MartinaF MartinaF komentáře u knih

Cesta za Krásným ostrovem Cesta za Krásným ostrovem Stanislava Bumbová

Veselé dobrodužství námořnické posádky lodi Matyldy. Cestu ke Krásnému ostrovu doprovází řada bláznivých příhod.

02.07.2013 4 z 5

Pravidla přitažlivosti Pravidla přitažlivosti Bret Easton Ellis

Po prvních přečtených stránkách jsem měla chuť knížku odložit a prodat ji. Opravdu. Tak jsem byla rozladěná z textu, který napsal tento autor. Nakonec jsem si to rozmyslela, přečetla ji až do konce, ale s tím, že už nikdy více nebudu číst tento žánr.

24.06.2013 2 z 5

Láska jako Řím Láska jako Řím Irena Obermannová

Nemůžu posoudit autorčin styl, když jsem od ní ještě nečetla žádnou knihu. Tahle útlá knížečka mě měla říct, jestli se mi její psaní bude líbit nebo ne. Zatím jsem ale nerozhodnutá.

Kniha se mi docela líbila, četla se dobře, ale Matylda mi prostě nepřirostla k srdci a když bych ji někde potkala, asi bychom si neměly co říct.

24.06.2013 3 z 5

Apokalypsa Apokalypsa Mario Giordano

Čekala jsem od této knihy mnohem víc, protože anotace byla opravdu skvělá a nalákala mě. Ale z děje jsem byla v rozpacích - příliš mnoho postav, děj, který byl chvílemi dost zmatený a nepříliš přesvědčivé rozluštění záhad a tajemství.

21.06.2013 3 z 5

Půlnoční rekviem Půlnoční rekviem Veronika Černucká

Rychlovka a oddechovka, která je záležitostí na dva večery (rychlejší čtenáři to zvládnou dříve). Zápletka byla vcelku jednoduchá. děj se neměl kde zastavit, až na konci.

14.06.2013 4 z 5

Prapohádky Prapohádky Ljuba Štíplová

Roztomilá knížka o Tlapičce a Pazourkovi a o tom, jak vynalezli hrneček, houstičky a knížku. Tři příběhy jsou velmi krátké, ale krásné a jsou obohaceny o kouzelné ilustrace.

09.06.2013 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nebylo to zas až tak příšerný, jak jsem pořád četla na různých stránkách. Mělo to své mouchy, to ano, ale až taková hrůza to opravdu nebyla.

05.06.2013 3 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Moje první setkání s Harry Holem. Byla to skvěle napsaná detektivka, která se četla opravdu dobře. Ke konci příběhu jsem ani nedýchala.

24.05.2013 5 z 5

Pohádky z Větrné Lhoty Pohádky z Větrné Lhoty Daniela Fischerová

Pamatujete si tento Večerníček o dvou větříčcích a holčičce Jajdě? Přiznám se, že mi zrovna tento z paměti zmizel. Kniha má jen málo kapitol a málo stránek, ale při čtení jsem se opravdu bavila. Kdo má malé děti, je to kniha vhodná právě pro ně.

23.05.2013 4 z 5

Dráček Kokosáček a jeho dobrodružství Dráček Kokosáček a jeho dobrodružství Ingo Siegner

Tenká knížečka s příběhy o dráčku Kokosáčkovi a jeho kamarádce Matyldě, dikobrazí holčičce. Je zde jen několik pohádek, ale jsou dostatečně dlouhé/krátké tak, aby se udržela pozornost dětí.

19.05.2013 4 z 5

Hravé těstoviny Hravé těstoviny Lionel Hoerner

To by člověk nevěřil, jaké krásné věci jdou z těstovin vyrobit. Jen nemám tolik rozmanitých druhů doma, abych se mohla pokusit něco vyrobit.

05.05.2013 4 z 5

Převlečené krabičky od zápalek Převlečené krabičky od zápalek Claude Schmill-Van den Berghe

Tuto knížku mám doma. Z krabiček od zápalek lze udělat opravdu krásné věci. Vše je dopodrobna popsáno, takže přeměnit krabičku zvládne i méně šikovný člověk jako např. já. :-)

30.04.2013 4 z 5

Dar vlka Dar vlka Anne Rice (p)

Nejdřív jsem to chtěla taky odložit, ale dala jsem knize šanci. Udělala jsem dobře, protože příběh se docela rozběhl a už to bylo mnohem lepší.

13.04.2013 4 z 5

Čtyři uši na mezi Čtyři uši na mezi Markéta Zinnerová

Krásná knížečka o velkém kamarádství dvou ušáčků - králíčka Jujdáska a zajíčka Hejáska. Příběh je psán tak, aby ho pochopili i malé děti.

03.04.2013 4 z 5

Klubíčko veselých pohádek Klubíčko veselých pohádek Jitka Škápíková

Krásné a krátké pohádky, které potěší dětskou dušičku.

28.03.2013 5 z 5