mataj komentáře u knih
Zvláštní, výjimečná, groteskní kniha s mnoha absurdními situacemi i postavami, která ale má svou hloubku.
Kniha mě velice mile překvapila. Četla se téměř sama. Zajímavý děj, od kterého se nedalo odtrhnout. Už se těším na další díl.
Kniha je vcelku čtivá, má děj, který příjemně odsýpá, sympatického hlavního hrdinu Nicka Hellera, který si ví se vším rady, a nechybí ani jistá dávka napětí. Nicméně finanční transakce a různé obchodní machinace a podvody, které jsou v pozadí tohoto příběhu, mě osobně moc nebaví. Ale to mě neodradilo od přečtení dalšího příběhu Nicka Hellera.
Mladý, nezkušený a hodně naivní medik Reinmar z Bělavy se při svých milostných záletech dostane do prekérní situace, a aby si zachránil holý život, musí se dát na útěk. Tak začíná jeho dobrodružná výprava, při které získává nové ochránce a přátele ale značně stoupá i množství jeho nepřátel. A to všechno se děje, jak již z názvu trilogie vyplývá, na pozadí husitských bojů. Navíc v pozadí probíhají různé mocenské a náboženské pletichy, které ho vrhají do víru dalšího nebezpečí.
Bavilo mě tohle ironií a černým humorem protkané dílo, které i když popisovalo neuvěřitelné násilí a mnohokrát nepochopitelné situace, svou bizarností bylo takové "milé". Ráda si přečtu pokračování.
Série Černokněžník mě velmi baví. Je v ní správná dávka magie, legend i dobrodružství. Takové oddechové čtení, kde sice na každé druhé stránce stříká krev ale tak nějak to k tomu patří a čtenář drží hrdinům palce, ať vše přežijí bez újmy.
Více než samotnému případu roztrhaných ovcí a několika vražd jsem propadla trojici svérázných pronásledovatelů domnělého vraha, o kterém někteří věří, že se jedná o muže naruby - tedy vlkodlaka. Camille, Soliman a Bača mě svými mnohdy absurdními diskusemi neskutečně bavili. Když se k téhle prapodivné road movie přidá Adamsberg, vše spěje ke zdárnému a překvapivému konci. Už se těším na další díl.
Vynikající soudce Ti se svým pomocníkem Ťiao Tajem si chtějí užít dovolenou. Místo toho se snaží v převlečení za zloděje odhalit podezřelé úmrtí náčelníkovy manželky i zmizení váženého obchodníka podezřelého ze sebevraždy. Příjemné čtení.
Opět výborný díl, plný napětí, se zajímavým dějem a rozuzlením. I když tam byly jisté nelogické momenty, vzhledem ke čtivosti knihy jsem je hodila za hlavu.
Další příběh vynikajícího soudce Ti a jeho odvážných a duchaplných pomocníků. Tentokrát se najdou zabiti krátce po sobě dva muži ze starých šlechtických rodů. Je mezi nimi souvislost? Vyřešení rébusu se musí hledat v jejich minulosti i jejich povaze. Opět skvělé a prvotřídní.
Krásně a velmi poeticky napsaný příběh o přátelství, lásce, ztrátě a smutku. Jedná se spíše o rozporuplné pocity a myšlenky jedné mladé dívky, která hledá své místo v životě. Byla jsem velmi mile překvapena, jak se mi to líbilo.
I když se kniha četla dobře, měla spád a zajímavý děj, něco mi tam vadilo. Hlavní hrdinka je mladá holka Tuesday, která se mstí za křivdy z minulosti a přitom se chová jako superman (všichni kolem jsou hloupí a jenom ona si se všemi poradí).
Nemůžu dát jinak, než plný počet. Tak krásně vykreslená atmosféra vesničky Three Pines, až máte chuť se tam podívat a zajít si na kafíčko a něco dobrého k snědku. Po celou dobu čtení sem cítila takový příjemný klid a pohodu. Mnoho postav, které vystupovali i v prvním díle, jsem si již oblíbila, včetně inspektora Gamache, a těším se na další setkání...
Za mě tedy výborná kniha, napínavá a hodně promyšlená. Je pravda, že "Sněhuláka" jsem četla už před pár lety, ale tahle se mi asi líbila o fous víc.
Kniha byla super, napínavá, četla se dobře. Jenom se děj mohl soustředit spíše na jeden příběh. Ale jsem spokojena a určitě si přečtu i další knihy od této dvojice.
Velmi milá knížka. Četla se výborně a určitě doporučuji k přečtení. :)
Jak uvádí anotace, v popředí příběhu jsou dvě sestry - mladičká a nespoutaná Siri a ukázněná, vždy rozumná a ovládající se Vivenna, která se celý život připravovala na svou nelehkou úlohu, jakou bylo být provdaná za Božího krále, nepřítele jejich království. Nicméně na poslední chvíli se jejich otec rozhodl poslat jako nevěstu Siri. A tím začíná neuvěřitelný fantasy příběh, plný magie, navrácených bohů ale hlavně machinací a intrik. Jako vždy u tohoto autora byly postavy velmi sympatické, nechybí zde vtipné rozhovory a napínavé souboje. Těším se na jakoukoli jeho další knihu, která se mi dostane do rukou.
Nepovedená předávka drog, kterou někdo ukradl, spustí další vlnu zabíjení. Místní policie se snaží případ objasnit, ale je vždy jeden krok za najatou vražedkyní, která má za úkol najít drogy a peníze a zamést stopy. Zajímavý začátek, který mě příjemně navnadil a já jsem očekávala napínavý příběh. Mé nadšení však postupně vyprchávalo a to i díky jednotlivým postavám, které mi nebyly ničím sympatické, a bylo mi to tak nějak jedno jak to všechno dopadne. Nicméně dalšímu dílu dám ještě šanci a to zejména díky předchozí sérii autora se Sebastianem Bergmanem, kterou jsem si oblíbila.
Armande Gamache je díky svým dřívějším nelehkým rozhodnutím a rovněž díky zákulisným politickým machinacím degradován a zároveň se stává cílem nechutných útoků na sociálních sítích. On se ale nenechá zlomit a s vervou se pouští do dalšího zapeklitého případu, ve kterém musí odhalit pravdu o zmizení a následné smrti mladé ženy Vivienne. A i když to z počátku vypadá na jasné rozuzlení, ještě se při něm naši vyšetřovatelé pořádně zapotí.
Opět vynikající, propracované, dokonalé.
Další Adamsbergův případ je opět neuvěřitelně nápaditý a srší originalitou. A to jednak způsobem prováděných "vražd", celkovou zápletkou ale hlavně okruhem zvláštních, osobitých ale velmi sympatických postav. Čtení jsem si neskutečně užila.