Markysek45 Markysek45 komentáře u knih

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Relativně silný příběh i konec, ale že by to musela být 22. nejlépe hodnocená kniha? To asi ne. Spousta děl, která nejsou primárně romantické, mne dostala mnohem více.

25.05.2015 3 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

POZOR SPOILER!
Bohužel, tohle nebyl důstojný závěr trilogie. Myslím, že autorka se do toho neskutečně zamotala a nevěděla, jak ven. A co se týká konce? Tohle jsem nečekala. Nějak se mi to k tomu příběhu nehodilo. Buď teda měli dopadnout zle oba nebo ani jeden. Autorka asi chtěla ukázat sílu sebeobětování, ale mě to tam prostě nesedělo. Toť můj osobní názor.

15.04.2015 3 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Slabší a trochu více zamotané. Sice jsem se občas pobavila (např. když Tris dali nápoj Mírumilovných), ale to bohužel můj dojem nezlepšilo.

15.04.2015 3 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Kniha, která mne před mnoha lety přivedla k žánru sci-fi a díky které, se tento žánr stal jedním z mých nejoblíbenějších.

15.04.2015 5 z 5

Gabrielův Očistec Gabrielův Očistec Sylvain Reynard

Trošku slabší než první díl. Spoustu stránek jsem přeskákala a celkově byl tento díl poněkud roztahaný. Doufám, že poslední díl bude o trošku lepší.

08.04.2015 2 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Slabé ve srovnání s trilogií. První polovina sice přinesla nějaké nové informace, i když ne nic závratného, ale od příchodu Tris je to stejné jako Divergence. Škoda. Čekala jsem víc.

24.03.2015 2 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Autor řeší velmi zajímavé téma, ale podle mne nevyužil veškerý možný potenciál. Nebylo to špatné. To vůbec ne. Kniha je plná zajímavých myšlenek, ale příběh mi přišel zbytečně plochý. Možná se autor mohl věnovat jednotlivým dnům více do hloubky a počet dnů omezit. Nebo jsem už prostě stará. Pokud se vám ovšem tohle téma líbí, tak doporučuji korejský film Vnitřní krása, který jde hodně do hloubky a řeší i negativní dopady takového vztahu.

07.11.2018 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Zaklínač. To je prostě srdcovka :)

30.10.2018 5 z 5

Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Velmi povedená kniha v rámci tohoto žánru. Dojemná první část knihy a krásně popsané sbližování a odpuštění (sám sobě) v další části. Téměř na konci jsem si říkala, jestli ten osud není k Nell až příliš krutý, ale autorka si to tak vybrala.

Příběh citlivě upozorňuje na křehkost lidského života a vědomí, že nic není jisté. Za mě palec nahoru.

14.07.2015 4 z 5

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Autorka zvolila zajímavé téma a popasovala se s tím velmi dobře. Děj pěkně utíká a celkově se kniha čte velmi pěkně a hlavně rychle. Ale mám takový pocit, že nápad není původně její. Přijde mi to jako "vykradení" japonského filmu Battle Royale z roku 2000. Ale povedené vykradení :)

15.04.2015 4 z 5

Gabrielův Ráj Gabrielův Ráj Sylvain Reynard

Tak tento díl byl bohužel úplně nejslabší. Za celých 560 stran se tam skoro nic nestalo. Přišlo mi, že autor už neměl nápad nebo chuť na psaní. Mrzí mě to, protože první díl celou trilogii rozjel parádně. No co už. K prvnímu dílu se možná ještě někdy vrátím, ke zbylým dvou už ne.

13.04.2015 2 z 5

Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Čekala jsem něco na styl ''Fifty shades of Grey", ale byla jsem příjemně překvapená. Děj příjemně plynul a celkově se kniha pěkně četla. Oceňuji především odkazy nejen na Dantovu Božskou komedii, ale i další světová díla. A pokud to opravdu psal muž, tak klobouk dolů :)

08.04.2015 3 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Zazvonil zvonec a pohádky je konec! Naštěstí! Mám obrovské dilema, jestli dát jednu hvězdičku nebo toto dílo rovnou hodit do odpadu. Druhému dílu jsem za náznak děje dala aspoň jednu, v tomto díle byla dokonce zápletka, ale přesto se mi ta hvězdička dávat nechce. Jediná kniha, u které jsem většinu stránek přeskákala než přečetla. Vlastně bych ani neměla hodnotit. Ale budiž, jednu hvězdičku za ten úprk pro peníze dám.

23.03.2015 1 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Druhý díl je o něco málo lepší než první. Občasný náznak děje byl pro mne velmi pozitivním překvapením. Navíc Grey je sice stále magor, ale aspoň se s tím snaží něco dělat, takže s ním čtenář může soucítit.

Nicméně jednu hvězdičku za ty náznaky děje dám.

23.03.2015 1 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Nadčasová kniha, lidé se prostě nemění.

05.02.2016 4 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Možná trošku pomalejší rozjezd, množství méně podstatných postav, ale opět děsivá atmosféra a hlavní postavy, které si zamilujete (až na Susan, tu jsem moc nemusela :D ). Nejoblíbenější Kingovka to pro mě asi nebude, ale za naprosto srdcervoucí konec (Jimmy) musím dát 5*.

02.11.2015 5 z 5

Losing it Losing it Cora Carmack

Příjemná oddechovka přečtená za víkend. Sympatické hlavní postavy a hlavně konečně normálnější muž. Ano, sice opět překrásný s pekáčem buchet na břiše, ale aspoň neosouložil celé město :D

Jedinou výtku mám k obálce. Takhle jsem si je teda nepředstavovala.

17.08.2015 3 z 5

Prozřetelnost Prozřetelnost Jamie McGuire

Celkem zajímavý nápad, ale příběh trochu pokulhával. Podobnost s Twilight ságou je samozřejmě poměrně patrná, i když ono se toho moc v takových příbězích asi vymyslet nedá. Co se mi ovšem nelíbilo, byly dějové skoky, které tu i zmiňujete. Jako kdyby tam chyběla věta, či celý odstavit. Všímala jsem si toho dost na začátku, pak jsem si buď zvykla nebo to autorka zlepšila. Kniha se ovšem četla pěkně a překvapivě rychle. Jako romantická oddechovka s trochou "tajemna", proč ne?

A za obálku knihy dávám hvězdičku navíc!

03.07.2015 3 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Na tu dobu určitě romantika jako vyšitá. Nicméně já spíše oceňuji vykreslení negativních vlastností postav, protože to bylo dokonalé.

17.04.2015 4 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Asi nejhorší díl ságy a hlavně nejzbytečnější. Po "porodu" miminka jsem skončila se čtením a už nikdy knihu nedočetla. To asi mluví za vše.

15.04.2015 2 z 5