markulka komentáře u knih
Ach jooo, proč jsem to jenom musela dočíst? Úžasné postavy, úžasný příběh, úžasná zápletka. Pří čtení jsem se jednou smála, podruhé byla nervózní z nečekaného zvratu událostí, no a nebudu vám lhát...i slzička mi na konci ukápla. Tolik emocí! A opravdu nevím, jak dlouho zvládnu čekat na pokračování.
Ze začátku mi dělalo obrovské potíže se do knihy začíst... Zhruba až od poloviny se to začalo zlepšovat, a poté se kniha četla sama. Jen mě trošičku mrzel ten konec. Myslím si totiž, že mohl být mnohem více propracovaný. Chápu, že je to kniha prodchnutá magíí a tak...ale tohle bylo prostě příliš mnoho obrovských náhod najednou, které v podstatě vyústily v happyend. Každopádně série jako celek se mi moc líbila.
Zhltla jsem knihu za pár dní... Autorka má úžasný styl psaní, skvěle vylíčila všechny postavy. Nechybělo napětí, akce, milostné scénky...zkrátka já jsem se ani na chvíli nenudila a s chutí se vrhám na další díl :)
Ze začátku se mi kniha nečetla moc dobře, ale postupem času mě to přeci jen chytlo. Téma ročních období se mi líbilo, přišlo mi originální. Bohužel mě po celou dobu vytáčela Meira, která neustále (doopravdy snad na každé stránce knihy) řešila ty samé problémy. Nicméně druhý díl si určitě přečtu a dokonce se na něj i těším.
Miluji pohádku Kráska a zvíře, takže jsem si knihu jednoduše MUSELA přečíst. A vůbec toho nelituji. Dalo by se říci, že příběh byl jedno velké klišé, ale já jsem nic jiného nečekala. Jeva mi byla sympatická, stejně tak Zvíře. Moc se mi líbily útržky z jeho myšlenek, jimiž byl příběh po celou dobu prokládán. Já jsem byla moc spokojená.
Kniha nebyla vůbec špatná. Myšlenka, že postavy z příběhů mohou ožít a mluvit s vámi, je naprosto okouzlující. Bohužel se mi kniha nečetla moc dobře. Nejspíš mi nesedl styl psaní... Někdy se děj vlekl, ale například konec mi přišel uspěchaný. Nicméně romantické chvilky si mě celou získaly.
Kniha byla úžasná, celou mě pohltila a já jsem ji přečetla jedním dechem... Bylo zajímavé sledovat, jak se hlavní postavy od prvního dílu změnily, i když popravdě řečeno mi zvýšené ego Mare lezlo ke konci už i ušima, naštěstí si to trošku vykompenzovala tím koncem. Na závěr už bych jen ráda řekla, že mě sakra štve, že si na další díl musím ještě počkat! :D
Tento díl se mi četl o něco hůře, než díl předešlý, ale vinu jsem se rozhodla svalit na nedostatek času :D Poutavé, originální, zajímavé čtení, které si asi každý musí oblíbit. Ale stejně by mě zajímalo...je ZLOSIN dobrý? Další věc, která se mi na knize moc líbí. Naprosto nic nedokážu předvídat. S chutí se jdu pustit do dalšího dílu! :-)
Trochu jsem se bála, že budu z druhého dílu zklamaná. Teď se sama sobě směju, že mě něco takového vůbec napadlo :D Jsem z chodby plné dveří, které vedou do cizích snů naprosto unesená. Rychlý dějový spád, zajímavé postavy, originální příběh...ach, zase nemám co vytknout. Na závěr si ještě neodpustím poznámku, že jsem se zamilovala do přísloví pana Wu...
Na knihu jsem se vážně hodně těšila, protože, stejně jako tisíce dalších, jsem si více než oblíbila sérii "Selekce". Byla jsem trochu zklamaná, protože děj byl o ničem a na každé stránce bylo stále to samé přemítání o lásce k Akinlimu. Nicméně musím uznat, že i přesto se kniha četla dobře a konec mi přišel dojemný... Navíc jsem si hodně oblíbila personifikovaný oceán. Celkově knihu hodnotím jako docela příjemnou oddychovku :-)
Z předchozího dílu jsem byla lehce zklamaná, to se ovšem o tomto říct nedalo! Neočekávala jsem nic extra, takže jsem byla doopravdy příjemně překvapena. Kniha obsahovala napětí a docela často mě i nečekaný zvrat událostí šokoval. Nejvíc jsem však měla radost z toho, že kniha neobsahovala žádný typický milostný trojúhelník! :D Vskutku, možná některé pasáže byly lehce přitažené za vlasy, ale to celkový dojem knihy nezkazilo... Myslím si, že autorka, na svůj věk, nastavila laťku celkem vysoko. :-)
Děj knihy byl, dle mého názoru, celkem slabý... Ale i přesto se kniha četla vážně skvěle. Stránky ubíhaly jedna za druhou a než jsem se nadechla, byl konec...nebo mi to tak aspoň přišlo :D Jak už jsem psala k prvnímu dílu - hlavní hrdinka naprosto neví co chce. Na jedné stránce chce Cassiana, na té druhé zase Willa, pak zase Cassiana, pak zase Willa...prostě už to pak začalo být otravné :D Takže taková nenáročná, přesto dost poutavá kniha. Těším se na další díl!
Tak tohle je další skvělá knížka. Doporučilo mi ji hodně kamarádek a teď už chápu proč... Celý příběh mi přišel jistým způsobem originální. Taky určitě stojí za zmínku nová rasa, kterou autorka vymyslela. Hlavní hrdinka mi trochu lezla na nervy. Na jedné straně je o něčem přesvědčena a o stránku dál je přesvědčena o pravém opaku... xD Zkrátka až nepřirozeně často měnila své názory a rozhodnutí. No a co by to bylo za knihu, kdyby v ní chyběli hezcí kluci, že? :D Konec byl tak napínavý, že jsem knihu nedala z ruky ani na minutu. Nutně potřebuji další díl! :D
Kniha se mi moc líbila, určitě patří k těm lepším. Příběh byl napínavý a obrázky, které ho po celou knihu doprovázely, také měly svůj efekt. Nicméně byl to takový ten typický horor... Tak jako k románům prostě patří milostný trojúhelník, tak k hororům zase barák s temnou minulostí. xD Tady tomu nebylo jinak, avšak to nic nemění na tom, že to bylo fakt pěkné počteníčko a druhý díl si určitě přečtu! :-)
Ze začátku mi děj přišel oproti prvnímu dílu "chudý". Nicméně, jen co jsem si tohle pomyslela se to pořádně rozjelo! Jedno překvapení za druhým. Překvapily mě Celaeniny názory a určitá rozhodnutí... Občas mi také lezla na nervy (například jsem vůbec nepochopila, proč byla tak strašně moc naštvaná na Chaola). xD Postavy taky super, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby jich bylo víc. Taky si myslím, že kdyby autorka trošku rozvedla určité pasáže, kniha mohla být minimálně o sto stran tlustší! :D V závěru však říkám, že to byla super kniha, nikdy nebudu váhat přečíst ji znovu a co nejdřív se chystám do knihkupectví pro další díl. :-)
Kniha mne naprosto uchvátila! Když jsem se dozvěděla, že se kniha odehrává v současné době, tak jsem se trochu obávala, ale ke svému překvapení jsem zjistila, že mi to vůbec nevadilo. Přijde mi, že po celou knihu se něco dělo, takže jsem se ani chvíli nenudila. Také jsem měla pocit, že autorka měla knihu velmi promyšlenou. Všechny záhady příběhu do sebe tak hezky zapadaly... No a konec, tak ten mě naprosto uchvátil! :) Bomba kniha!
Kniha byla jedním slovem úžasná! Ihned jsem si zamilovala Awrixela a Sorgana... Ke svému překvapení jsem zjistila, že se v knize nenachází postava, kterou bych neměla ráda. Nejsem schopna slovy vyjádřit, jak moc se mi kniha líbila! Nikdy nebudu váhat přečíst si ji znova a znova! :-)
Celkově knihu hodnotím jako zdařenou... Tohle byl ten největší skok v chování hlavní hrdinky, jaký jsem kdy zažila. Myslím, že se autorce vážně povedla postava Kenjiho - vážně jsem se zamilovala do jeho vtipů! To ale nemění skutečnost, že postavy Warnera a Adama jsou taky perfektní. Na knize mě vážně štvaly, celkem dost časté, hádky... Taky jsem si při pročítání komentářů všimla, že jsem nejspíš jediná, kdo si myslí, že Adam má právo se zlobit. :-D Moc se mi nezamlouval konec. Jsem si téměř na sto procent jista, že všichni přežili, ale ráda bych to viděla černé na bílém... :-) Zkrátka, toto byla vážně povedená četba, určitě mohu vřele doporučit. :-)
Kniha byla fajn, ale první díl nepřekonala... Warner, Kenji a Adam jsou jedním slovem úžasní! :-) Juliette mám taky ráda, ale občas mi pěkně leze na nervy. Dále bych řekla, že kniha je velmi zajímavá tím, že se tam, řekla bych až moc, objevují pocity a názory hlavní hrdinky. Ne, že by mi to vadilo, ba naopak a říkám si, jestli třeba autorka nevložila své emoce do knihy... Určitě jsem zvědavá na další díl!
Kniha mi přišla fajn... Děj se mi líbil a myslím, že byl dobře promyšlený. Celá kniha byla v takovém "náboženském" stylu, ale nevadilo mi to, bylo to něco nového. Ale jinak už nemám ke knize co říct...asi bych ji zhodnotila jako velmi zdařenou!