Triumf slunce přehled
Wilbur Smith
Afričtí domorodci se na sklonku 19. století bouří proti útlaku a samozvaní osvoboditelé kují pikle proti koloniální vládě Jejího Veličenstva. Tu zde nyní zastupuje generální konzul David Benbrook, který se po manželčině smrti silně upjal na své tři dcery. Mezi nimi vyniká krásná Rebecca. V neklidné, bouřlivé době se v Chartúmu na březích Nilu setkávají příslušníci rodiny Courtneyů a Ballantyneů. Barvité dějové pozadí tohoto dobrodružného románu z atraktivního prostředí někdejšího Súdánu je představováno historicky podloženým a věrně ztvárněným krvavým povstáním dervišů.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2005 , AlpressOriginální název:
The Triumph of the Sun, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Triumf slunce. Přihlašte se a napište ho.
Je to velmi obsáhlá kniha a nejsem si jist jestli je to ku prospěchu věci. Na předešlé díly nemá žádnou návaznost, nebo jsem si toho nevšiml. První v knize zmiňovaný letopočet je 1883. Velice podrobně líčený a zašmodrchaný děj pokrývá skoro pět set stran, následující poslední desetina knihy pak doslova letí v čase a na konci se autor dostává k letům 1895 a 1896. Nejlepší kniha série to rozhodně není, ale zajímavá je, a místy i velice napínavá.
Knihy od Wilbura Smitha se mi líbí, i když tam jsou pasáže,které pro mě nejsou až tak zajímavé. Většinou se jedná o války, válečné a politické konflikty. Ale hodně záleží, v jaké fázi knihy se nachází. Pokud jsou na začátku, prokoušu se tím a užívám si zbytek knihy, kde se rozvíjí romanová zápletka. Tento díl se mi líbil, hezký vývoj děje i jednotlivých postav a jejich vzájemných vztahů.
Kniha Triumf slunce v seznamech
Knihy Wilbura Smitha mám ráda díky jeho smyslu pro poutavé příběhy a krásný sloh. Tento dobrodružný román z Afriky je výborný. Ačkoli na Řeku bohů nedám dopustit.