Martina999 komentáře u knih
Musím říct, že jsem přečetla jedním dechem. Mám ráda tento styl humoru. Vřele doporučuji pro oddech - pobavení. Smála jsem se nahlas. Tak trochu ve Wodeuseovském duchu - skvělý absurdní humor. Fakt doporučuji.
souhlasím s názorem lenky70, jen přidám za sebe, že národní hrdost není jen hulákání u televize, když náhodou Češi vyhrají nějaký fotbal či hokej, ale - a tady cituji z knihy - "kultura je mocenským nástrojem míru, síla Tibetu vychází z morálky a náboženství. Dnes, kdy se peníze staly mírou všech věcí, by nám prospěl návrat k etickému humanismu". Nevěřím, že se to může podařit.
Opravdu hodně smutná kniha, hodně smutné čtení.
naprosto úžasná kniha, kdysi dávno jsem ji četla, teď jsem ji četla znovu a jsem přesvědčena, že je to jedna z nejlepších knih - co se týče filosofie prostého člověka versus intelektuála "knihomola". Krása, jednoduchost a mnohdy hluboké myšlenky obyčejného prostého nevzdělance, za které by se dnes nemusel stydět nikdo. . .
Asi jsem čekala něco jiného, na můj vkus to bylo pojato více vědecky, myslela jsem si, že to bude opravdu formou rozhovoru, ale bylo tam více různých vědeckých pojednání, hodně tam bylo vlastních i odborných pojednání autora - jak se vyvíjel mozek v epoše pleistocénu - nic proti, ale když budu chtít tyto informace, přečtu si odbornou publikaci. Škoda, že tam nebylo více jeho vlastních názorů a myšlenek. Podle mě tam měl větší prostor autor pan Cutler. Ale čtení pěkné, na zamyšlení. Určitě doporučuji.