matas888 matas888 komentáře u knih

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Na tuhle knihu jsem se strašně těšila a možná jsem od ní čekala až moc... V první půlce jsem si myslela, že jí odložím. Jakmile se objevil Max Vandenburg, kniha mě začala bavit. On byl pro mě jediná postava, která mi přirostla k srdci. Neříkám, že je příběh špatný, ale bohužel mně se pod kůži nedostal.

11.01.2014 3 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Byla jsem strašně zvědavá jak příběh dopadne, třetí díl se hodně liší od těch předchozích.. Během čtení jsem se několikrát přistihla, že pozornost od knihy odvracím a vrátila se mi v podstatě až v závěru knihy. Poslední díl má být rozdělen do dvou filmů a po dočtení chápu proč... Tento díl je dějově oproti ostatním strašně rozvětvený.. Umím si představit, že by mohl být napsaný daleko lépe, ale i tak celá trilogie za přečtení rozhodně stojí a závěr včetně epilogu se mi líbil..

25.12.2013 4 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

I přestože jsem viděla film, ani druhý díl knihy nezklamal. Pravda, napětí by bylo určitě větší, kdybych příběh už neznala, ale i tak jsem musela hltat stranu za stranou a těšit se z detailů, které ve filmu utekly. O to víc se teď těším na ten poslední díl, kvůli kterému jsem se do trilogie pustila :-)

23.12.2013 5 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Je mi velmi líto, že jsem první viděla film, protože kniha by byla ještě o to lepší. O to víc se těším až se dostanu k třetímu dílu :-) Ale i tak... Kniha je úžasně čtivá, vůbec jsem jí nemohla dát z ruky a jen tak jednodušše jít spát :-)

21.12.2013 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Téměř jedním dechem :-)

13.09.2020

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

I přes to jak je kniha obsahové jedinečná jsem měla velký problém se do ní začíst. Taky se mi dostala do rukou s ne úplně líbivým překladem a dala mi zabrat. Bohužel.

30.01.2020 3 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

První polovina poněkud rozvláčnější, ale druhá již byla svižná, příběh se pomalu rozkrýval. Zápletka je skvěle propracovaná. Knihu jsem začala číst až po zkouknutí filmu a vůbec mi to nevadilo, naopak si myslím, že kdybych nevěděla co se stane, tak knížku během první půlky odložím...

14.12.2014 4 z 5

Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Romantickou literaturu úplně nevyhledávám, ale jako relaxační četba proč ne, už jsem si od těch krimi zápletek taky potřebovala odpočinout :-) Místy jsem se i pobavila, styl psaní je poutavý.

11.10.2014 4 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Za mě spolehlivý autor. Kniha se mi líbila moc, ale vede u mě Vzkaz v láhvi. I tak, děj má spád, nezamrznete na mrtvém bodě, možná konec až zbytečně rychlý, ale nenudila jsem se :-)

03.10.2014 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Ač mi místy příběh přišel dost přitažený za vlasy, líbil se mi i námět i styl psaní - čtivé a celkem svižné.

06.03.2014 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Pro mě je to jednoznačně Lisbeth, kdo dělá tenhle příběh, její postava mě nutila číst pořád dál. Třetí kniha je důstojným zakončením triologie, ale z mého pohledu byla nejslabší, chvílemi jsem se trochu nudila a přehršel informací mi místy přišel na škodu, přesto je celé dílo opravdu perfektní čtenářský požitek.

15.02.2014 4 z 5

Nespoutané sny Nespoutané sny Kathryn Harvey (p)

Psáno velmi poutavě, vtáhne do děje.

22.07.2011 5 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Za poslední dobu jedna z nejnapínavějších, co jsem měla možnost číst. Děj, který se pěkně vyvíjí, žádná prázdná nudná místa, u kterých bych přemýšlela nad tím, co budu dělat druhý den :-) Velmi dobré. Zápletka se postupně vykresluje nabírá ta intenzitě a příběh je hezky promyšlený. Jsem zvědavá na film.

09.10.2014 5 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Děj mě nijak zvlášť nechytl. Tato tematika se objevila v mnoha jiných knihách a řekla bych, že lépe zpracovaná. Závěr sice překvapil, ale to už přišlo pozdě, aby to výsledný dojem z četby nějak výrazně ovlivnilo...

30.07.2014 3 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

První jsem viděla film, kterým jsem byla nadšená a možná jsem měla přehnaná očekávání - líbil se mi víc než kniha... Nemůžu říct, že by bylo něco vyloženě špatně, základ příběhu se mě oslovil, ale nějak mi tam vadila lovestory Tobiase a Tris.

09.07.2014 3 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Kniha se mi moc líbila, ale první půlka pro mě byla trošku náročná na začtení se. Nicméně Hosseini je opravdu Pan vypravěč a příběh je popsán tak poutavě, že musí v každém vyvolat nějaké emoce. Kniha Tisíce planoucích sluncí se mi ale líbila víc.

04.01.2014 4 z 5

Sestra Sestra Rosamund Lupton

Styl jakým spisovatelka píše je velmi originální, ale zřejmě ne každému sedne. Mně ano :-) Některé pasáže, ve kterých dopodrobna vykresluje svoje pocity se mi četly hůře, ale v momentě, kdy se příběh začal rozplétat už jsem se nemohla od knihy odtrhnout.

29.12.2013 5 z 5

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

Velmi originální styl vyprávění příběhu. Postupné odkrývání pravdy mi nedovolilo knihu příliš často odkládat. Super!

10.12.2013 5 z 5

To To Stephen King

Kniha super, ale musím říct, že některé pasáže jsou zbytečně natažené a odpoutávají pozornost od hlavního děje.. Kdyby kniha byla o 300 stran kratší, jedině by jí to prospělo. Ale i tak bezva...

06.10.2013 4 z 5

Tisíc žiarivých sĺnk Tisíc žiarivých sĺnk Khaled Hosseini

Jedna z nejhezčích knih, které jsem kdy četla... Děj a styl jakým je líčen čtenáře dokonale pohltí.

27.07.2011 5 z 5