marketa5146 komentáře u knih
Knihu četla synovi (3,5) dcera (8). Dceru knížka moc bavila číst. Díky slovům se třemi nebo čtyřmi slabikami se jí četla snadno a přišla jí moc vtipná. Syn seděl a spokojeně poslouchal. Teď by chtěl na šneky malovat fleky. Ilustrace jsou nádherné a příběh nabízí, jak je u autorky již zvykem :), něco navíc. Moc se nám líbila. Snad vyjdou další knihy!
I když už knihy o abecedě dcera nepotřebujeme, je v 2. třídě, do série jsme ji - respektive ona, nutně potřebovali. Už jsme ji nečetli spolu, ale dcera na mě radost volala - mamí, a poslouchej tohle, a tamto. Bavila se a líbila moc. A ještě počká v knihovně na menšího bratra.
Jestli jsme u Abecedy zvířat nemálo zvířat neznali, u rostli toho bylo ještě víc. Těšili jsme se na oblíbené rýmy, velmi vtipné básničky a krásné ilustrace. Nic nás nezklamalo :) Obrázky si dcera mnohokrát překreslovala do svého deníčku a překvapovala návštěvy - podívej, a tuhle kytičku znáš? :)
Knížka bavila nejen dceru, ale i nás! O nemálo zvířátcích jsem neslyšela a básničky mají nemálo skrytých významů i pro větší :) dcera si naučila o hodně zvířátkách, společně jsme si je poté hledaly v encyklopediích a moc nás bavily rýmy.
Na další vydání druhého díla se dcera (7 let) moc těšila. Příběh ji pohltil. Nová postava byla přijata nadšeně a ve 2. třídě si knížku snadno a rychle přečetla. Moc ji bavily úkoly na konci, se kterými se v knize nešetřilo. Už se nemůže dočkat dalšího dílu.
Skvělá knížka pro (nejen) "čerstvé" čtenáře. Kapitoly jsou krátké, děj nabírá rychlý spád, takže vlastně nejde přestat:). Dcera chtěla hned knihu dočíst do konce! Slova jsou krátká, na začátku se sám hrdina trochu trápí se čtením, tak jsou kousky psané po slabikách. To dceru nadchlo - jak snadno umí i ona číst. Vedle toho, jak kniha skvěle četla, je i ohromně zajímavá! Na vlastně krátké knížce se dcera dozvěděla několik "wau" zajímavostí o zvířatech, o kterých vůbec netušila a hned o nich povídala dál rodině a ve škole:). Co na knížce také velmi pozitivně hodnotím jsou úkoly na konci, které dceru moc bavily. A mohla si do knížky i malovat! V neposlední řadě jsme byli nadšení z ilustrací. Děkujeme za krásnou knížku a vyhlížíme pokračování!
Když jsem se ptala dcery (8 let) co by knize vytkla, bylo to jediné, a to že série končí. Vymetkout ji doprovázel během 1. a 2. třídy a všechny tři díly přečetla s radostí. Knihy nenadchly jen ji, ale celou třídy, kde si knihy na hodinách čtení společně četli. Rozuzlení je nečekané, zajímavé a přináší mnoho možností pro povídání si s dětmi o zajímavých tématech. Když jsme si koupili tento díl, začala jsem číst se synem (3,5 roku) první díl. Překvapilo mě, jak ho kniha bavila! První kniha byla přečtení za dva večery a hračky se uklízely samy. O Vymetkoutovi ví všechny paní učitelky a babičky. Rozuzlení na konci tohoto dílu myslím příliš nerozuměl, zápletka je trochu složitější, ale odnesl si z ní, že Vymetkout je zpět a třeba přijde k nám! Děkujeme :)