Maryška komentáře u knih
Poslouchali jsme jako audioknihu ve skvělém podání Šárky Vaculíkové. Bavila děti i dospělé. Detektivka jako z doby prohibice přenesená do dětského prostředí.
Geniální.
Věnováno muži s taškami. Jinak také známému jako muž před tankem. To mi vehnalo slzy do očí.
Život dvou holčiček v láskyplné rodině uprostřed americké divočiny. Život se spoustou práce a zároveň plný radosti. I přes tu dřinu svět idylický, smysluplný.
Úvodní stránky k jednotlivým příběhům tvořené podle klasických komixů jsou dokonalé! Bonusová epizoda ve stylu historického Mickey Mouse nás dostala :)
Další krásná, působivá a moudrá knížka Marianne Dubuc o tom, že je dobré naslouchat větru nebo svému instinktu, nebát se opustit zajeté koleje a zkusit nový život.
Unikát, který by měl být známější. Nejen lingvistický rozbor, ale pátrání vpravdě detektivní.
Nádherné a dojemné. Rozložilo mě to na prvočástice...
Hotové existenciální drama! Ale milé a vtipné, potěší malé i velké.
Laskavý příběh, jakých není nikdy dost. Hodnota domova a přátelství, je dobré si je připomínat. Ilustrace překrásné (byly by z nich nádherné obrazy).
Věk leporel už u synků minul, u mě už hodně dávno... ale tohle leporelo jsme museli mít. Všechny nás baví a opravdu moc. Je pro nás potěšení si ho prohlížet a číst. Ilustrace, verše i vazba jsou dokonalé!
Krásná knížka o tom, v čem se skrývá pravá lidskost, jaká je síla vlídnosti a přátelství.
Čekala jsem milý, jednoduchý příběh, ale knížka moje očekávání výrazně překonala. Bylo to milé i svým způsobem jednoduché, ale příběh nás chytil za srdce, synkové byli uchváceni, mně skoro ukápla slza. Hned mi řekli, že si tuhle knížku budeme číst znova...
Pestré, chytré, zábavné a přitom nabité důležitými informacemi. Děti jsou nadšené a já taky! Obdivuji autory, po Neboj, neboj! další rozsáhlé dílo, pečlivě a profesionálně připravené.
Okouzlí děti i dospělé, na obrázcích stále nacházíme něco nového, něco legračního. A konec vždycky dojme...
Autor by měl být vděčný, že ze sebestředné, ufňukané a ublíženecké knihy, ve které je víc nudných a nechutných pasáží než humorných, udělal režisér Vejdělek tak svěží a vtipný film.
Kouzelná knížka, velmi vtipná i dojemná. Vcelku jednoduché věty, je skvělá i pro našeho začínajícího čtenáře. "Máš tak krásně velké přední zuby!" :D
Moji synkové ji milují. Je to zvláštní knížka, snová, záhadná, trochu surrealistická, po prvním čtení jsem byla až zaskočená. Dává ale velký prostor fantazii, pobízí ji, a to i krásnými ilustracemi... po dočtení kluci vždycky udělají zasněné "jééé".
Znovu a znovu si musíme se synky číst, jak švestka krtkovi bumbác na hlavu :))) Milé, pozitivní, jedna z našich nejoblíbenějších.