martineden martineden komentáře u knih

Sedmikostelí Sedmikostelí Miloš Urban

Člověk má hned chuť jít na Nové Město. Skvělá kniha!

08.06.2019 5 z 5

Jezero Jezero Bianca Bellová

Magický příběh, krutý, ale silný.

07.06.2019 4 z 5

Přijde kůň do baru Přijde kůň do baru David Grossman

Naprosto strhující!

07.06.2019 5 z 5

Kouzelné zrcadlo literatury - Sny a realita moderního svě Kouzelné zrcadlo literatury - Sny a realita moderního svě Jaroslav Blažke

Skvělá řada učebnic, která je nadčasová. Doporučuji pro všechny milovníky literatury.

21.03.2021 5 z 5

Kdo zabije Evu S.? Kdo zabije Evu S.? Petr Eidler

Mě prostě ty knihy z pražského (ne)ortodoxního židovského prostředí baví. Vynikající české detektivky, tato nebyla výjimkou.

13.07.2020 5 z 5

Řízkaři Řízkaři Barbara Nesvadbová

Bohužel toto je teda úlet, paní Nesvadbová je všechno, jen ne spisovatelka.

20.06.2020 ztráta času

Tichá dohoda Tichá dohoda Elia Kazan

Klasika, velmi doporučuji.

07.02.2020 5 z 5

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Velmi čtivé, ale je to mišmaš zločinů, násilí, vše ale vyřeší superman Fabian Risk. A aby to bylo spravedlivé, ženy tedy pozadu rozhodně nezaostávají.

15.01.2020 2 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Velmi čtivá kniha, umím si ji představit jako film, ale ty desítky mrtvol malých kluků, není to trochu moc?

02.12.2019 3 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Na knihu jsem se těšila, ale velmi mě zklamala. Příběh začínal slibně, pak už ale ztrácel napětí, v jednom momentě už vyšlo najevo, co v domě straší, přesto stále nebyl konec... Hlavní hrdinka je skoro Rambo v sukních, vše vyřeší, vše jí dojde. Vadila mi i stylistika textu, Adriene se otočí, Adriene se koukne, Adriene jde zapnout pojistky...

09.07.2019 1 z 5

Ještě není konec Ještě není konec Michal Sýkora

Pocuchané vztahy v rodině, do toho puberťačky na prázdninách, které se rády bojí u Erbena, to je ta pravá směsice pro vynikající detektivku!

14.06.2019 5 z 5

Muzikantská Liduška Muzikantská Liduška Vítězslav Hálek

Silný příběh, vykreslený na pár stránkách. Hálek si také zažil svý, než si mohl vzít svou milou...

09.06.2019 5 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Pro mě od Třeštíkové nejlepší kniha. Hlavní hrdinka je správně ironická, nešťastná, přitom se nevzdává. Skoro mi po předchozích knihách této autorky připadalo, jako by to ani nepsala ona.

07.06.2019 3 z 5

Skupina 42 Skupina 42 Eva Petrová

Miluju poetiku Skupiny 42 a tato kniha ji skvěle přibližuje.

20.03.2021 5 z 5

Chlapec, který přestal plakat Chlapec, který přestal plakat Ninni Schulman

Je to čtivé, ale je to nadraka, když vás tak vytáčí hlavní hrdinka. A to mě teda fest!

24.02.2020 2 z 5

Věno Věno Josef Knap

Co je to ruralismus? V této knize vám autor na to odpoví. Vztah hlavních postav k půdě, těžké práci, ke krajině Jičínska. A těžký život, jaký bychom asi nechtěli zažívat, přesto ty jistoty a vztahy měly něco do sobe. A až pojedete vlakem do Lomnice nad Popelkou, vzpomeňte si na pasáže o stavbě této železnice.

23.02.2020 5 z 5

Obyčejný život Obyčejný život Karel Čapek

Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla.

15.01.2020 5 z 5

Trojí čas hor Trojí čas hor Zdeněk Šmíd

Baladické vyprávění od Zdeňka Šmída to je prostě nádhera!

03.01.2020 5 z 5

Rozhovory s přáteli Rozhovory s přáteli Sally Rooney

Dobré to bylo! Asi by se dal vytknout zvláštní svět dvou mladých hrdinek, ale věřím, že plno lidí takto žije - zahledení sami do sebe, s břitkým pozorovacím talentem a kritizující to, co by sami chtěli mít. Pro mě i zajímavé, že kniha neměla žádného kladného hrdinu, ale asi to tak je.

25.12.2019 3 z 5

Historie vlků Historie vlků Emily Fridlund

Pohltilo mě vyprávění dívky Lindy, která žije obklopená přilrodou a různými osudy svých přátel i rodiny. Moc se mi líbil styl vyprávění a jazyk.

22.09.2019 4 z 5