maryzka maryzka komentáře u knih

Ženy a milenky českých králů Ženy a milenky českých králů Jaroslav Čechura

tato kniha ukazuje biografii žen, které byli provdány často s politických duvodu malokdy se alespon našel v partnerství soulad.

05.05.2012 3

Děti a levobočci českých králů Děti a levobočci českých králů Jaroslav Čechura

je to zajímavá kniha s osudy dětí vládnoucích dynastii ale nejde číst naráz musí se číst mnohokrát.

05.05.2012 2

Svéhlavička babičkou Svéhlavička babičkou Eliška Krásnohorská

Svéhlavička se stala babičkou, přišla o manžela o děti a vychovává svoje vnoučata, který mají její temperament a ráda by chtěla ho umírnit No nedaří se

Svéhlavička ženuškou Svéhlavička ženuškou Eliška Krásnohorská

Svehlavička žije ve štastném manželství jako matka, jako žena, snaží se vychovavat své děti, které se nedaří a zároven plnit hostitelské povinnosti.

Svéhlavička nevěstou Svéhlavička nevěstou Eliška Krásnohorská

svéhlavička zkouší svého ženicha no myslím že kdyby takhle jednali ženský v téhle době tak by je chlapy velice rychle poslali pryč

Svéhlavička Svéhlavička Eliška Krásnohorská

takový prvorepublikový ženský román

Havraní princ Havraní princ Elizabeth Hoyt

Pěkná kniha, která se čte dobře.

04.05.2012 2

Vnučky královny Viktorie na evropských trůnech Vnučky královny Viktorie na evropských trůnech Julia P. Gelardi

Jsou zde zajímavé osudy vnuček královny Viktorie Některé z jejich potomku vládnou do dnes některé jsou monarchie minulostí. Součástí knihy je i rodokmen.

04.05.2012 3

Život plný nepřátel: Život a smrt Františka Ferdinanda D´Este Život plný nepřátel: Život a smrt Františka Ferdinanda D´Este Jiří Pernes

Je zde popsán život Ferdinanda de Este, jeho politika, soukromý život, léta prožitá na Konopišti, až do atentátu v Sarajevu.

04.05.2012 1

Spiklenci proti Jeho Veličenstvu: Historie tzv. spiknutí Omladiny v Čechách Spiklenci proti Jeho Veličenstvu: Historie tzv. spiknutí Omladiny v Čechách Jiří Pernes

tato kniha je nová četla jsem ještě vydání před rokem 89 a tato novější kniha je lí p napsaná než předchozí vydání.

04.05.2012 2

Poslední Habsburkové: Karel, Zita, Otto a snahy o záchranu císařského trůnu Poslední Habsburkové: Karel, Zita, Otto a snahy o záchranu císařského trůnu Jiří Pernes

kdo se zajímá o habsburky a posledního císaře tomu by sloužila tato kniha

Komunistky s fanatismem v srdci Komunistky s fanatismem v srdci Jiří Pernes

je to zajímavá kniha osudu žen, které byli i předchudkyněmi žen- komunistek.

04.05.2012 3

Habsburkové - Životopisná encyklopedie Habsburkové - Životopisná encyklopedie Brigitte Hamann

je to encyklopedie habsburku a pěkne ucelená-

Monarchie moderní Evropy Monarchie moderní Evropy Isabelle Bricard

Autorka podává ucelený obraz současných monarchisticých zemí, jejich tituly, majetky soukromý život. Je to starší vydání takže mladší generace už je o pár let starší.

04.05.2012 5

Princezna Masako Princezna Masako Ben Hills

Japonsko je moderní země ale v císařském paláci se zastavil čas

04.05.2012 5

Strastiplné peníze paní Darcyové Strastiplné peníze paní Darcyové Elizabeth Aston

V knize je vykreslený právní system staré dobré Anglie, kdy ženy neměli právo dědit peníze nebot peníze se odkazovali do mužském rodu.

Slečna Darcyová se nevzdává Slečna Darcyová se nevzdává Elizabeth Aston

Člověk u těchto knih musí dát pozor která Darcyová to je některé jsou to dcery, některé sestřenice.

Dcery pana Darcyho Dcery pana Darcyho Elizabeth Aston

zajímavý pokus popsat generaci Darcyových ale u této autorky se to podařilo. Možná že to tak třeba bylo.

Křišťálová noc Křišťálová noc Martin Gilbert

Zajímavě popsaná apolitická kniha.

Králův dar Králův dar Nicole Jordan

zajímvá kniha, řešení rozvodu, majetku, rodinných vztahu