Spálená křídla přehled

Spálená křídla
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328141/bmid_spalena-kridla-LAT-328141.png 4 345 345

Anděla Brůmová prožívá dětství za první světové války, v době bídy a hladu. Sňatkem sice unikne nenáviděné práci v továrně, ale „pozvednutí“ do vyšší třídy na malém městě ji nijak netěší. Její největší touhou je hrát divadlo, ovšem ve svém přání nenalézá oporu ani u manžela. Anděla uteče ke kočovnému divadlu. Domů se vrací nemocná a ponížená… Jak se vypořádá se svým okolím a dcerami, které kdysi zklamala? Román je rodinnou ságou zahrnující téměř celé dvacáté století a nastolující otázku, nakolik je následovat svůj sen správné a nakolik se jedná o sobectví.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spálená křídla. Přihlašte se a napište ho.

makovec201
předevčírem

Nebylo to špatné, ale některé dějové skoky drhly, stejně jako jednotlivé postavy, které byly často černobílé a jejich chování předvídatelné. Rozhodně je to ale řemeslně dobře napsaná kniha.

J&B
02.11.2024 4 z 5

Dobře napsané, čtivé, smutné. Rodinné ságy tohoto typu jsou vždy jistým úspěchem mezi knihami.

tonysojka
14.09.2024 4 z 5

Historie zpracována formou rodinné ságy, jejichž výskyt na stejné téma mi v poslední době připadá poněkud přemnožený,anebo mám prostě jen smůlu,že se nima střetávám náhodně ať už v knihovně nebo jinde.
Psáno čtivě,téměř holými větami,osudy postav uvěřitelné v příběhu o tom jak za válek je hlad a zle; zvláště ženy to těžce nesou,k tomu všemu trápeny muži trpícími traumaty z válečných zážitků,kteří končí jako alkoholici a sebevrazi.
Nebýt nesympatické Anděly (i když daleko nesympatičtější mi byla přepečlivá úzkostlivá,věčně ustaraná Marta),dal bych jen za tři, takhle ční z příběhu a dává sílu k dočtení.

Kniha Spálená křídla v seznamech