marli58 marli58 komentáře u knih

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Na této trilogii se mi líbilo, že není jen o panstvu, ale dost podrobně se zabývá i služebnictvem, vztahy k panstvu i mezi sebou. Zajímavá výpověď o době a způsobu života ve 20. letech minulého století.

05.01.2019 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Opět skvělé a s překvapením... A konečně taky trochu toho osobního štěstí :).

19.12.2018 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Skvělá zápletka, zajímavé vyšetřování. Líbí se mně, že vrah je odhalen dost dlouho před koncem a můžeme sledovat jeho způsob přemýšlení. Eriku by nemuseli pořád odvolávat z případu a pro vyváženost by tam stačil jeden homosexuál :-).

11.11.2018 4 z 5

Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Kniha stojí za přečtení. Seznámíte se s naprosto odlišnou kulturou, jinými tradicemi, zvyky a úplně jiným postavením japonské ženy ve společnosti a rodině.

11.11.2018 3 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Na Skleněný pokoj jsem byla moc zvědavá,protože bydlím nedaleko Brna. Ale... Nepochopila jsem, proč se vila nemohla jmenovat Tugendhat (proč se autor nedomluvil s rodinou na použití jejich jména s upozorněním, že je to fikce). Proč přejmenoval i sa- motného architekta L.M.van der Rohe? Proč najednou jména Bohuslava Martinů a Vítězslavy Kaprálové zůstávají nezměněna? Přes všechna proč se mně kniha četla dobře. I když některé vztahy tam byly celkem nadbytečné, ubytování a zaměstnání milenky neuvěřitelné, ale vila Tugendhat to celé pozvedne. A proto to stojí za přečtení.

11.11.2018 3 z 5

Babky na divoko Babky na divoko Milena Holcová

Dost šílený nápad, vzhledem ke kondici a zdravotním problémům "babek", ale právě proto se to musí přečíst do konce. Mínus jedna hvězda za protivnou vazbu knihy, musí se držet silou oběma rukama.

29.10.2018 3 z 5

Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Zajímavé a příjemné čtení, středověk a současnost... To vše spojené do romantického příběhu. Pěkné.

25.10.2018 4 z 5

Na ostrově Na ostrově Tracey Garvis Graves

Dobrodružné, napínavé, romantické - příjemné a oddechové čtení.

09.10.2018 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Prostě perfektní. Má to spád, je to napínavé a Erika už tolik zbytečně neriskuje :).

08.10.2018 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Dá se to číst, ale pokud se mně děj nepropojil při četbě, tak se mi nechtělo vracet a hledat kdo, co a jak k sobě patří (i když z ohlasů jsem věděla, že je to zamotané a moc osob). Dočetla jsem, ale takové to "škoda, že to skončilo" se nedostavilo.

01.10.2018 3 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Je třeba vědět... Doporučuji.

24.09.2018 4 z 5

Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Kniha mě přitáhla svou obálkou, pak jsem několikrát odložila a zase se vrátila. Líbily se mně některé citáty - třeba: Pro někoho je kniha jediným čerstvým vzduchem v zatuchlosti každodenního života. Nebo jak Perdu vybíral čtenářům knihy jako lék... Ale to, že se desetiletí nedokázal přenést přes divně ukončený neukončený vztah... U strany sto jsem si řekla dost. Možná někdy...

24.09.2018 1 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Četla jsem hned po prvním dílu - zase se dozvíme jak se žilo na počátku 20. století a vliv 1. světové války, která vstoupila i do panského domu. Doporučuji.

24.09.2018 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Moc se mi líbí popisy vztahů mezi panstvem a služebnictvem, služebnictva mezi sebou, oblékání, stolování, slavení svátků a co se v panské rodině může, co je tabu a co v žádném případě nesmí. A mezi tím vším se proplétá velmi zajímavý příběh.

24.09.2018 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Já jsem četla první Hanu, pak Slepou mapu - obě plný počet bodů :), Hotýlek 4 hvězdičky. Ten mě tak neuchvátil, ale styl paní spisovatelky se mi moc líbí.

24.09.2018 4 z 5

Dům v Bretani Dům v Bretani Marta Davouze

No, aspoň jsem se dozvěděla něco o Bretani. To mě ještě bavilo, ale ten konec - takových známých osobností u mě bydlí... :-(

24.09.2018 3 z 5

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Kolikrát se pokračování nepovede ani původnímu autorovi. Myslím, že panu Mackovi se to docela podařilo :).

25.08.2018 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha se četla velmi dobře, zajímavý styl od konce (a taky trochu bez konce), upoutalo mě i časté naťuknutí budoucnosti. A taky dost "hustý" milostný pětiúhelník...

22.07.2018 4 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Velmi dobře se čte, konec má spád a samozřejmě překvapivé rozuzlení. Doporučuji.

10.07.2018 4 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Možná zbytečně dlouhé, ale příjemné čtení i s happy endem :-).

10.07.2018 4 z 5