markyticka markyticka komentáře u knih

O králi Nalovi a princezně Damajantí O králi Nalovi a princezně Damajantí Václav Vážný

Hledala jsem knihu do čtenářské výzvy s ilustracemi a našla tuto. Příběh jsem si se zájmem přečetla, ale nevím, pohádka pro dnešní děti to úplně není. Převyprávěný příběh z bájí, dnes by bylo asi potřeba ho ještě trochu upravit, aby byl čtivější, přece jen kniha vyšla v roce 1957 :)

19.06.2021 4 z 5

Příběhy z parní lázně Příběhy z parní lázně Herbert T. Schwarz

Zajímavé a lechtivé příběhy Indiánů. Dobře se čtou, není to pro děti :)

08.02.2021 4 z 5

Alláhův hněv Alláhův hněv Leoš Kyša

Bavilo mne to moc :)

08.02.2021 5 z 5

Bombarda Joe Bombarda Joe Zdeněk Šmíd

Nelítostný zápas dobra a zla - občas mírně zmatený děj, nečetlo se mi to dobře, přečetla jsem to až napodruhé (mezitím uplynulo pár let, ale nepomohlo mi to, abych tomu příběhu lépe porozuměla). Od Šmída jsem čekala víc.

24.01.2021

Králův generál Králův generál Daphne du Maurier

Příběh knihy se mi líbil, ale nečetla jsem knihu v kuse, do první poloviny jsem se nemohla pořádně začíst, druhou polovinu jsem přečetla rychle. Knihy Hospoda Jamajka nebo Únik mne však bavily více. A jak zmiňuje čtenářka níže - taky jsem přemýšlela, co Richard vlastně dělal s Honor, jestli to skutečně končilo jen hlavou na hrudi. Plus má naopak kniha za to, že je příběh založen na reálných historických postavách.

25.10.2020 3 z 5

Zimní muži Zimní muži Jesper Bugge Kold

Chvíli mi trvalo, než jsem knihu přelouskala, přeskakování mezi dějovými liniemi mi jindy moc nevadí, ale tady jsem stále čekala na to, až mne příběh pohltí a vtáhne. Nevadí mi smyšlené příběhy založené na reálných faktech.

20.09.2020 2 z 5

3 kroky do tmy 3 kroky do tmy Ondřej Neff

Za mne je tato kniha ze série nejlepší - alespoň zatím mne bavila nejvíce, přečíst se dá snadno a je zadarmo - jen za kontakty. Pořád je potřeba myslet na to, že je to to reklama na práci ve ŠKODOVCE a tomu se podřizuje obsah.

31.08.2020 3 z 5

Nad sekundou hřmí Nad sekundou hřmí Eva Marešová (p)

Taková Foglarovka pro děvčata - ačkoli hlavní hrdinka Dája provádí různé kousky, zůstává vždy jako správná žába pravdomluvná, čestná, férová, pomáhá všem, dobře se učí. Starý jazyk je fajn, knize zůstává díky němu atmosféra první republiky, jsem ráda že v novém vydání po roce 1991 ho moc neměnili.

27.06.2020 5 z 5

Primánky se rojí Primánky se rojí Eva Marešová (p)

Na chatě v knihovně jsem nalezla tuto knihu a za pár hodin ji přelouskala. Ač napsaná asi před 2.sv.válkou, vydaná v roce 1991, jazyk ušel a občas jsem se smála i nahlas. Příběh statečné, chytré a šikovné Maryny a jejího nabubřelého a líného dvojčete Sylvy. Místy mi to připomínalo čtení Robinsonky - díky době, kdy se příběh odehrává a jazyku knihy.

20.06.2020 4 z 5

Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Knihu jsem přečetla za jeden den, čte se dobře. Některé pasáže jsou drsnější, ale to je pro tuto knihu potřeba. Trochu mne zklamal konec.

26.04.2020 3 z 5

Příběhy vodácké holky Příběhy vodácké holky Jiří Hopp

Kniha vyšla vlastním nákladem autora a nemá ISBN. Je poskládaná ze zábavých historek ze života Šerifa. Čtení mi stěžovalo množství chyb, které v knize jsou. Příběhy z knih Zdeňka Šmída jsou propracovanější a čtou se snadněji.

07.04.2020 3 z 5

Stará zahrada Stará zahrada Stanislav Struhar

Krátká sbírka básní - přijde mi dost depresivní - sebevraždy a úmrtí a ztráty lidí, ...
Jako malé dítě

nohama jsem
zakopal

05.04.2020 3 z 5

Z první ruky Z první ruky Jeffrey Eugenides

Hledala jsem knihu s obálkou, která by se mi nelíbila a tato kniha vyhrála, asi proto, že oranžovou ráda nemám a broskev mi bez znalosti obsahu přišla zbytečně vulgární. Nevím proč. Každopádně obsah mne mile překvapil a povídky se četly lehce. Některé příběhy by šlo jistě i pro knihu. Bavilo mne to.

30.03.2020 4 z 5

Chaloupka na vršku Chaloupka na vršku Šárka Váchová

Kniha se mi líbila, i když večerníček vůbec neznám.

01.02.2020 4 z 5

Snař Ostravaka Snař Ostravaka Stavitel Stavařský

Přečteno v rámci čtenářské výzvy, žánr humor - to je vtip? Nestojí to ani za půl hvězdičky.

29.12.2019

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Zajímavý příběh, část rozuzlení jsem tušila, ale ne vše. Chvílemi poměrně rozvleklé, hlavně mne nebavily vložené komentáře nejen z Twitteru. Konec mne bavil a díky němu má kniha 3 hvězdičky z 5.

12.11.2019 3 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Oddechovka na víkend o jedné rodině, které zničily lži, tajemství a těžký zločin. Příběh zajímavý, forma dost pokulhává - vždy mne napadá, jestli je to knihou samotnou nebo překladem...

16.06.2019 2 z 5

Ráno, v poledne a večer Ráno, v poledne a večer Sidney Sheldon

Knihu jsem přečetla za jediný den - chytla mne a nepustila, moc mne bavila. Hezky vykreslené postavy, někteří zlouni jdou odhalit dříve a lépe a některé autor více skrývá, nic není dílem náhody. Je to autorova typická a pěkný hra se čtenářem.

18.03.2019 5 z 5

Zimoděj Zimoděj Terry Pratchett

Čarodějky mám ráda, Toničku také, ale tato kniha se mi nečetla úplně snadno, chvilkama se má pozornost ztrácela a většina děje se odehrála v poslední čtvrtině.

29.12.2018 4 z 5

Jak jsem proje(d)la svět (1) Jak jsem proje(d)la svět (1) Lenka Požárová

Recepty protknutý průvodce některými částmi zemí. Více než text mne na knize baví fotografie. Hodí se spíš na pročítání při plánování cesty někam, než na čtení v kuse. Čekala jsem roky na druhý díl. Mezitím přišly jiné literární pokusy, které mne nenadchly vůbec. Série kuchařek Což takhle byla super :) a jsem zvědavá na knihu o Lenčině pobytu v Anglii...

05.12.2018 4 z 5