marli58 komentáře u knih
Pěkný příběh, kterým se vine jak černá nit smutek hlavní hrdinky ze ztráty mladší sestry a zároveň i moje potřeba mít po ruce kapesníky. Nicméně způsob, jakým Jana celou situaci řešila, se mně moc líbil. Trochu úsměvně působil ten konec - něco podobného už jsem viděla zfilmované - ale proč ne, aspoň ten smutný příběh šťastně skončil :-).
Chytila mě od první stránky a nepustila do poslední. Syrový popis středověku, různé způsoby primitivního léčení, cestování s karavanami... Ty úžasné zážitky z knihy nejde v pár řádcích ani popsat. Překvapila mě zmínka o putování karavany přes Čechy a konkrétně přes Brno. V té chvíli jsem litovala, že není v knize mapka s vyznačením měst a zemí, kterými karavana s Robertem Colem procházela na cestě z Anglie do Isfahánu v Persii. Můžu jen doporučit.
První čtvrtina knihy - nuda, polovina knihy - o co jde? Po půlce se začíná něco řešit. Kdyby nebyly kapitoly odlišeny jmény protagonistů, tak by to byl pěkný guláš... Mám z knihy divný pocit, konec vyšuměl do ztracena. Jsem ráda, že ji mám půjčenou, protože už bych se k ní nevrátila. Oceňuji krásný přebal knihy.
Docela nešťastný název - od začátku jsem čekala, kdy se to štěstí rozbije :-(. Takže někdy pěkné, někdy těžko uvěřitelné a ta únava hlavní hrdinky mě někdy úplně unavila. Ale přečíst se to dá.
Protože mám přečtené všechny knížky od autorky, tak tentokrát příběh hodnotím sice jako pěkný, ale takový jednoduchý. Pořád jsem "něco" čekala a najednou byl konec. Má lepší. Ale četlo se to dobře :-).
Ráda čtu Gulikova soudce Ti. Tam najdu chytrý způsob vyšetřování,krásné popisy způsobu života ve staré Číně, stylu oblékání, čajové obřady,vztahy,způsob cestování atd.atd. To jsem u Lenormandova soudce Ťi nenašla. Tato kniha asi byla pro mě jeho první a poslední :-(.
Dobře se čte a je napínavá, někdy až mrazí... Ale mám výhradu k detektivu šéfinspektorovi Erice Fosterové a to zbytečné riskování s vlastním životem, i když už je napadena - znovu pátrá sama a nakonec vyvázne jen s velkým štěstím. To bylo napsané dost neskutečně, asi britské postupy. Teď pochválím i něco jiného, než obsah knihy. A to vazbu - perfektní uživatelský komfort - čtenář nemusí při síle knihy zápasit se stránkami. Drží kdekoliv otevřená přesně tam,kde potřebujete. A také sazbu - velmi příjemné řádkování. Díky.
Na tzv. červenou knihovnu docela zajímavě popsáno téma domácího násilí a čtenář má dobrý pocit z toho, že Haven se tomu dokáže vzepřít a vyhledat pomoc a nakonec najít i toho pravého :-) . Čte se dobře a není to jen sladké.
Od B. Wood mám přečtené všechny knihy, ale tato, napsaná pod pseudonymem, je pro mě první. Je úplně jiná, než Woodová, ale vůbec ne špatná. Naopak. Příběh má spád, pořád se něco děje. A hlavně nakonec dojde i k trestu a v epilogu k dokončení příběhu (nemám ráda otevřené konce). Doporučuji k přečtení.
Koncem listopadu jsem se chtěla trochu naladit na Vánoce...Myslím,že se to knížce povedlo. Byly tam Vánoce, vztahy,trochu předvídatelná romantika. Splnila očekávání - naladila.
Přečetla jsem sice do konce,ale... neurazila,ani nenadchla. Byla divná i tím, že u všech knížek p. Deváté jsem vždycky slyšela její hlas... A u této ne.
Některá povídka mě zaujala víc, některá míň - bezkonkurenčně mě velmi pobavila Kostka osudu a dojala Spisovatelův otec - citlivě napsané.
Knížku paní Deváté čtu a mám dojem,že mám puštěnou audioknihu :-).Autorka je prostě nezaměnitelná.Trochu mě překvapil jadrnější slovník, ale na Vaněčka je to slabé :-).
Příjemné čtení s atmosférou vánoc. Místy se dotkla i mých osobních vzpomínek.
Díky... Konečně zajímavě podané informace o běžném životě lidí ve starověku.