mataj mataj komentáře u knih

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

První díl nové série je velice čtivý, zajímavý a celkem napínavý. Kate i Tristan jsou docela sympatické postavy, tak uvidíme co se z nich v dalších dílech vyklube... Já si je určitě přečtu.

18.01.2021 4 z 5

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Tak krásná, smutná a dojemná kniha. Téměř vše už tady v komentářích bylo napsáno a souhlasím s tím. Je to příběh, který Vás zasáhne. Je o nepochopitelném násilí, bezpráví, beznaději a bolesti ale zároveň i o lásce, přátelství a obrovské vnitřní síle bojovat s tím vším a přežít. Doporučuji k přečtení.

18.04.2020 5 z 5

Venuša zo zátoky Venuša zo zátoky Dominik Dán

V zátoce je objeveno tělo mladé ženy bez hlavy a rukou. O několik dní je objevena hlava, nicméně nesedí k tělu. Detektivové z mé oblíbené partičky se jako vždy pustí do vyšetřování s vervou jim vlastní. Paralelně s tím autor odhaluje příběh studentů, kteří se v čase prázdnin musí doučovat na opravní zkoušku. Opět vynikající, i když tentokrát humor a špičkování ustoupil do pozadí v důsledku vážné a životu nebezpečné situace, ve které se ocitli hned dva mí oblíbení detektivové. Držím jim pěsti a snad v dalším příběhu vše dopadne dobře.

19.06.2024 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Hunter a Garcia si posvítí na dalšího sériového vraha, který svou brutalitou šokuje i otrlé policisty. Autor nešetří nechutnými detaily a neskutečnou krutostí, ale to musí každý, kdo čte tuto sérii očekávat, takže i já jsem věděla do čeho jdu. Zároveň nechybí napětí a překvapivé odhalení na závěr.

28.05.2024 5 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Tak u této knihy jsem byla mile překvapena, jak mě to bavilo, a to i navzdory tomu, že s postupujícím příběhem, jsem tak nějak tušila pointu. Skupina přátel, i když jak to později vypadá, ne až tak dobrých, jede na společnou dovolenou do odlehlé oblasti Beskyd. Při snaze rychleji se dostat do cíle, se rozhodnou využít nepoužívanou odbočku v lesích. Krátké kapitoly, vždy z pohledu jednoho z přátel, udržovaly napětí i zvědavost.

02.05.2024 4 z 5

Anděl v podsvětí Anděl v podsvětí Juraj Červenák

Juraj Červená píše velice poutavým stylem, příběhy mají správnou dávku napětí, dobrodružství i jakéhosi nadpřirozena. Tentokrát se Stein s Jarošem a později i Barbaričem snaží odhalit pozadí zmizení mladých mužů v Plzni a při svém pátraní se zaměří na podzemí města, kde se patrně dějí podezřelé věci.

27.09.2023 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

S klidným svědomím dávám plný počet. Výborná kniha a i přes větší počet stran jsem se neskutečně bavila. Zapeklitý případ čtyřicet let pohřešované Margot se zdá nevyřešitelný, nicméně Robin a Strike se nevzdávají a hledají doslova jehlu v kupce sena. Svým vyšetřováním a sledováním i té nejmenší stopy odhalují dávno skrytá tajemství všech v jejím okolí. Margotin život získává jasnější kontury a postupným skládáním jednotlivých střípků dochází v závěru k překvapivému odhalení.

04.10.2022 5 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Velmi povedený první díl série, který má vše, co má správná detektivka obsahovat. Kniha je čtivá a svými krátkými kapitolami nutí číst pořád dál. Zajímavý námět a děj s postupně se odkrývajícími střípky temné minulosti odehrávajících se v prostředí kláštera svaté Anděly - kdysi domova opuštěných, nešťastných dětí. Co a kdo stojí za současnými vraždami musí odhalit sympatická vyšetřovatelka Lottie a její tím.

13.09.2022 5 z 5

Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Velice slušný a napínavý krimithriller. David již počtvrté ukazuje své kvality, hlavně co se hledání ztracených nebo unesených osob týče. Tentokrát ho požádá bývalá přítelkyně ze školních let o vypátraní její sestry, která i s celou svou rodinou zmizela za velice podivných okolností. No a příběh plný tajemství, lží a napětí může začít. Spokojenost.

02.11.2021 4 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Moje první kniha od autora a vůbec nebyla špatná. Děj byl určitě zajímavý a zpočátku i docela tajemný, takže jsem očekávala "něco" trochu jiného. Nicméně jednotlivé díly skládanky v závěru do sebe hezky zapadly a i o napětí občas nebyla nouze. Takže ano, četla se hezky a zkusím i jiné knihy autora.

21.10.2021 4 z 5

Krásné tajemství Krásné tajemství Louise Penny

Je zvláštní, že detektivka, která není ani plná akce, ani nervy drásajícího napětí, ale plyne velice pomaloučku a zaměřuje se na mysl a pocity, může být tak zajímavá a máte z ní tak hezký pocit. Alespoň u mě to tak je a tímto "krásným tajemstvím" mě Louise Pennyová okouzluje ve všech svých knihách.

07.04.2021 5 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Velice povedený díl, který je již tradičně hodně čtivý, napínavý a s překvapivým rozuzlením tentokrát v exotickém prostředí.

03.02.2021 4 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Tentokrát se děj odehrává na odlehlém ostrově, kde žije poměrně málo lidí, až by člověk řekl, že každý každého zná a přesto se i zde najdou tajemství a propletené vztahy. A právě to se musí rozlousknout, aby byl nalezen motiv a vrah. A u tohohle případu se musí pátrat hodně v minulosti - co se ve skutečnosti stalo před 11 lety? Knihu jsem si užila, krásný popis prostředí. Ze začátku, jsem chtěla dát 4 *, protože většina postav byla vykreslena velice nesympaticky, ale ten závěr a vyřešení celé zápletky (musím se přiznat, že jsem vraha vůbec neodhadla) mě přesvědčil dát plný počet.

14.12.2020 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Velice čtivá a napínavá detektivka. Díky krátkým kapitolám děj svižně odsýpá. A i když byl zločinec odhalen čtenářům relativně brzy, alespoň bylo zajímavé odhalovat jeho motivaci. Nicméně nelíbila se mi jistá nelogičnost postupu nadřízených Eriky, ignorování zjištěných stop a celkové přesouvaní případu mezi detektivy. Prostě mi to přišlo jako umělé a nesmyslné vytvoření problému. Taky Eričina snaha o povýšení - tedy její chování - mě lehce iritovala. Proto stahuji jednu hvězdičku.

05.12.2020 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Překrásná kniha, nebo spíš pohádka, která si získala celé generace příznivců. Filmové zpracování Hobita i Pána prstenů jsou moje srdcovky, které jsem viděla x-krát. A teď (i díky výzvě) jsem si konečně přečetla Hobita. A jsem za to ráda. Tolkien měl úžasnou fantazii...

16.07.2020 5 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Já jsem se bavila. Tim Prévit je policejní inspektor, kterého nikdo moc nemusí a ani s ním nechce pracovat, takže většinou vyšetřuje případy sám, ale stejně má nejvyšší procento vyřešení. Navíc se vždy nějakým způsobem dostává do nezáviděníhodných situací, z kterých musí vybřednout. Těším se na další díly.

26.04.2024 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Napínavé od začátku do konce, neskutečně čtivé a samozřejmě neuvěřitelně brutální a vynalézavé. To se dá jednoznačně čekat od knih Chrisa Cartera.

17.01.2024 5 z 5

Les přízraků Les přízraků Juraj Červenák

Kapitán Stein spolu s Jarošem se vrací domů za svou rodinou na hrad Stříbrná skála. Ale ani zde si neodpočine, i tady se dějí nepřístojnosti a podivné události na sebe nenechají dlouho čekat. Na jedné straně únos synovce bohaté šlechtičny, na druhé straně vražda měšťana a navíc jen nedaleko tajemný les přízraků, kam se všichni bojí vstoupit. Nicméně Stein s Jarošem mají pro strach uděláno a dobrodružství může začít.

11.02.2023 5 z 5

Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Podezřelé, nevysvětlitelné zmizení bývalé herečky Lindy Korinové, vdovy po uznávaném filmovém režisérovi, je Davidovým nejnovějším případem. Komplikované a pomalé sbíraní drobečků informací jde tentokrát hodně do minulosti. Odkrývání pohřbeného tajemství a hledání nitek vedoucích k odhalení pozadí dávného zločinu ho dostane opět do životu nebezpečných situací. Bylo to zajímavé a napínavé čtení ale trochu moc překombinované.

21.01.2023 4 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

(audiokniha)
I když se jedná o velmi čtivou a napínavou knihu s velmi zajímavým (možná trochu překombinovaným) dějem, přece jen mám jisté výhrady. Chování postav bylo pro mě nelogické, někdy až rozčilující a samotný motiv pachatele málo uvěřitelný. Ale i navzdory tomu se chystám pokračovat v sérii, protože se to četlo (poslouchalo) velmi dobře...

10.08.2021 4 z 5