MAU256 komentáře u knih
Jsem ráda, že i tuto knihu mám ve své knihovně, byla poslední, která mi ještě chyběla. Moc mě mrzí, že autorka už žádnou knihu nenapíše, protože její knížky, musím říci, že všechny, jsou krásně romantické. Ani tato není výjimkou. Abrielle, které zemřel snoubec, aby zachránila matku a svého otčíma, souhlasila se sňatkem Desmonda de Marlé. Na hostině u krále si ji však vyhlédl, samozřejmě jak jinak naprostý krasavec, Raven Seabern, který byl skotským vyslancem. Stal se jejím ochráncem. A jelikož je to zase krásně romantické čtení, samozřejmě, že nechybí ani padouši, nakonec vše dopadne tak, jak má.
"Rozechvěle se usmála. Společně poklekli u kolébky ozářené tlumeným svitem ohně a mysleli na dítě v Abriellině lůně a na to, s jakou láskou ho přivítají na svět."
Tak do takovéhoto stavu, kdy člověk o sobě opravdu pochybuje a neví, by se člověk nechtěl dostat. Další krásně psaná knížka od této autorky. Pro romantické dušičky mohu jen doporučit.
Tak tohle byl krásně romantický příběh. Schanna byla bohatá, vzpurná, svérázná, rozmazlená, dost dlouho jí trvalo než přišla na to, že bez milovaného člověka je vás jen půl. A Ruark, tak toho chlapa by brala každá, kdyby jí miloval jako Schannu. Byl to krásný čtivý příběh. Pokud byste chtěli krásné nejen letní čtení, tak mohu jen doporučit.
Krásná knížka od milované autorky. Mezi hlavními hrdiny Charlotte a Sladem nechybí troška romantiky, troška toho paranormálna. V tomto díle se na chvilku zastavili také v Rezervaci, ani v této knížce samozřejmě nechybí malá zápletka, kde vystupují nějací ti padouši. Ale samozřejmě dopadne vše tak, jak má. Je to krásná oddechovka, mohu jen doporučit.
Asi po dvaceti letech jsem zase po této knize sáhla do knihovny. Laru obdivuji, je to velmi silná dáma, Aileen lituji, že nedokáže sama žít, Michaela bych ze začátku kopla někam, ale ve spojení s Larou, se to trochu odmazalo. Jeffa bych asi jako přítele moc nechtěla. No samozřejmě, že mi zase padaly slzy jako hrachy, je to velmi silný příběh, člověk se do toho ale musí pořádně začíst. Knížku mohu jen doporučit.
Myslím, že každá knížka by měla mít šanci, aby ji člověk dočetl až do konce, ale musela jsem se hodně přemáhat, abych to dočetla. Hned na začátku byl napsán prolog a poté byl popisován děj. Uvozovky u vět, nevím, jestli nebyly ani v originále, nebo to jen nebylo označeno v tomto překladu, ale člověk si musel domýšlet, kdo zrovna mluví nebo zda si to jen Irma (jedna z hlavních postav) myslí. Knížka u mne skončí někde v zadní části knihovny, proto jsem označila pouze 1 hvězdičkou.
Zase krásné romantické čtení. Hlavní hrdinka Miranda to neměla jednoduché, ale její láska k Jaredovi jí pomohla překonat všechno zlé, co jí zkřížilo cestu životem. A jelikož je to romantické čtení, tak samozřejmě i přes zlé časy, které Mirandu potkaly, závěr byl samozřejmě šťastný.
Další z romantických knížek této autorky. Ačkoli knížka končila pro Zenobii a Marka Alexandra Britainua šťastně, tak i přes velké množství milostných a sexuálních částí, na mne v ní bylo moc násilí a vražd. Ale možná že by to pak byla pouze nudná romantika, pokud by se v knížce neobjevila taky odvrácená strana :-).
Krásný příběh Nyssy zasazený ke dvoru v době kralování Jindřicha Tudora. Přes počáteční přinucené manželství s Varianem de Winter, nakonec, jak to v romantických knížkách bývá, přes určité nesnáze, to s nimi přeci jen dobře dopadlo. I když její kamarádka Katka, kterou si král zamiloval, takové štěstí neměla.
Krásně psaná romantická knížka o lásce, kterou neskolí ani čas. Tentokrát ukápla nejedna slzička, protože jsem nečekala takový konec, no EPILOG trošku ten smutek v srdíčku smázl. I přesto doporučuji si knížku přečíst.
Musím říci, že zrovna tato knížka mě moc nezaujala. I když to bylo také hezky romantické čtení pro letní dny, autorka má dle mého názoru lepší knihy.
Ze začátku jsem měla pocit, že knížku asi ani nedočtu. Ale potom to začínalo být zajímavé, až mě doktorky bylo v jednu chvíli líto, neboť i přesto, jak se člověk snaží, vždycky nemůže vyhrát. Není to fér, ale takový je někdy život. Možná že někdy utéct od reality by nebylo zas tak špatné :-). Ale od toho tu máme knížky, se kterými se to daří.
"A teď mi nezbylo nic," řekla Arabella smutně. "Greyfaire je ztracen a naše dcera je taky ztracená." Najednou se hořce, bolestně zasmála. "Všechno to bylo k ničemu, Tavisi. Zničila jsem náš společný život a prodala svoje tělo, abych získala Greyfaire zpět pro Margaret. Teď nemám ani jedno. To je určitě boží trest za mou přílišnou pýchu a spoustu dalších hříchů."
Co všechno musela Arabella prožít, aby zjistila, že to co měla, bylo to nejvíc, co si kdy přála. Dceru, manžela, který jí bezmezně miloval, jeho velikou rodinu, ale vše to pro ni bylo málo, neboť chtěla vrátit to, co mělo po právu být její - sídlo Greyfaire. V jednu chvíli bych ji podporovala, pak taky nenáviděla, litovala, taky záviděla, prostě krásně psaný příběh, rozhodně stojí za přečtení.
Musím dodat, že i tuto knížku autorka napsala pro romantické dušičky. Vždycky mne mrzí, když už se dočítám posledních stránek. Příběh Elise a Maxima byl krásný, ze začátku pln nenávisti, která se postupem času proměnila v lásku, se spoustou přátel a nečekaných událostí, které však, jak to tak bývá u romantických knížek, samozřejmě dopadnou jen a jen dobře :-). Knížku mohu jen doporučit.
"Mám před zásnubami," prohlásila. "A je to svazek z lásky. Jistě to pochopíte."
Pěkně si lady Poppy zavařila, když stále tvrdila, že si ji bude vévoda z Drummndu brát, aby odradila veškeré nápadníky, kteří jí žádali o ruku. Myslela si, že ji vévodu její kuchařka pouze vymyslela. Jaké bylo však nemilé překvapení, když na plese byl jako příchozí vyvolán vévoda z Drummondu.
Bylo to moc příjemné čtení, i když mne mrzelo, že závěr byl trochu moc rychle napsaný. Ale i tak knížku mohu jen doporučit.
Krásná romantická knížka, ve které nechybí láska, žárlivost ani krutost. Ale hlavně šťastný konec, který by neměl u romantický knížek chybět. Knížku mohu jen doporučit.
Na začátku jsem měla strach, že když se dá Wulfgar a Aislina dohromady, že už nic jiného nepřijde a bude to dost nudné, ale to byl strašný omyl. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout a na konci mi kvůli Brycovi ukápla i slzička, až jsem měla strach, že to nakonec nebude romantická knížka s dobrým koncem.
"Nikdy jsem si nemyslel, že bych nějakou ženu mohl milovat tak jako tebe". "V tvých rukou spočívá veškerý můj svět."
Knížku mohu jen doporučit.
Jen náhodně jsem vybrala tuto knížku a jsem ráda, že jsem tak učinila. Je to knížka, která se čte jedním dechem, Molly je velice odvážná a Harry? Kde by byl, kdyby se po těch letech nesetkal zase s Molly?
"Tady. Její úsměv mu vyrazil dech. Teď. Přikývla, ještě než jí tu otázku stačil položit. A navždy."
Knížku mohu jen doporučit. Je to krásné, odpočinkové čtení.