markulka markulka komentáře u knih

Led nebo oheň Led nebo oheň Sara Raasch

Tento díl mě nezklamal, ale zároveň na mě ani neudělal nějaký velký dojem. Stejně jako v předchozím díle mi vadily Meiřiny pocity a myšlenky, které se neustále opakovaly a naprosto k ničemu nevedly. Příběh také osvěžily další postavy, které do něj vkročily a pořádně jím zamíchaly. Na další díl se těším :)

26.03.2018 3 z 5

Železný král Železný král Julie Kagawa

Knížka byla super. Autorka upozornila na skutečnost, že svět fantazie a pohádek zaniká vinou moderní technologie a racionálního myšlení (teda tak mi to aspoň připadalo). Příběh byl jednoduchý, nijak zamotaný, což ale neznamená, že byl nudný. S chutí se vrhnu na další díl :)

14.01.2018 3 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Musím uznat, že kniha měla rychlý dějový spád a četla se doopravdy velmi dobře. Nevím čím to je, ale první díl mě zaujal o něco více. Nicméně konec mě doslova posadil na zadek, takže se s chutí pouštím do posledního dílu :)

21.12.2017 4 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Velkolepé finále celé trilogie je na světě! Kniha měla rychlý dějový spád, byla čtivá a některé ty hlášky mě tak rozesmály, až mě břicho bolelo. Konec mi přišel možná trošičku uspěchaný, to ale neznamená, že mě neposadil na zadek (vážně, tohle jsem nečekala)... Na závěr už jenom: Gideon je fakt frajer a Xemerius ten nejlepší, nejchytřejší a nejkrásnější démon! :D
Celou trilogii všem vřele doporučuji.

04.09.2017 4 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Kniha se mi dostala do ruky náhodou a já se již po několikáté mohu přesvědčit, že náhodné knihy bývají ty nejlepší. Příběh byl promyšlený, napínavý a něčím naprosto odlišný od ostatních, i když neumím říct čím. Už jen název "Griša" mi byl od prvních chvil záhadou a já jsem se nemohla dočkat jaký je jeho význam. Moc se těším na pokračování, protože tohle byla vážně pecka!

08.08.2017 5 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Opravdu úžasná kniha, která vás chytne do svých spárů již na začátku a po celý zbytek vás odmítá pustit. Líbí se mi propracovanost příběhu a všechna tajemství, kterými je kniha opředena. Gideona jsem si, asi jako všichni, zamilovala, ale celkem často mi přišel jako nějaká náladová ženská xD Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

27.07.2017 5 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kerstin Gierová píše neuvěřitelně čtivé, poutavé a zábavné knihy. Gwendolyn mám moc ráda (stejně jako Liv ze snové trilogie) a zbožňuji její myšlenkové pochody :D Kniha byla prostě perfektní a při představě, že toto byl pouze start, se už nemohu dočkat na pokračování...

22.07.2017 5 z 5

Na stříbrné cestě Na stříbrné cestě Alice Moss

Z knihy jsem byla zklamaná... Už ze začátku mi příběh přišel suchý a bez špetky šmrncu. Myslím si, že hlavní myšlenka nebyla vůbec špatná, ale bohužel ji autorka neumí prodat. Kdyby trošičku rozvedla pocity hlavní hrdinky, nebo více rozepsala jednotlivé zápletky, nic by nezkazila, ba naopak. Také mi trochu vadilo, že byl příběh v er-formě. Knihu bych doporučila (když už) spíše mladším čtenářům.

09.07.2017 2 z 5

Sanctum Sanctum Madeleine Roux

Určitě kniha nepatří mezi ty špatné, ale asi jsem očekávala něco trochu jiného. Každopádně po sobě příběh zanechal jistou mrazivou stopu, kterou by neměl žádný horor postrádat... :-)

17.02.2017 3 z 5

Ledová pustina Ledová pustina Maite Carranza

Ze začátku mě kniha moc nebavila a vůbec jsem se nedokázala začíst. Překvapilo mě, že je skoro celá o Selenině minulosti. Naštěstí příběh s narůstajícím počtem stran začal nabírat na napínavosti a vyústil v celkem překvapující závěr. Třetí díl si přečtu, protože prostě musím vědět jak to skončí! :D

04.02.2017 3 z 5

Návrat Návrat Sophie Jordan

Myslím, že to byl pěkný závěr trilogie :-) Děj byl hodně napínavý a plný zvratů, jen mě už trochu nudily ohrané chvíle Jacindy s Willem :D Bylo to pořád dokola to samé... Ani v tomto díle mi hlavní hrdinka nepřirostla k srdci xD Závěr si myslím, že se hodně povedl. Celkově to dopadlo dobře, ale zároveň se, dle mého názoru, nejednalo a totálně přeslazený konec... I přes drobné mouchy se podle mě jedná o jednu z nejlepších sérií!

11.12.2016 4 z 5

Smečka Smečka Andrea R. Cremer

Bylo zajímavé číst knihu o "vlkodlacích" z moderní doby. Co se týče děje - ze začátku mi přišlo, že se děj vleče a nic zajímavého se tam nekoná. Potom se to postupně začalo rozjíždět a u konce jsem knihu nedala z ruky. Hlavní postava mi vyloženě nesedla... xD Aspoň tím koncem si to u mě trošku vyžehlila :D V některých chvílích mi děj připadal hodně přitažený za vlasy, přesněji řečeno měli postavy až moc velkou dávku štěstí. Ale jinak fajn kniha.

26.10.2016 4 z 5

Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Popravdě řečeno, když jsem si tady pročítala ty komentáře, vůbec se mi nechtělo knihu začít číst... Souhlasím, že ze začátku se nedělo nic zajímavého a děj se táhl... Ovšem pokud jste překousli tento nudný začátek, čekal na vás vskutku zajímavý příběh, který nakonec vygradoval v ohromující konec. Nelituji proto, že jsem vydržela a dračího posla dočetla do konce. :-)

11.08.2016 3 z 5

Dračí znamení Dračí znamení Lucie Fidlerová

Kniha byla povedená. Jak už je zde zmíněno, kniha je psaná trošku na jiné úrovni, než u starších a zkušenějších autorů. Taky jsem čekala větší přítomnost draků... xD Co se týče zápletek, rozhodně byly napínavé, ale při jejich vyřešení jsem určitě nezačala zírat s otevřenou pusou. Nicméně super oddechovka, kterou určitě není na škodu přečíst. :-)

29.05.2016 3 z 5

Minotaurus Minotaurus Michaela Burdová

První myšlenka, která se mi prohnala hlavou po dočtení knihy byla: tak napínavý příběh může napsat jen Míša Burdová! :D Zhruba od poloviny jsem knihu nedala z ruky. Chtěla jsem si dát pauzu, ale prostě to nešlo... Ta kniha byla jako magnet! S koncem jsem byla na jednu stranu spokojená, na druhou ne. Nejedna slza mi ukápla, když jsem četla epilog. Ještě bych chtěla dodat, že mi bylo líto Leji... xD No zkrátka....celá série byla vážně skvělá a v budoucnu si ji určitě přečtu znovu! :-)

21.03.2016 5 z 5

Věž zkázy Věž zkázy Michaela Burdová

I tento díl mě nezklamal... Všechny hlavní postavy jsem si zamilovala (dokonce i, občas dost protivnou, Neilin :D ). Během čtení jsem se ani chvíli nenudila. Závěr byl vážně napínavý a kdybych nebyla spoiler a nezjistila si, jak to nakonec všechno dopadne, tak bych asi nezamhouřila oka! :D Jediné co mi na knize přišlo vážně trochu naivní je to, jak si Neilin strašně rychle ochočila draka... Nicméně si stojím za tím, že kniha byla perfektní a nikdy nebudu váhat přečíst ji znovu a znovu. :-)

18.03.2016 5 z 5

Prokletí Prokletí Michaela Burdová

Kniha se mi líbila. I přes skutečnost, že kniha neobsahovala žádnou pořádnou zápletku, jsem ji nedala z ruky. Hlavní postavy byly zajímavé a konec mě celkem dost překvapil. Ovšemže měla kniha nedostatky, které jsou v mnoha komentářích zmiňovány, ale mě to nijak neovlivnilo. Míša má zkrátka tak skvělý styl psaní, že všechny ty nedostatky přebije! :-)

06.03.2016 4 z 5

Hněv Pána ohně Hněv Pána ohně Michaela Burdová

Kniha byla perfektní! Byla velmi čtivá a stránky ubíhaly jedna za druhou. Autorka umí čtenáře také pěkně napínat! :D Líbilo se mi, že se k Awrixelovi a Neilin přidaly další dvě postavy - dosavadní příběh tím byl příjemně zpestřen. Nemohu se dočkat na další díl! :-)

27.02.2016 5 z 5

Elfové II Elfové II Bernhard Hennen

Kniha se mi líbila o něco více než první díl. Postavy byly velmi zdařené, stejně jako prostředí, ve kterém se děj odehrával. Také velmi oceňuji nepředvídatelnost po celou dobu děje. Konec byl velmi propracovaný a zajímavý, avšak mi, jakožto milovníkovi výhradně šťastných konců, se moc nezamlouval.... Na závěr bych už jenom dodala, že i přes skutečnost, že byla kniha vážně zajímavá, místy tak napínavá, že jsem se nemohla odtrhnout od čtení, mi na ní cosi vadilo. Možná to cestování v čase...

16.02.2016 3 z 5

Elfové I Elfové I Bernhard Hennen

Mám ráda Elfy, takže kniha se mi pochopitelně líbila. Nicméně musím říct, že jsem knihu četla déle, než jsem měla v úmyslu... Moc bych chtěla ocenit autorův způsob vyjadřování se a promyšlenost děje. Nemohu však dát pět hvězdiček, protože na mně tam bylo málo toho vzrušení a děje. Prostě mi tam chyběla nějaká bomba, která by mně dostala. Určitě si ale přečtu další díl! :-)

25.12.2015 3 z 5