MartinaP1984 komentáře u knih
Vznesla jsem dotaz přimo do Baronetu a tento díl je u nás, bohužel, poslední. Od třetího dílu prý soustavně klesal zájem. Není kniha alespoň slovensky?
Jednu hvězdu ubírám za poslední dvě století, to už trochu ztratilo spád. Jinak ale skvělé dílo a chystám se na další.
Podle hodnocení jsem čekala mnohem více. Bohužel mě to nebavilo, chyběl mi děj. Pořád jen samé masakry, vystřelené mozky, Lovci, kteří přežijí všechno a hlavní hrdina, o kterého se nebojíte, protože víte, že se mu nic stát nemůže.
Jedna z knih,kde se vlastně nic neděje,přesto ale musíte číst dál....autorka opět dokázala, že psát umí..
Děsivé, napínavé, zatím nejlepší Keplerovo dílo. Jurek Walter mi naháněl hrůzu, a to se normálně u knih nebojím. Přečteno jedním dechem, nešlo to odložit.
Ve srovnání s Hypnotizérem mi kniha nepřišla tak napínavá, ale i tak je to v tomto žánru nadstandard. Nepřestává mě udivovat, jaké detaily a zdánlivě nepodstatné maličkosti si Joona Linna spojí dohromady. Skvěle napsáno, dobře se to čte, ale v příběhu mi "něco" chybělo.
Podle hodnocení jsem čekala, že to bude lepší. Nápad skvělý, zpracování bohužel horší. Možná je to kvůli rozsahu, který nedal šanci na nějaké hlubší popsání myšlenek či děje. Není to špatné, ale spadá to do kategorie "nenadchne, neurazí". Nevím, zda se ke knize někdy v budoucnu vrátím.
Přestože má knížka přes 800 stran, mrzelo mě, že už byl konec. Začátek mi přišel poněkud zmatený kvůli množství postav, ale asi po 100 stranách jsme se už nemohla od děje odtrhnout, a to nemám westernovou tematiku ráda.
Autorka má i lepší knihy. Některé části knihy jsou lepší, další horší. Hodnotila bych spíše 3 hvězdami, ale z respektu k autorce, kterou mám moc ráda, dávám hvězdu navíc.
Příběh zajímavý, knížka se čte dobře, ale konec byl hodně uspěchaný.
Děj mě nebavil, nesympatická hlavní hrdinka, nesmyslné chování postav, překlad také nic moc. Od této autorky nejhorší kniha. Téma dobré, ale zpracování se nepovedlo.
První polovina knihy byla divná, vůbec jsem se nemohla začíst. Druhá polovina už ušla. Zatím ale nejslabší kniha ze série. I konec mi přišel hodně nedotažený. Dějová linka s rodiči Blechy mi přišla úplně mimo. Kdybych četla tuto knihu jako první, asi bych už další od autorky nečetla. Takhle jí dám ještě šanci.
Rozhodně to není jen klasický dívčí román. Četla jsem knihu kvůli čtenářské výzvě, ale natolik mě nadchla, že si s radostí přečtu i první dva příběhy. Podle mě by tato kniha měla být povinnou četbou už na ZŠ. Moc hezky zpracované téma a příklad toho, jak může vlastní rodič zničit své dítě...
Ačkoliv mi nadpřirozeno v knihách nevadí, tohle se dle mého nepovedlo. Doufám, že je to jen výjimka a tvorba Keplera neupadá...
Čtivé, zajímavá zápletka, zajímavé rozuzlení a hodně nečekaný konec. Stojí za přečtení, ale přesto je to takový průměr.
Tuto autorku zbožňuji, ale bohužel tentokrát to je takové nic moc, ve srovnání s jejími dalšími díly. Možná je to tím, že hrdinům chyběla ta správná chemie a že se většina děje odehrává na samotě a do příběhu tak minimálně vstupují další rodinní příslušníci, jak je u této autorky zvykem. A právě to je většinou zárukou zábavy. Škoda, že zůstalo jen u jednoho představení o jednorožci :-)
Třetí díl se mi moc líbil, konečně se něco dělo mezi hlavními hrdiny. V rámci žánru hodně povedená kniha. Oceňuji, že paní Velemínská jen tak z ničeho nic neprozřela a nestala se lepším člověkem, ale že jí k tomu vlastně dohnala situace. Takže sice happy end, ale ne úplně růžový konec.
Druhý díl se mi líbí o moc víc než první. Hezky je zde líčené období první republiky a změna situace. Asi to pro šlechtu nebylo úplně jednoduché, najednou si byli všichni "rovni".
Jako náctiletá jsem z ní byla nadšená, s odstupem zhruba 15 let ji hodnotím jako příliš růžovou. Těch milostných linek tam bylo až moc, a to se červené knihovně nebráním, ale tohle mi přišlo přeslazené i na červenou knihovnu :-) Téma ale zajímavé a kniha mimořádně čtivá.
Klasické pohádky s ilustracemi, které si pamatuji z dětství. Jediná výtka je ta, že pohádky jsou psané původní češtinou a nejsou upravené do dnešního jazyka, takže pokud je čtete dětem, musíte některá slova nahrazovat,