Království popela přehled

Království popela
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412489/bmid_kralovstvi-popela-9Kk-412489.jpeg 5 1783 1783

Aelin riskovala vše, aby zachránila svůj lid a lidi, které miluje. Zaplatila za to strašnou cenu a teď je uvězněna v kovové rakvi a mučena. Pouze vědomí, že na ní závisí osud všech, jí brání v tom, aby podlehla. Aedion a Lysandra zůstávají poslední, kteří brání Terrasen před naprostým zničením. Chaol, Manon a Dorian jsou roztroušeni po celém kontinentu a musí sami volit cestu k naději na spásu. Až se všechny cesty spojí, čeká je velká bitva.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Kingdom of Ashes, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království popela. Přihlašte se a napište ho.

Didi15
04.11.2024 5 z 5

Kam se hrabou bitvy v Pánovi prstenů.
Tohle bylo naprosto epický!
Spousta emotivních zvratů , Třinácka ? cože ? Musela jsem si otřít oko.
Parádní zakončení této úžasné série.

zuzmi39
19.10.2024 5 z 5

Tak a je to tady. Poslední díl série Skleněný trůn.

Nejprve bych chtěla zhodnotit samotnou knihu. Byla to totiž jedna velká horská dráha emocí. Tato kniha má skoro tisíc stran, ale je napěchovaná akcí a zvraty, takže vám rychle uteče. Zároveň jste zvědaví, co se bude dít dál, ale zároveň se bojíte blížícího se konce a co všechno se ještě může zvrtnout. A že to se toho zvrtlo dost… Nebudu nic vyzrazovat, ale ti, co to četli, ví, že některé události knihy s vámi emocionálně zamávají. Upřímně nevím, jestli je nějaká kniha, u které jsem brečela tak jako u této. I samotný konec, na kterém přišel čas se rozloučit se všemi milovanými postavami, byl velmi dojemný.

Celkově mě události této knihy velmi bavily. Všechny bitvy byly napínavé a skvěle popsané a já obracela stránky se zatajeným dechem. Střídání úhlů pohledu tomu všemu dodávalo na dynamice. Za mě to byl jeden z nejlepších dílů série.

V tomto díle mě z postav nejvíc bavil Dorian. Měl zde opravdu hodně silných momentů a já na něj byla pyšná! Škoda, že se mu nedostalo většího uznání i od ostatních postav, protože byl vážně skvělý. I na Aelin šel vidět velký vnitřní růst. Od začátku série neskutečně vyspěla a za mě je to asi nejoriginálnější hlavní hrdinka YA literatury.

A teď pár slov na závěr k samotné sérii:

První čtyři knihy jsem přečetla před pár lety a neskutečné mě bavily. Bohužel k dalších dílům jsem se, kdo ví proč, nedostala, a proto jsem se letos rozhodla přečíst celou sérii. První díly mě bavily stejně, jako před lety a ten zbytek, který byl pro mě velkým neznámým, jsem si užila ještě víc! Samozřejmě, že mají knihy své mouchy. Celkově je to ale opravdu fenomenální série, která vás chytne za srdce. Oblíbíte si postavy, z nichž každá je originální a svá, a taky do detailu propracovaný svět. Já si sérii Skleněný trůn vážně zamilovala a konec tohoto úžasného příběhu mě zasáhl. Bude mi to chybět a hodně dlouho na něj budu vzpomínat.

Avrilenicka
03.10.2024 5 z 5

Poslední díl. Je to tak smutné, že tato série končí. Úžasná knihy a úžasná série.

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

16.09.2019

10 právě čtených knih podle uživatelů (srpen)

15.08.2019

Ocenění knihy (3)

2019 - HumbookAwards (Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2019 - HumbookAwards (Young adult kniha roku)
2018 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fantasy)

Kniha Království popela v seznamech

v Přečtených2 525x