maryzka maryzka komentáře u knih

Lásky a sňatky Habsburků Lásky a sňatky Habsburků Gabriele Praschl-Bichler

tahle kniha se nedá číst k ní se musí člověk vracet, je to vhodný studijní material

05.05.2012 5

Po stopách Habsburků Po stopách Habsburků Václav Oulík

ZAJÍMAVÁ KNIHA, KTEROU LZE VYUŽÍT KE SUDIU NA ŠKOLE

05.05.2012 2

Rainier: monacký kníže a jeho rodina Rainier: monacký kníže a jeho rodina Norbert Loh

zatím nejlepší kniha, který byla o Monaku napsána nejde za hranici bulvaru.

Nemilované královny Nemilované královny Helga Thoma

souhlasí s oterem císařovny nebyli bozi ale také lidi, kteří měli i city.

Následník trůnu Následník trůnu Ludwig Winder

byla to první kniha která semi před rokem 89 dostala do ruky. dobre napsaná.

Zita: Poslední císařovna Zita: Poslední císařovna Tamara Griesser-Pečar

zajímavý člověk narodila se v 19 století a žila pomalu do konce 20. století.

Paměti Paměti Mikuláš Dačický z Heslova

je to kniha pamětí vzpomínající na život, politické udalosti, otázky náboženské aby se smířením boha nakonec zemřel.

05.05.2012 3

Z arcivévody hokynářem - Paměti habsburského arcivévody Leopolda Toskánského Z arcivévody hokynářem - Paměti habsburského arcivévody Leopolda Toskánského Leopold Wölfling

zajímavá kniha ale někdy se člověk nezorientuje co se chtělo říct myslím že je na vině i špatný překlad.

05.05.2012 2

Český šlechtic František Schwarzenberg Český šlechtic František Schwarzenberg Vladimír Škutina

je to biografie příbuzného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga

Zapomenuté děti Habsburků Zapomenuté děti Habsburků Thea Leitner

Kdo se zajímá o skandály Habsburku tak je to tady jak na talíři.

Sissi: Nesmrtelná císařovna Sissi: Nesmrtelná císařovna Philippe de Montjouvent

pěkná kniha s fotografiemi, které nebyli ještě vydány.

05.05.2012 3

Jackie po Jackovi: portrét dámy Jackie po Jackovi: portrét dámy Christopher Peter Andersen

Kniha ukazuje předevši sílu Jackie odpoutat se od rodinny Kennedyu.

05.05.2012 3

Jack a Jackie Kennedyovi: Americké manželství Jack a Jackie Kennedyovi: Americké manželství Christopher Peter Andersen

je to zajímavá kniha oblíbeného amerického páru až do prezidentovi smrti. V této knize jsem byla překvapena jak byl dobrým otcem ale asi špatným manželem.

05.05.2012 4

Děti Ireny Sendlerové Děti Ireny Sendlerové Irena Sendler

zajímavá kniha s neznámý osudy dětí v židovském ghettu. Jenom škoda že je tam zmínka o skladateli, který byl námětem pro film Pianista a sice mluvila o něm dobrém ale ve špatném světle - není popsán jeho další osud.

05.05.2012 3

Louis de Funès: Moc o mně, děti, nemluvte! Louis de Funès: Moc o mně, děti, nemluvte! Patrick de Funès

zatím napsaán nejlepší životopis o tomto herci.

Novodobé Popelky Novodobé Popelky Agathe Godard

no byla to směsice reality a bulvaru.

05.05.2012 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

tuto knihu jsme měli povinně na škole ale nikdy a pořád jsme nechápali konec jestli se usadili na ostrově a hráli polo s domorodci nebo ne. Pamatuji si také že tato kniha spadala do období nějakého fotbalového mistrovství a naši prohrávali takže okřídlené usloví na škole znělo POSLAT KLABZUBOVU JEDENÁCTKU, CHTĚLO BY TO KLABZUBOVOU JEDENÁCTKU, NEBO CHTĚLO BY TO STARÉHO KLABZUBU.

05.05.2012 2

Cirkus Humberto Cirkus Humberto Eduard Bass (p)

tuto knihu jsem četla na základní škole moc se mi nelíbila ale díky tomu že pak byl film jsem se k této knize vrátila.

Příbuzní českých králů Příbuzní českých králů Jaroslav Čechura

alespon se člověk dozví i osudy příbuzných, který se zapsali spíš v cizině než v čechách, anebo také příbuzenské intriky.

05.05.2012 3

Muži a milenci českých královen Muži a milenci českých královen Jaroslav Čechura

vypráví o manželícch českých královen o jejich vlivu na českou zem a na pokus o ruzných reforem.