Marla komentáře u knih
Jsem mile překvapená, je to zábavné, odpočinkové a dobře uvěřitelné čtení z dob dávno minulých. Místy jsem se docela s chutí zasmála, určitě se poohlédnu i po dalších dílech.
Z té knížky voní slunce, levandule, lesy, prach a déšť a lanýže. Zní z ní smích, řeči, vítr a šum stromů. Dýchá z ní klid, pohoda, starosti, smutky, radosti a život. Je to moc milé a příjemné čtení.
Já tuhle partu a její lehce uvěřitelná dobrodružství miluju! Toulá se místech která znám, nebo si spíše myslím, že je znám:) a potkává lidi, které taky znám/nebo si to myslím:))/. A tenhle vandr tedy stál za to!
Člověk musí asi zestárnout , aby si vychutnal a s potěšením přečetl Jiráskovo dílo U nás. Líbezně a plasticky psané dějiny jednoho krásného koutu naší země mě na dlouho usadily do křesla a já jsem četla a četla a smála se a asi i dojímala nad tím, jak krásně dokázal Jirásek psát.
Velmi zabydlená a vtipná detektivka, přímo stvořená pro líné letní odpoledne. Velké množství nejrůznějších postav a postaviček sice způsobilo že jsem občas musela trochu přemýšlet kdo je vlastně kdo, ale čtení mě bavilo a nad některými situacemi jsem se válela smíchy.
Jako parodie na Poirota to bylo povedené. Kniha je zaplněná spoustou lidí, kteří se mi pletli, motiv vraždy byl divný, na str. 155 došlo k zmrtvýchvstání...ale celkem jsem se bavila. Asi si najdu i nějakou další autorčinu knížku....
Bylo to takové nudné, odfláknuté dílko s možná dobrou, ale absolutně nevyužitou a nerozvinutou zápletkou. Začátek jsem přečetla, pak už jen listovala a zklamalo mě, že si autor nenašel čas, zjistit si pravdu o naší republice, když už měl tu potřebu ji do příběhu zakomponovat.
Vtipné střípky z fantastického světa Řek Londýna. Ovšem je třeba znát tento svět, pro náhodného čtenáře budou povídky nejspíše nezajímavé a nebude jim rozumět.
Fakt jsem se bavila. Pro mě je to vtipná oddychovka a líbí se mi rozšíření party starých známých o strýce Františka, to je dobrej řízek :))).
Zlo a dobro, černá a bílá, štěstí a neštěstí a závist, která prehluší a málem umlčí vše kolem sebe. Geniálně napsané, čtivé a napínavé.
Mile příjemná knížka od klasika české literatury. Krátké a úsměvné čtení z Jara národů, kdy se zdálo, že svět se radikálně změní i za přispění litomyšlských filozofů. Na rozdíl od některých Jiráskových děl je toto poměrně krátké, svižně ubíhající a hezky se čte.
Vtipné, laskavé, ironické a ach tak zábavné čtení. A slůvko pičičanda mě srazilo na kolena v záchvatu smíchu!
Líbezně milé a pravdivě čtení. Citovat z něj nebudu, sami si přečtěte, jak dokázal psát Pan spisovatel.
Kdo by řekl, že může být prostředí zoologické zahrady nebezpečné a že v něm může dojít dokonce k vraždě? Ještě že máme kapitána Exnera, záhady hbitě vyřeší a k tomu se můžeme pokochat jeho bezvadnými obleky a autem, na svou dobu nevídaným.
Parádní detektivka s archeologickou zápletkou. Elegán Exner si dokonce užije výlet do zahraničí!! a se svým pověstným šarmem vyřeší levou rukou zapeklitý a zamotaný a dost starý případ. Ty časy, kdy letiště Praha Ruzyně bylo poloprázdným místem s pár lidmi a návštěva příbuzných tam venku byla nebezpečný podnik......je dobře, že jsou pryč. Jak by je asi ve skutečnosti Exner prožíval?
Takové líbezné městečko s krásným zámkem a ono tam dojde k vraždě! Naštěstí je po ruce elegán Exner, takže se vlastně o moc nejedná, než se kdo naděje je případ vyřešen...a pan Kodet ve filmovém zpracování tomu dodal šmrnc a vtip.
Každá nová autorova knížka je čtivější, zamotanější a dobrodružnější než ty předešlé. Nebo to alespoň tak vypadá. A zase jsem podlehla, bylo to úžasně napínavé, absolutně uvěřitelné a občas se mi zdálo, že některá zmiňovaná místa dobře znám a že už jsem tam někdy na vandru byla. Celé čtení mělo jen jednu nevýhodu - zase jsem četla skoro celou noc. Ještě že mám dovolenou....????
Uplynulo už hodně let od chvíle, kdy jsem tuto knížku četla poprvé. Tenkrát mi bylo asi tak stejně let jako hrdince příběhu a pamatuji si, že jsem knížku četla při marodění s angínou☺. Hrozně jsem ji tenkrát záviděla to koňské dobrodružství/přitom jsem si na své prázdniny nikdy nemohla stěžovat!/. Uplynula řada let, na tuhle knížku jsem zapomněla, přečetla jsem hory jiných knih, prožila spoustu dobrého i horšího, trochu zestárla a najednou na mě tohle vykouklo v Eknihách zdarma. Hned jsem si na všechno vzpomněla, knihu si stáhla a příběh mě pohltil stejně jako před léty/chyběla jen ta angína, bohudiky./. A zase jsem Zuzce možná trochu záviděla, i když nejsem malá holka a spoustu krásných prázdnin a dovolených jsem prožila. A hodně závidím autorce, že dokázala napsat tak báječnou a pravdivou knížku, ke které se člověk vrátí s radostí, i když mu už dávno není náct....
Tak tahle dáma uměla žít! A rozhodně si nebrala servítky a patrně jí bylo i děsně jedno, co si o ní kdo myslí. Z celé knihy čiší radost ze života, z lidí které měla okolo sebe, z přátel s kterými se potkávala a z míst která mohla navštívit. Pěkné čtení....