Marketka-ketka komentáře u knih
po nákupu několika desítek kuchařek používám prakticky jen tuto skoro na vše plus několik málo dalších receptů. opravdu léty osvědčená.
Vytáhla jsem moje salátové krásně voňavé vydání před asi rokem, když jsem se synem začínala číst. Vrátila jsem se do dětství, ještě tam mám poznámky, jak jsem si jí četla s tetou ve Šlapánově :-) Spoustu básniček i hádanek jsem si hned vybavila a hned odříkala zpaměti.
poprvé jsme zaznamenali, když četli na déčku v TV, pak se mi povedlo sehnat přes bazar, krásná knížka, moc pěkně se předčítá.
krásná knížka, máme stále doma, úplně salátové provedení, je z roku 1959, celá přeškrtaná, nejspíš je to nějaký kousek, když předělávali na novější vydání. jsou tam i přelepené texty jinými, možná některé původní nevyhovovaly režimu... teď listujeme synem, už používá 3. generace
Nedalo mi to, a když jsem četla tak pěkné ohlasy na tuto knihu, koupila jsem při nejbližší vhodné příležitosti v antikvariátu taktéž. Opravdu syna (5 let) zaujala, až jsem se divila. Je to asi opravdu nadčasová kniha, škoda, že se nedočkala dalších vydání a těžko se shání.
Kuchařku jsem po dlouhém hledání tady na bazaru sehnala, mamka jí má už léta, tak už se těším až začnu vařit z té svojí. :-)
synovi se líbila, ikdyž večerníček nás v tomto případě asi pobavil více.
tuhle knížku shraňujeme doma jako rodinný poklad, krásná pohádka a obrázky.
Právě čteme se skoro pětiletým synem, který je nadšený, což jsem ani úplně nečekala. Jinak psané pěkně, trochu těch "ostřejších" slov myslím v pohodě. Děti jich kolem sebe slyší mnohem víc a horších.
oblíbené leporelo z dětství, teď zase synovo, hrozně jsem se bála ohnivého muže :-)
rádi se k ní vracíme, už jen kvůli tomu, že mi připomíná mé rodné okolí :-) Pyšely, Čerčany, Mirošovice.
knihu mám, ale nikdy jsem z ní nevařila, nějak mě tam nic nenadchlo.
Podařilo se mi sehnat tuto knihu, krásné inspirace pro servírování, spoustu zajímavých receptů. Ikdyž jako kuchařku bych uvítala menší formát, ale na prohlížení nádhera.
skoro nejoblíbenější kuchařka. téměř vše se zatím povedlo.