marketa5146 marketa5146 komentáře u knih

☰ menu

Ten šnek má flek Ten šnek má flek Vladimíra Staňková

Knihu četla synovi (3,5) dcera (8). Dceru knížka moc bavila číst. Díky slovům se třemi nebo čtyřmi slabikami se jí četla snadno a přišla jí moc vtipná. Syn seděl a spokojeně poslouchal. Teď by chtěl na šneky malovat fleky. Ilustrace jsou nádherné a příběh nabízí, jak je u autorky již zvykem :), něco navíc. Moc se nám líbila. Snad vyjdou další knihy!

06.06.2024 5 z 5


Abeceda jídla Abeceda jídla Vladimíra Staňková

I když už knihy o abecedě dcera nepotřebujeme, je v 2. třídě, do série jsme ji - respektive ona, nutně potřebovali. Už jsme ji nečetli spolu, ale dcera na mě radost volala - mamí, a poslouchej tohle, a tamto. Bavila se a líbila moc. A ještě počká v knihovně na menšího bratra.

06.06.2024 5 z 5


Abeceda rostlin Abeceda rostlin Vladimíra Staňková

Jestli jsme u Abecedy zvířat nemálo zvířat neznali, u rostli toho bylo ještě víc. Těšili jsme se na oblíbené rýmy, velmi vtipné básničky a krásné ilustrace. Nic nás nezklamalo :) Obrázky si dcera mnohokrát překreslovala do svého deníčku a překvapovala návštěvy - podívej, a tuhle kytičku znáš? :)

06.06.2024 5 z 5


Abeceda zvířátek Abeceda zvířátek Vladimíra Staňková

Knížka bavila nejen dceru, ale i nás! O nemálo zvířátcích jsem neslyšela a básničky mají nemálo skrytých významů i pro větší :) dcera si naučila o hodně zvířátkách, společně jsme si je poté hledaly v encyklopediích a moc nás bavily rýmy.

06.06.2024 5 z 5


Vymetkout a zoubková víla Vymetkout a zoubková víla Vladimíra Staňková

Na další vydání druhého díla se dcera (7 let) moc těšila. Příběh ji pohltil. Nová postava byla přijata nadšeně a ve 2. třídě si knížku snadno a rychle přečetla. Moc ji bavily úkoly na konci, se kterými se v knize nešetřilo. Už se nemůže dočkat dalšího dílu.

06.06.2024 5 z 5


Vymetkout a záhada prázdného pokoje Vymetkout a záhada prázdného pokoje Vladimíra Staňková

Skvělá knížka pro (nejen) "čerstvé" čtenáře. Kapitoly jsou krátké, děj nabírá rychlý spád, takže vlastně nejde přestat:). Dcera chtěla hned knihu dočíst do konce! Slova jsou krátká, na začátku se sám hrdina trochu trápí se čtením, tak jsou kousky psané po slabikách. To dceru nadchlo - jak snadno umí i ona číst. Vedle toho, jak kniha skvěle četla, je i ohromně zajímavá! Na vlastně krátké knížce se dcera dozvěděla několik "wau" zajímavostí o zvířatech, o kterých vůbec netušila a hned o nich povídala dál rodině a ve škole:). Co na knížce také velmi pozitivně hodnotím jsou úkoly na konci, které dceru moc bavily. A mohla si do knížky i malovat! V neposlední řadě jsme byli nadšení z ilustrací. Děkujeme za krásnou knížku a vyhlížíme pokračování!

06.06.2024 5 z 5


Vymetkout a hradní záhada Vymetkout a hradní záhada Vladimíra Staňková

Když jsem se ptala dcery (8 let) co by knize vytkla, bylo to jediné, a to že série končí. Vymetkout ji doprovázel během 1. a 2. třídy a všechny tři díly přečetla s radostí. Knihy nenadchly jen ji, ale celou třídy, kde si knihy na hodinách čtení společně četli. Rozuzlení je nečekané, zajímavé a přináší mnoho možností pro povídání si s dětmi o zajímavých tématech. Když jsme si koupili tento díl, začala jsem číst se synem (3,5 roku) první díl. Překvapilo mě, jak ho kniha bavila! První kniha byla přečtení za dva večery a hračky se uklízely samy. O Vymetkoutovi ví všechny paní učitelky a babičky. Rozuzlení na konci tohoto dílu myslím příliš nerozuměl, zápletka je trochu složitější, ale odnesl si z ní, že Vymetkout je zpět a třeba přijde k nám! Děkujeme :)

06.06.2024 5 z 5