markulka komentáře u knih
Perfektní kniha! Bavila mne hned od začátku. Míša má velmi originální a zajímavý styl psaní, s jakým jsem se doposud nesetkala. Neran je velmi sympatický, moc se mi líbilo, jak ho autorka stvořila! Jak už zde někdo psal, souhlasím, že by knížka klidně mohla pokračovat příběhem Wenira a Aithy... Neváhala bych knížku si přečíst znovu, protože mne prostě dostala! Určitě doporučuji!!!! :-)
Kniha se mi líbila, i když musím říct, že jsem četla i lepší knížky.... Občas jsem si přála aby autor situaci trochu více rozvedl a popsal, určitě by to šlo! Dále co bych vytkla, byly příšerně dlouhé kapitoly!!! Já mám ráda, když dočtu kapitolu a pak si dám pauzu - lépe se mi děj pamatuje, ale tady to nešlo. Kapitoly byly tak dlouhé, že už jsem nedokázala udržet pozornost. Nicméně, knihu hodnotím kladně, ale asi bych si ji už znovu nepřečetla.
Kniha se mi celkem líbila.... Ale začátek mi přišel trochu nudný, nešlo se mi do knihy začíst. Příběh byl pěkný a velmi promyšlený, což se mi líbilo. Kniha byla pěkná, ale znovu bych si ji asi nepřečetla...
Můžu doporučit!! Doopravdy všechny důležité informace zapsané v krátkém a výstižném článku... Mohu zde najít doopravdy mnoho druhů zvířat, o kterých jsem třeba ani neslyšela... :D Super! :-)
Úžásná kniha, měla jsem ji přečtenou za necelé čtyři dny....! Nemůžu se dočkat na další díl, který si chystám půjčit...! .-)
Úžasná kniha!! Všechny její díly jsou skvělé a originální! Můžu doporučit! :-)
Kniha se mi moc líbí... Stránky jsem hltala jednu za druhou... Hlavní postavy (Quinn a Rashel) mi přišly velmi originální a umírala jsem zvědavostí, jak celá ta zápletka dopadne... Super, mohu doporučit! :-)
Ze začátku se mi děj strašně vlekl, neuměla jsem se do příběhu naplno ponořit. Naštěstí autorka nezklamala a s přibývajícími stránkami se to začínalo pořádně rozjíždět, až jsem se nakonec vůbec nemohla odtrhnout a napínavě jsem hltala stránky po desítkách. Závěr mě trošičku rozhodil, ale zase na druhou stranu...aspoň to nebylo klasické klišé. Za mě hodně povedený závěr série.
Četla jsem Selekci, která byla naprosto úžasná, takže na Zaslíbenou jsem se opravdu moc těšila, bohužel zbytečně. Postrádala jakoukoliv větší akci, nějaké napětí, zvraty, prostě cokoliv... Zkrátka plochý příběh, který se autorka snažila ozvláštnit něčím, co ve výsledku působilo (aspoň na mě teda) velice "kýčovitě". Hlavní hrdinka byla příšerná, neustále nad něčím fňukala a věčně byla nespokojená. Aspoň na závěr se Kieře podařilo mě trošku zaujmout, takže druhý díl si nejspíše ze zvědavosti přečtu.
Ze začátku jsem měla trošičku problém se začíst, což se mi u knížek od Sarah Maasové moc často nestává. Pomalejší rozjezd však vystřídaly napínavé bitvy a nečekaná odhalení. Konec jsem si upřímně představovala trošičku "velkolepější" - očekávala jsem něco jiného, něco víc, ale bývá zvykem, že kdo toho moc očekává, snadno se zklame.
Jízda od začátku až do konce! Nepředvídatelné, čtivé, napínavé. Moc se těším na další díl.
Knihu jsem si užila od začátku až do konce... Chvíli jsem si myslela, že to bude takový ten klasický YA příběh, ale spletla jsem se. Klasika to totiž podle mě nebyla. Postavy mi přirostly k srdci hlavně proto, že rozhodně nebyly dokonalé, ale měly své mouchy. Moc se těším na pokračování.
Kniha mi bohužel vůbec nesedla. Jen stěží jsem ji celou přelouskala.
Bohužel mě kniha vůbec neoslovila... Když jsem ji viděla v knihovně, řekla jsem si, že když jsem se prokousala prvním dílem, prokoušu se i tímto. V určitých pasážích jsem umírala nudou. Přišlo mi, že se tam skoro vůbec nic nedělo, nebylo tam nic zajímavého co by poutalo mou pozornost a nutilo mě pokračovat ve čtení. Neustále se tam řešily ty samé věci, které ne a ne vyústit v nějaký závěr. Zkrátka a prostě...tahle kniha mi nesedla.
Charlie byl opravdu velmi zajímavý charakter. Měl svou hlavu a své názory, ale radši než aby je vyslovil, napsal je do dopisu. Asi kniha nebyla nějaká bomba nebo tak, ale četla se dobře.
Vůbec jsem nečekala, že se druhý díl stočí tímto směrem. Stránky utíkaly jedna za druhou a než jsem se pořádně stihla nadechnout, byl konec. Opravdu se moc těším na další díl.
Tak tohle byla jízda! Do čtení této knihy se mi vůbec nechtělo, protože jsem se bála, že mi úplně zbourá moje představy o Celaeně a její minulosti... Ale za 3 dny jsem byla se slzami v očích u konce a jsem neskutečně ráda za to, že jsem věnovala knize čas. Stálo to za to :)
Ani třetí díl Rudé královny mě nezklamal. Je pravda, že rozjezd byl trošku pomalejší, protože tady chyběla nějaká ta akce. Ale myslím, že to autorka vykompenzovala ve zbytku knihy. Mimochodem kapitoly z pohledu jiných postav byly taky hodně zajímavé, i když zrovna takovou Cameron jsem nemohla vystát... Zatím celou sérii hodnotím jako velmi povedenou, ačkoli asi nechytne za srdce úplně každého.
Když jsem viděla tuto přenádhernou obálku v knihkupectví, zapřísáhla jsem se, že ji prostě musím mít. Měla jsem velká očekávání, ale byla jsem trošku zklamaná. Příběh byl suchý, přímočarý, když už autorka vymyslela nějakou zápletku, která by mohla být cool, neuměla ji prodat. Co se týče závěru, musím uznat, že se to aspoň trošku rozjelo, i když jsem si představovala něco "velkolepějšího". Celé jsem si to vysvětlila tak, že mi prostě nesedl autorčin styl psaní... Ale jsem zvědavá jak to vše dopadne.