MartinaP komentáře u knih
Já jsem v této strohé a zároveň úchvatné katedrále letos byla, když jsem navštívila Barcelonu a vzpomínala jsem na tuto nádhernou knihu.
První přečtená kniha od Roberta Bryndzy. Byla jsem na něj zvědavá, protože je hodně oblíbený. Nebylo to špatné, bylo to čtivé, odpočinkové, místy napínavé, ale dost překombinované a vyumělkované. Celkový dojem: celkem fajn, ale takové jednoduché. Takže příště už asi ne.
Jsem ráda, že mám dočteno. Těžké čtení, Julie tak moc nesympatická postava. Na lživých základech nemůže vzejít nic opravdového a hezkého. Mám autorce za zlé některé pasáže, které byly nemístně kruté, např s rakem poustevníkem a nebo na konci knihy s kohoutem. Houbařka byla jednoznačne lepší. Tuto knihu už nikdy číst nebudu.
Moc se mi líbila. Jako předešlá kniha autorky. Příběh novodobé paní Bowary. Doporučuji!
Pikardie konec 20.století. Francouzský venkov. Tvrdá realita, zaostalé životní podmínky, demence, homosexualita. Ale i naděje. Stojí za přečtení.
Moc hezky a citlivě napsaná kniha. Hvězdy ubírám za postavu Candace, která mně byla nesympatická, ale hlavně mi připadala zbytečná. Střídání dějů a vypravěčů se mi moc líbilo. Hezky vykreslená příroda a reálie. Doporučuji.
Skvělá kniha s nečekaným rozuzlením. Vřele doporučuji!
Skvělá psychologická detektivka, rozhodně doporučuji. Otevřený konec bez označení konkrétního pachatele se do této knihy docela hodí.
Vřele doporučuji! Excelentní citlivé povídky z krásného, ale drsného Irska. Tato dáma vážně umí psát.
Příjemná knížka, nejhezčí pasáže byly o švédské přírodě a životě na venkově, na mě ale příliš romantické.
vše tu již bylo řečeno, skvělý psychologický román, napětí od první do poslední stránky, moje první setkání s paní Fossum, ale určitě ne poslední....