martianekk Online martianekk komentáře u knih

České prostonárodní pohádky a pověsti České prostonárodní pohádky a pověsti Karel Jaromír Erben

Soubor Erbenových pohádek vnímám jako skvost české literatury. Doporučila bych je starším dětem kvůli staročeštině a snazšímu pochopení.

České národní pohádky České národní pohádky Karel Jaromír Erben

Soubor nejkrásnějších Erbenových pohádek. Za mě nesmrtelné.

Byl jeden král Byl jeden král Karel Jaromír Erben

Karel Jaromír Erben je klasikem české literatury. V dětství jsem knihu četla, jen je podle mě spíš pro starší děti, pro malé občas nepochopitelná. V pozdějším věku skvělá.

Duhový had Duhový had Barbara Wood

Dobře čitelný román o prožívání pocitů v těžkém životním období. Trochu tajemný až mysteriózní, ale četla jsem lepší.

15.11.2024 2 z 5

Zázrak s Valérií Zázrak s Valérií Vladimír Klevis

Oddechová knížka za mě pro vyčištění hlavy. Jednoduše napsané povídky a číst se to dalo.

13.11.2024 2 z 5

Bible - Nový zákon Bible - Nový zákon neznámý - neuveden

Zkrácené vydaní Nového zákona by podle mě měl mít spolu se Starým zákonem každý věřící doma. Ačkoli nejsem praktikující věřící, čas od času do Domu Páně zajdu.

11.11.2024 3 z 5

Triumf slunce Triumf slunce Wilbur Smith

Knihy Wilbura Smitha mám ráda díky jeho smyslu pro poutavé příběhy a krásný sloh. Tento dobrodružný román z Afriky je výborný. Ačkoli na Řeku bohů nedám dopustit.

11.11.2024 4 z 5

Vražedné léto Vražedné léto Sébastien Japrisot (p)

Dle mého názoru velmi povedená detektivka. Má pomalý rozjezd, s přibývajícími stranami děj graduje a rozuzlení je přímo nečekané. I námět velmi nápaditý.

10.11.2024 3 z 5

Cestou necestou Cestou necestou Eva Kubešová

Zajímavě napsaná cestopisná knížka, která dovysvětluje historickou souvislost a pomáhá vytipovat výlety za památkami a přírodními krásami Česka.

Letní loučení Letní loučení Marianne Mjelva

Pěkně napsaný dívčí román se zajímavě zvoleným tématem. Je napsán jednoduchým stylem, obsahuje dobrodružství a náhled do pocitů hlavni hrdinky. Pro holky jistě stojí za přečtení.

Drama v Carquinezském pralese Drama v Carquinezském pralese Francis Bret Harte

Za mě zajímavě napsaný román z pera amerického spisovatele. Děj se odehrává v dávné historii a je zasazen do kalifornských lesů. Je zde tajemno, napětí a výborné popisy emocí hlavních postav. Kniha se mi líbila.

10.11.2024 3 z 5

Žena 40+ Co už nemusí řešit Žena 40+ Co už nemusí řešit Michael Kernbach

Odpočinkové a humorné čtení určené ženám, jež přesáhly “čtyřicítku “. Nevyhledávám tento typ literatury a knihu jsem dostala dárkem. Je kraťoučká a pobavila mě.

Náchodsko z nebe Náchodsko z nebe Milan Paprčka

Krásná naučná kniha plná zejména leteckých fotografií. Zajímavá pro všechny, kteří rádi poznávají krásy přírody. Autoři nás zavedou do příhraničního Nachoda a jeho blízkého okolí.

09.11.2024 2 z 5

Karma Karma Aljoscha A. Schwarz

Oddechová knížka zabývající se karmou. Jsou zde filozofické úvahy i špetka humoru. Za mě fajn věc k vyčištění hlavy.

09.11.2024 1 z 5

Poklad královny Nefertiti Poklad královny Nefertiti Agnieszka Stelmaszyk

Hezky napsaná knížka pro mladé čtenáře. Je v ní dobrodružství, velká porce napětí, skvělé popisy emocí hlavních postav a v neposlední řadě zajímavá zápletka. Dle mého názoru stojí za přečtení.

09.11.2024 2 z 5

Štastná pout životem: Od kolébky ke hrobu Štastná pout životem: Od kolébky ke hrobu * antologie

Náboženské literatury je poskrovnu a proto oceňuji sbírku křesťanských příběhů. Čte se hezky a pohladí duši.

08.11.2024 3 z 5

Cesty za krásou a poznáním Cesty za krásou a poznáním Jana Axamitová

Velmi ceněná kniha pro všechny, kteří milují výlety za kulturou, přírodou, historií a poznáváním krás české země. Mám doma a příležitostně nahlédnu.

08.11.2024 2 z 5

Jatka / Cully / Osudová láska / Poslední vůle Jatka / Cully / Osudová láska / Poslední vůle John Grisham

Výtečně sestavená kombinace a zkrácená verze čtyř knih od Readers Digest. Je zde psychologický thriller, dobrodružný román i detektivka. Čtení jsem si užila.

08.11.2024 3 z 5

První láska První láska James Patterson

Slušně napsaný dívčí román. Četl se dobře a vnímám ho jako velmi oddechovou literaturu.

08.11.2024 2 z 5

Vřesoviště Vřesoviště Belinda Bauer

Tento psychologický thriller mě bavil. Mám ráda tento styl. Kniha byla napínavá, místy tajemná a měla spád.

07.11.2024 3 z 5