maryzka maryzka komentáře u knih

Osud člověka Osud člověka Michail Alexandrovič Šolochov

Muselo se to přečíst. Jak řekl Marwin maturovalo se z toho dokonce i v ruském jazyce. Přiznám že od té doby jsem to nečetla, nebot tato kniha a příběh opravdového člověka bylo dost silný kafe. Nikdy jsem nepochopila tuto ruskou literaturu jak spisovatele psali o hrdinských výkonech lidí- v latině heroických. Vždyt se z toho dělala legrace.

29.05.2012 2 z 5

Tichý Don II. Díl 3-4 Tichý Don II. Díl 3-4 Michail Alexandrovič Šolochov

Byla trochu z novější doby takže se dala číst.

29.05.2012 1 z 5

Tichý Don I., díl 1-2 Tichý Don I., díl 1-2 Michail Alexandrovič Šolochov

Mrvin řekl vše. Hrozně velká kniha, člověku trvalo dlouho než si ji přečetl. Já ji četla půl roku a to ještě první díl, druhý byl na další půlrok. Sice je pravda, že kozáci měli lepší postavení za vládců carské rusy, ale myslím že i tady je popsán život kozáku v období revoluce( myslím VŘSR),kdy jim tato doba nepřála

29.05.2012 1 z 5

Číslo 64401 mluví Číslo 64401 mluví Adolf Burger

Je to první kniha Adolfa Burgera, která vyšla po válce - Padělání peněz nacisty. Je to předvoj knihy ,, Dáblovy dílny". Bohužel tato kniha obsahuje černobilé fotografie, které autor vyfotil při opuštění koncentračního tábora.

Panovník a dívka Panovník a dívka Sharon Kendrick

Šejk chlap s názory ze středověku- nevěsta musí být panna- Siena sice je, ale bohužel lechtivé fotografie hrají roli- pochopitelně je to všechno jinak a láska může slavit úspěch.

Sicilský dědic Sicilský dědic Sharon Kendrick

Vzteklý italský chlap, který se pod vlivem lásky změní.

Můj syn Můj syn Jelena Nikolajevna Koševaja

no díky Olegu Koševemu jsem začala i číst Kak zakajalas stal( Jak se kalila ocel). Podobné knihy vycházeli u nás v 50 letech, později byli už k smíchu ale v 50 letech to brali vážně.

27.05.2012 3 z 5

Adam a Eva / Svatý Michal Adam a Eva / Svatý Michal Jan Kozák

Svatého Michala jsem si přečetla díky filmu Vinařské trilogie Zralé víno, Mladé víno s Vladimírem Menšíkem , ale bohužel kniha a film to bylo nebe a dudy.

Občan Brych Občan Brych Jan Otčenášek

Nějak jsem to četla opět díky filmu nebot jsem chtěla postavu Brycha ztotožnit s Karlem Hogerem

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Povinná četba i když dnes o tom člověk přemýšlí tak mladý lidé šli do situací, které přinesl protektorát bezhlavě a starší lidé se báli.

České pohádky České pohádky Jan Drda

kdysi sem Drdovým pohádam nerozuměla jenom jedné - O zapomenutém čertovi a to ještě díky zfilmováním. Ale díky zfilmování pár pohádek pana Trošky jim jakž takž rozumím.

Trpká vôňa jesene Trpká vôňa jesene Věra Adlová

Na tehdejší dobu to byl nejmodernější ženský román.

Zakázané manželství Zakázané manželství Rebecca Winters

člověk se v této knize moc nevyzná. Oba v životě mnoho zkusili a oba se sbližovali pomalu.

Vévodova nevěsta Vévodova nevěsta Rebecca Winters

krásné čtení po začátku omylů a nedorozumění.

27.05.2012 3 z 5

Věrnost nadevše Věrnost nadevše Rebecca Winters

Pomluva dovede napáchat mnoho zlého a zhrzený nápadník taky.

Princ z pohádky Princ z pohádky Rebecca Winters

No nic moc do romantiky se plete Rusko( KGB), USA(CIA) - skončení studené války.

Pod žhavým sluncem Pod žhavým sluncem Rebecca Winters

Překvapení pro hlavní hrdinku- Přijede do Španělska, kde na ní místo bratra čeká jeho rodina, zamračený příbuzný a jeden prušvih do kterého je zapleten Ráchelin bratr.

Plavba za štěstím Plavba za štěstím Rebecca Winters

Romantika s detektivní zápletkou. Doporučuji těm kdo má rád romantiku s detektivní zápletkou. Pro citlivé duše to rozhodně není.

Muž mých snů Muž mých snů Rebecca Winters

Možná by se mohl tento příběh stát ve skutečnosti- na jedné straně lidé. kteří odsuzují romantické čtení a druhé lidé, kteří romantické knihy milují. Nakonec pochopitelně zvítězí strana lidí milujících romantické čtení.

Mořská panna Mořská panna Rebecca Winters

no romantika mzi senátorem a prozatimní učitelky plavání je tak romantická až je k pláči