Spálená křídla přehled

Spálená křídla
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328141/bmid_spalena-kridla-LAT-328141.png 4 347 347

Anděla Brůmová prožívá dětství za první světové války, v době bídy a hladu. Sňatkem sice unikne nenáviděné práci v továrně, ale „pozvednutí“ do vyšší třídy na malém městě ji nijak netěší. Její největší touhou je hrát divadlo, ovšem ve svém přání nenalézá oporu ani u manžela. Anděla uteče ke kočovnému divadlu. Domů se vrací nemocná a ponížená… Jak se vypořádá se svým okolím a dcerami, které kdysi zklamala? Román je rodinnou ságou zahrnující téměř celé dvacáté století a nastolující otázku, nakolik je následovat svůj sen správné a nakolik se jedná o sobectví.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spálená křídla. Přihlašte se a napište ho.

Januli
23.11.2024 3 z 5

Sympatických lidí abys pohledal v téhle knize, za mě skoro žádná. Bohužel. To však neubírá knize body, kniha byla dobrá. Chceš me soudit, vezmi si moje boty a prozivej co já... A to tady sedí, nikdo jsme to nezažili a tudíž řady moralizovat je těžko, ale nesouhlasit s Andělou a jejím životem a hlavně postojem k životu samozřejmě můžeme. :-)

makovec201
19.11.2024

Nebylo to špatné, ale některé dějové skoky drhly, stejně jako jednotlivé postavy, které byly často černobílé a jejich chování předvídatelné. Rozhodně je to ale řemeslně dobře napsaná kniha.

J&B
02.11.2024 4 z 5

Dobře napsané, čtivé, smutné. Rodinné ságy tohoto typu jsou vždy jistým úspěchem mezi knihami.

Kniha Spálená křídla v seznamech