martunka martunka komentáře u knih

Útěk z Kůstkova (01) Útěk z Kůstkova (01) Jeff Smith

Super. Tohle je poprvé, co jsem sáhla po tomhle komiksu a musím uznat, že se mi to moc líbilo. Kůstek je prostě jednička! Určitě si chci přečíst další příběhy.

30.12.2019 5 z 5

Podsvětí Podsvětí Michal Šefara

Tenhle příběh se mi líbí. Rozhodně je to originální.

05.10.2019 4 z 5

Mramor a plátno Mramor a plátno Stephanie Storey

Rozhodně mě bavilo číst o dvou velikánech svého oboru. Líbí se mi styl vyprávění....

28.09.2019 4 z 5

Zbabělci Zbabělci Josef Škvorecký

Rozhodně je to originální pohled na konec války. Asi nejvíc se mi líbí to, s jakým nadhledem se "mladý pán" dívá na vojančení těch starších pánů. A pak taky ten jazz, to je ten život.

24.07.2019 3 z 5

Nájemný vrah Nájemný vrah Graham Greene

Tohle je první kniha od tohoto autora, kterou jsem přečetla. Úplně mě dostal. Musím uznat, že se mi moc líbí, jakým způsobem vykresluje charaktery postav a popisuje jejich způsob myšlení.

29.06.2019 4 z 5

Na poště Na poště Charles Bukowski

Tak tohle mě rozhodně bavilo.

01.04.2019 5 z 5

Stíny v ráji Stíny v ráji Erich Maria Remarque (p)

Tato kniha mě velmi zaujala. Líbí se mi celkové ladění příběhu i charakterů postav.

15.12.2018 5 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Určitě napínavý a drsný příběh. Přečteno jedním dechem.

11.12.2018 4 z 5

Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Skvěle jsem si početla. Skvělý příběh a zajímavý konec.

02.08.2018 5 z 5

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Kniha mě velmi zaujala a vtáhla do děje. Stále je potřeba si připomínat, čeho je člověk schopen.

03.05.2017 5 z 5

Prach Prach Hugh Howey

Nenapadá mě nic jiného, než že je to perfektní zakončení trilogie. Většinou bývá poslední díl slabší, ale mně se líbí. Jsem ráda jak to všechno dopadlo.

17.02.2017 5 z 5

Proces Proces Franz Kafka

Další kniha, kterou jsem od Kafky přečetla a musím zase jen konstatovat, že se mi líbila.

19.07.2016 5 z 5

Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Krásné a milé příběhy z pěkného prostředí. Moc se mi líbí charakter lidí, kteří v knize vystupují.

03.04.2016 5 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Výborná kniha. Moje nejoblíbenější od tohoto autora.

16.02.2016 5 z 5

Na Řece Na Řece Josef Hejzlar

Po přečtení této krásné knihy to nejde jinak, než ji doporučit. Po delší době můžu říct, že přečíst si knihu od pro mě neznámého autora stálo za to! Krásný příběh, skvělý vypravecsky styl a zajímavé postavy, co chtít víc.

09.05.2015 5 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Krásná kniha. Líbí se mi styl vyprávění a i když je to místy děsivé, je to jedná z mých nejoblíběnějších knih. Jedna taková zajímavost. K napsání této knihy autora podnítila smrt jeho sestry v koncentračním táboře.

10.02.2015 5 z 5

Děti Antonína Kaliny Děti Antonína Kaliny Stanislav Motl

Po přečtení této knihy musím říct, že jsem ráda, že jsem moravačka. Antonín Kalina a všichni ostatní lidé, kteří se o ty děti starali, byli úžasní lidé. Stanislav Motl umí toto téma vždy perfektně zpracovat. Kniha je čtivá a plná informací, které jsou k užitku. Doporučuji si tuto knihu přečíst.

01.02.2015 5 z 5

Rituál Rituál Mo Hayder

Trochu zdlouhavé - na začátku. Jinak se mi líbilo, jak je příběh místy nervy drásající. Kdyby byla kniha kratší, bylo by to lepší. Ale jinak je to dobrá kniha.

31.01.2015 5 z 5

Čtvrtá ruka Čtvrtá ruka John Irving

Tak po přečtení této knihy musím říct, že tahle knížka se Irvingovi povedla ! Je to další kniha, kterou řadím, pro mě, mezi jeho nejlepší. A to se v této kategorii dlouho držely pouze Pravidla moštárny a Hotel New Hampshire. Super - tuhle knížku doporučuji.

23.01.2015 5 z 5

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Kniha se mi líbila. No, akorát si říkám, proč napsat knihu o tom, jak se měl hlavní hrdina z předešlé knihy dál. Osvícení je kultovní "kingárna" zatímco Dr. Spánek je asi pokus o oživení slávy Osvícení. I když se mi kniha líbila, já osobně bych se bez ní spíš obešla. Není nad Osvícení !

14.01.2015 4 z 5