martina.culik komentáře u knih
Spousta bytostí z ruské mytologie ožívá v této knize a seznamujeme se s nimi stejně jako dívenka Vasja, která je jako jediná ve vesnici vidí, i když i ostatní na tyto bytosti věří. Než přijede nový kněz hlásat víru v jediného boha tak sugestivně, že lidé začnou zapomínat na své domácí démony a tím je oslabují.
Vasja mi se svou odvahou a odhodláním bránit svůj lid přirostla k srdci a ráda si přečtu pokračování, abych věděla, kam se její cesta bude ubírat.
Před několika lety jsem viděla filmové zpracování této legendy. Knihu jsem vzala do ruky především kvůli čtenářské výzvě, ale trochu i díky filmu, který mě bavil.
Zhruba do poloviny knihy jsem zápasila sama se sebou, jestli mi to opravdu stojí za to, protože sloh, kterým je kniha psaná, mě trochu drásal na duši. Potom jsem si ale už nějak zvykla a i když se toho vlastně zase tolik nedělo, resp. se situace v podstatě pořád opakovaly, dočetla jsem do konce a jsem ráda, že jsem to zvládla.
Určitě doporučuji do knihy alespoň nahlédnout a přečíst si pár kapitol.
Kniha je bezesporu zajímavá, ale čte se těžko, když vám jsou obě hlavní postavy protivné. Alespoň já jsem s tím měla problém.
Mám ráda knihy a vlivem seriálu, ve kterém byl hlavní hrdina padělatel, jsem podlehla zajímavé obálce a anotaci. Bohužel byly tyto dvě věci jediné zajímavé části z celé knihy. Dočetla jsem ji pouze silou vůle a trochu lituji, že jsem knihu prostě neodložila a nečetla raději něco jiného.
Dozvěděla jsem se nějaké nové věci týkající se houslí a hudby - dokonce jsem si vyhledávala skladby, o kterých se v knize píše, abych si navodila správnou atmosféru.
Bohužel mě samotný příběh moc nebavil a rozuzlení mi přišlo celé divné.
Sarah's Scribbles zbožňuji - jak v angličtině, tak v češtině.
První polovina knížky mě bavila stejně jako prvotina Dospělost je mýtus. V druhé polovině, ale autorka přešla od samostatných komiksů do ucelenějšího příběhu o tom, jak se stala milovnicí koček a mě to nějak nebavilo tolik, jak jsem doufala. Proto nemohu dát 100% hodnocení.
Ilustrace trochu překonávají příběh, ale stejně jsem si knížku s chutí přečetla a nebyla jsem zklamaná.
Příjemné ilustrace a jednoduchý, ale přesto nenudný příběh. Knížka se mi moc líbila a hned jsem šla pořídit další díl.
Musela jsem se dost přemáhat, abych knihu vůbec dočetla. Nápad napsat knihu od konce je zajímavý, ale musím přiznat, že mi to dělalo dost problémy.
Kniha mě začala trochu bavit tak kolem strany 300, takže těsně před koncem, kdy začalo být jasné, že je všechno trochu jinak, než se zdá.
Jednalo se o první knihu, kterou jsem od Deavera četla, ale nejspíš to nebyla ta nejlepší volba.
Čekala jsem oddechovou knihu (poté co jsem si přečetla i první díl) a přesně taková kniha byla. Je pravda, že by neškodilo, kdyby děj ubíhal rychleji, ale hlavní postava je starší paní, takže tempo je podle toho přizpůsobené.
Četla jsem víceméně omylem jedno odpoledne a příjemně mě komiks potěšil.
Hodně jsem se bavila a nasmála. Děti prostě dokáží být tak roztomile bezprostřední, že by se z toho jeden (většinou rodič) zbláznil.
Oddechovka, která mě pobavila v době, kdy jsem ji četla, ale nezanechala ve mně žádný hlubší dojem.
Každý má v životě nějaké strachy a problémy, jen se s nimi vyrovnává různě. Leonard se rozhodne řešit to hodně radikálně. Vše je ale třeba pořádně promyslet.
Klasická červená knihovna vhodná pro oddychové čtení. Knihu jsem přečetla rychle a s potěšením, ale nezanechala ve mně hlubší dojem.
Jednou za čas si ráda přečtu knihu s historického prostředí a tahle mě opravdu bavila. Doporučuji, pokud hledáte něco pro oddych, protože u téhle knihy není třeba nijak výrazně přemýšlet a stačí si jen vychutnat jednoduchý ale dobře napsaný příběh.
Je to zajímavý nápad a věřím, že dětem se kniha líbí. Mě zase tolik neuchvátila, ale na druhou stranu nejsem cílová věková skupina.
Musím své hodnocení upravit - četla jsem knihu se svými malými synovci a oni se nemohli udržet smíchy. Vypadá to, že pro děti cca od 3 do 7 let je tato kniha ideální.
Musím říct, že mi kniha přišla o trošku slabší, než první díl.
Potěšilo mě, že se děj odehrává v Londýně, protože mě viktoriánská doba v tomto městě baví. Z anotace jsem měla trochu strach, že hrdinka zůstane v Coloradu.
Čtenář se tentokrát dozví více informací o balzamování, než v prvním díle. Takže nedochází k opakování toho, co už bychom mohli vědět.
O hvězdičku méně, než u prvního dílu, dávám hlavně kvůli politickému příběhu na pozadí, protože mě vůbec nebavil a měla jsem trochu problém s tím, kdo koho a proč vlastně vydírá.
Přesto se těším na třetí díl a doufám, že se dozvím zase něco nového.
Při čtení jsem se pobavila, i když rýmy někdy úplně nevychází. Ačkoli to zpočátku vypadá zvláštně, verše nejsou nijak sprosté nebo nevhodné, prostě jen poukazují na potřebu, kterou každý vykonává po svém.