martinhk martinhk komentáře u knih

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Zajimávý pohled na jednu z našich nejdůležištějších historických událostí okem a perem cizince. Příběh studentů z Oxfordu, propletení a setkání s českými studenty a případ ruského dirigenta do sebe dobře zapadá. Přijde mi, že děj má spád, není nijak uměle protahovaný a konec je vcelku "hustý" :-)

29.12.2018 5 z 5

Sestra Sestra Jáchym Topol

Četl jsem ji až po Citlivém člověku a tahle pro mě byla malinko přehlednější. Na první pohled to vypadá jako shluk slov, ale objeví se tam i nějaký příběh. Co mi ale na jeho knížkách opravdu vadí, je to neodělování přímé řeči :-)

23.10.2018 4 z 5

Ikona Ikona Frederick Forsyth

V téhle knize je Forsyth je výborné formě. Skvěle popisuje zákulisí špionážní práce a z děje, který je vykreslený velmi realisticky, až mrazí.

12.09.2018 5 z 5

Ostny a oprátky Ostny a oprátky Jiří Padevět

Jednoduše skvělé! Schovat pointu až do posledních vět je geniální...

22.08.2018 5 z 5

Dítě Stasi Dítě Stasi David Young

V knize je skvěle popsaná atmosféra 70. let v NDR, ne nepodobná té naší. Příběh samotný je místy předvídatelný, na druhou stranu je to napsané velice čtivě.

22.08.2018 5 z 5

Žena s mateřským znaménkem Žena s mateřským znaménkem Håkan Nesser

Dobře napsaná kniha, četla se svižně a příběh celkem utíkal. Na můj vkus byla celý děj lehce předvídatelný a chybělo víc napětí. Každopádně mi Van Veeteren byl sympatický a dám mu ještě šanci.

14.06.2018 4 z 5

Spis Odessa Spis Odessa Frederick Forsyth

Přes tuto knihu jsem se dostal k F. Forsythovi, samozřejmě to byla náhoda... Dodnes sem mamce vděčen, že sem ji jako vánoční dárek obdržel.. Děj, který mě okamžitě vtáhnul a stejně jako jeho ostatní knížky sem ji měl přečtenou za pár (doslova:)) dnů..

29.04.2013 5 z 5