přece ani nemůže být špatná :-D.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Síla vzdoru Síla vzdoru](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71087/hunger-games-sila-vzdoru-71087.jpg?v=1387486763)
Hmm... Pociťuju obvyklý "prázdno až smutek" následující po přečtení knížky (nedej bože série knížek, že...), která mě hodně bavila :-(. A taky únavu, protože jsem si v necelé půlce knížky vlezla v půl jedenácté do postele a nakonec už jí musela rovnou dočíst (a pak vstát do práce). Na druhou stranu to neznamená, že kniha nutně musela být kvalitní, že jo :-D. Líbilo se mi to, ale překombinovanost, která mi vadila už u Vražedný pomsty, tady byla snad ještě hroší... Zejména teda závěrečná "bitva" a to, co následovalo po ní. Jako by se najednou ukázalo, že autorka na zakončení tolika "složitostí" a zápletek, které si v příběhu vytvořila, prostě nemá, tak si řekla "padni kam padni, ať to máme z krku". Ale ano, jsem ráda za to, jak to dopadlo (jen kdyby to nebylo tak divně napsaný :-D).
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ta, kterou jsem se nestala Ta, kterou jsem se nestala](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/4231/ta-kterou-jsem-se-nestala-Hji-4231.jpg?v=1565165237)
Knížku hodnotím po docela dlouhé době a jediné, co mi utkvělo, byl pocit absence příběhu a zmatenost z neustálého přeskakování. Kdyby knížka byla psaná s ohledem na čtenáře, kteří autorce nevidí do hlavy ani nemají žádnou psychickou poruchu nebo traumatické zážitky, mohlo to být, dle mého, o dost lepší a hlavně docela dobré, námět jako takový se líbí...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Vražedná pomsta Vražedná pomsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46842/vrazedna-pomsta-apQ-46842.jpg?v=1475870731)
No, kniha je opět fajn ale podle mě je už děj překombinovaný, div ne lehce za vlasy přitažený :-D. Ano, přečetla jsem knihu jedním dechem, ne, nezabrání mi to ve čtení třetího dílu, ale knížka mě bavila pro svou čtivost a spád, spíš než že bych byla pohlcená příběhem...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Tatínku, ta se ti povedla Tatínku, ta se ti povedla](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118/tatinku-ta-se-ti-povedla.jpg?v=1228747888)
Tohle je opravdový balzám na duši :-). A miluju maminčinu dlouhou větu! (líbila se mi moc jak jako knížka, tak načtená od pana Svěráka)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ukradený život Ukradený život](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171123/ukradeny-zivot-cJ6-171123.jpg?v=1570911343)
No, informační hodnota knihy samozřejmě úžasná, forma trošku hůře stravitelná. Myslím, že kdyby kniha byla psaná trochu víc jako beletrie, čtenáři by si hrůzu celé věci uvědomili spíš a navíc by je čtení více zasáhlo a vtáhlo. A teda podle mě největší blbost - spousta vysvětlivek a poznámek - proč nebyly pod čarou, ale na konci??? Skutečně jsem otáčení na konec a dohledávání vzdala po první straně a potom si dohledávala už jen minimum, což je škoda. V už tak dost kostrbatém textu bylo rušení listováním na konec knihy moc :-(
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Aréna smrti Aréna smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34595/arena-smrti-3CF-34595.jpg?v=1475744209)
Podle komentářů jsem to čekala o dost horší. Bylo mi jasný, že líbit se mi to asi bude, nakonec mám ráda i to Stmívání (ale tam si přesně rvu vlasy jak kvůli nemožnýmu překladu s pro mě nesmyslným používáním slov jako "hihňat se" tak kvůli tomu, že soudě autorku podle knihy, má zřejmě místy záchvaty slabomyslnosti...), a nakonec se mi to ne jen líbilo, ale ani "šestnáctiletá rozjitřená ichforma" hlavní hrdinky mi nepřekážela. Spíš než pokračování by mě ale zaujal díl o hrách v zákulisí (jak je to se sponzory, posíláním darů, přípravou arény...). A kdyby nic jinýho, aspoň je to přesně knížka, která zaujme i lidi, kteří jinak o knížku prakticky nezavadí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404353/svetelna-poselstvi-z-plejad-2-kK3-404353.jpg?v=1551344544)
Po dlouhý době knížka, u které jsem vydržela neusnout ve vlaku :-). Ne fakt, i přes vážné téma se autorka nevyžívá v ukrutnostech a přijde mi to zase trošku jiný pohled na život utiskovaných muslimských žen, chudých Afričanů a přistěhovalců.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Flořin úděl Flořin úděl](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/6885/florin-udel-vtf-6885.jpg?v=1555175073)
Knížka mě opět moc bavila a nemohla jsem se odtrhnout, jen posledních cca 30 stran na mě působilo, jako by autorka najednou měla knihu dokončit během jednoho večera a celkem nezáleží na tom, v jaké kvalitě. Na to, kolik tam bylo rozjetých dějových linií jsem byla závěrem dost zklamaná až otrávená (u předchozích knížek, co jsem od autorky četla jsem takový pocit "odfláknutí" neměla).
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Velké případy FBI Velké případy FBI](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71090/velke-pripady-fbi-71090.jpg?v=1300454296)
Měla jsem stejný problém jako už s jednou knížkou - zhruba první půlkou jsem se nemohla prokousat a čtení jsem přerušila a přečetla několik jiných knížek, ale druhá půlka se mi fakt líbila a dočetla jsem jí záhy :-). Zejména případy spojené se špionáží ve WW2.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Viking Vike králem Viking Vike králem](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107483/viking-vike-kralem-107483.jpg?v=1327442481)
Geniální knížky! Jednak podle nich občas děláme akce pro děti ve skautu (spousta námětů na hry, příběh, který děti baví i jen tak ke čtení po večerech a samozřejmě jako správná dětská kniha skýtá i poučení :-) ), jednak se upřímně těšim, až je jednou budu číst svým dětem (a bude mě to bavit minimálně stejně jako je...).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Viking Vike v zemi Mávinků Viking Vike v zemi Mávinků](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87879/viking-vike-v-zemi-mavinku-87879.jpg?v=1315474243)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Viking Vike a rudoocí rváči Viking Vike a rudoocí rváči](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87874/viking-vike-a-rudooci-rvaci-87874.jpg?v=1315473433)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Falešní hráči Falešní hráči](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/2188/falesni-hraci-3Lf-2188.jpg?v=1460844808)
Pokaždé si říkám, že tentokrát už to nemůže být taková zábava jako ostatní knížky a stejně nakonec je... Miluju ironii a mluvnické obraty paní Frýbové! :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Fanny Hillová - memoáry kurtizány Fanny Hillová - memoáry kurtizány](https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90533/fanny-hillova-memoary-kurtizany-wS0-90533.jpg?v=1507994159)
Četla jsem knížku kvůli ohlasům svého okolí, ale teda moc nadšená jsem nebyla... A něco takovýho číst v tramvaji, nic moc :-D.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dům u kanálu Dům u kanálu](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139019/dum-u-kanalu-rvj-139019.jpeg?v=1683669969)
Tentokrát jsem moc nadšená nebyla, na mě tam bylo zbytečně moc poměrně velkých dějových "zvratů", až to působilo dost neuvěřitelně. Ale velmi oceňuju Alberta :-D.