maryska09 maryska09 komentáře u knih

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Krásně napsaná kniha, která mě oslovila, ačkoli nejsem nijak velký pejskař. Putování psí duše je dojemné a věřím i celé oddanosti psího plemena. Doporučuju milovníkům zvířat i dobře napsaných příběhů.

08.02.2022 5 z 5

Deset kroků k radosti Deset kroků k radosti Max Kašparů (p)

Maličká knížka plná velké moudrosti. Na pár stránkách je popsán jednoduchými slovy celý smysluplný život. Doporučuji pro radost, zamyšlení i úlevu.

24.01.2022 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Klasické pohodové čtení pana Hartla. Kniha se čte jedním dechem, hlavního hrdinu chvílemi milujete a jindy nenávidíte. Občas je příliš rozvleklá, ale závěr to znovu opraví. Tento spisovatel nezklame.

07.01.2022 4 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Dobře napsaná kniha, která baví a čtenář stále čeká v dobrý konec. Doporučuju jako příjemné čtení.

22.12.2021 4 z 5

Ve stínu erbu Ve stínu erbu Hana Marie Körnerová (p)

Další klasická kniha paní Körnerové, plná lásky, intrik, napětí a soubojí. Pokud to čtenář čeká, tak kniha nezklame.

22.11.2021 4 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Nedočteno. Buď je kniha špatně napsaná, nebo jí ublížil překlad. Věty mají podivně krkolomný slovosled, obrovské oči se vyskytují snad na každé druhé straně a malá miminka se neobjímají ale chovají. Možná zajímavý děj, ale číst se to nedá.

21.11.2021 1 z 5

Království meče Království meče František Niedl

Opět dobře napsaná kniha o dávné historii Českého království.

06.10.2021 4 z 5

Ve službách mocných Ve službách mocných František Niedl

Další dobře napsané pokračování příběhu z dob českých králů. Knihy jsou rychlé, svižné a čtivé, doporučuji

29.09.2021 4 z 5

Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Skvěle napsaná kniha u které se dá plakat i smát zároveň, jen toho pláče a smutku je tam drobet víc. Moc mě těšilo její čtení, zamilovala jsem si každou stránku. Vřele doporučuji

21.09.2021 5 z 5

Almužna jen pro bohaté Almužna jen pro bohaté Hana Marie Körnerová (p)

Knihy paní Körnerové baví. Jsou svižné, rychlé a čtou se jedním dechem. Tato není výjimkou a to i přes to, že hlavní hrdina se nechová vždy sympaticky. Pro romantické duše doporučuji

13.09.2021 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Dobře napsaná detektivka o mrazivých věcech. Nečte se lehce, ale číst se nedá přestat. Závěr není zas tolik překvapující, ale aspoň je uvěřitelný.

11.09.2021 4 z 5

Carolina Carolina Hana Marie Körnerová (p)

Milá kniha oblíbené autorky, s pozvolným rozjezdem a skvělým závěrem. Doporučuji jako lehké letní čtení.

18.07.2021 4 z 5

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Na třetí díl série jsem se těšila, celý sklenařský svět je fascinující a závislost moderních lidí na energii je skoro absolutní. Bohužel jsem se brzy začala ve všech těch tajemstvích, náznacích a symbolech ztrácet a před blížícím se koncem knihy mi došlo, že tento díl opět není poslední a nic nevyřeší. Další si ráda přečtu, ale mám obavy, že než vyjde, nebudu si složitý děj předešlých pamatovat.

28.06.2021 4 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Velmi obsáhlá kniha o klasickém milostném románku, kde na 544 stranách padne JEDEN polibek. Kniha se hezky čte, ale děj se dá shrnout do tří vět. Neurazí, potěší, ale příliš nezaujme.

22.06.2021 3 z 5

Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Dobře napsaná kniha o historii jedné rodiny. Za mě nejzajímavější byl život Anděliny maminky, sama Anděla mi příliš k srdci nepřirostla, vadila mi její lhostejnost a přezíravost. I tak je kniha moc dorá a doporučuji jí

28.02.2021 4 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Další skvělá kniha mistra Backmana, i když mi tentokrát dalo větší práci se začíst. V knize je snad až přílišný popis říše fantazie, všech království a vymyšlených postav. Srovnání se skutečnými postavami občas drhne. I tak byla kniha skvělá a velmi jí doporučuju i vzhledem k další knize o Britt-Marii. Bude dobře, bude líp

01.02.2021 4 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Dobře napsaná, ale mírně přeslazená a dost průhledná kniha se snadno odhadnutelným koncem. Přesto neurazí a pro romantické duše doporučuji

19.01.2021 4 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Velmi dobře napsaná kniha, která se četla jedním dechem. Doporučuji

18.12.2020 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Velmi dobře napsaná detektivka, se sympatickým hrdinou, napínavá od začátku do konce. Líbilo by se mi ještě nějaké dovysvětlení, ale autor se aspoň vyhnul rozvláčnému konci. Doporučuji

10.11.2020 5 z 5

Dívka na neděli Dívka na neděli Pip Drysdale

Ze začátku mě kniha příliš nezaujala, přišlo mi to jako klasická romance o zlomeném srdci, ale pak dostala spád, děj se prohloubil a zcela změnil a i když mi konec úplně nesedl, tak celkově byla kniha skvělá. Doporučuji

16.10.2020 4 z 5