MAU256
![Strážce Paříže Strážce Paříže](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548381/ohnive-panny-strazce-parize.png?v=1729879936)
První díl série, milé oddechové počteníčko. Ocitáme se ve světě měňavců - jejich osudových druhů, upírů, chrličů. Ve městě se začíná rozšiřovat strach a zlo. Oni se snaží chránit obyvatele, jenže jejich moc slábne a tak potřebují najít ohnivou pannu, aby posílila kouzlo a chránila ty, kteří ve městě žijí. Tím městem je v tomto díle Paříž. Jestli budete jako já, tak se začtete a najednou zjistíte, že jste u stránky s bonusovou kapitolou a ukázkou na pokračování ;-))). No, takže za Liamem do Londýna....
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Polapená Polapená](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552201/polapena.jpg?v=1734444698)
"Opravdu je tohle to, co chceš?" Vím, že je, ale fakt to rád uslyším znovu.
"Tohle je to co chci. Žít spolu. Všichni tři. Ty mě budeš držet nohama na zemi, Kai, a já ti budu držet hlavu v oblacích." Přikývnu a stvrdím to polibkem. "Dohodnuto."
Další krásně čtivé pokračování. Tentokrát je hlavním aktérem Kai, svobodný otec vychovávající svého syna Maxe. Chůvy mění jak na běžícím pásu, ne že by odváděly svojí práci zle, ale on má prostě strach. Jenže tuhle novou chůvu vyhodit nemůže, protože Miller je dcera jeho manažera. Ze začátku se jí chce také zbavit, jenže postupem času chce, aby s nimi zůstala natrvalo. A jestli se mu to podaří? No, doporučuji přečíst a sami zjistíte ;-)). Už se těším na čtvrtý díl - Větrné město.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pařížská růže Pařížská růže](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546104/parizska-ruze.jpg?v=1727448576)
Je to taková kraťounká upoutávka. Četla jsem předchozí sérii Bojovníci z Havaje, která se mi moc líbila, tak doufám, že tato série bude plout na stejné vlně. Už se těším na první díl.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Den po dni Den po dni](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542649/den-po-dni.jpg?v=1723526185)
"Chci jenom tebe," zašeptal mi do ucha, jako by tušil.
Knížku jsem si přečetla díky recenzím na Databázi knih. Škoda, že jsem ji neměla po ruce v době adventu, ale i tak bych nedokázala přečíst za den jen jednu kapitolu ;-). Je to krásné romantické nenáročné počteníčko, a já ji můžu jen doporučit.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jsem tvůj kluk Jsem tvůj kluk](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550848/jsem-tvuj-kluk.jpg?v=1733220509)
"Ty mě neposloucháš, Cartere. Ty nejsi nějaký vzorek, který jsem chtěl vyzkoušet, abych zjistil, jestli se mi líbí chlapi. To ty jsi ten chlap. Ten, díky kterému jsem si uvědomil, že chci změnit svůj život. Já chci tebe."
Druhý díl této série a je stejně čtivý jako díl přechozí a líbil se mi úplně stejně, i tento pár jsem si zamilovala a přála jim, aby to vyšlo. Už se těším na další díly, no tedy doufám, že budou ;-). Přečtení mohu jen doporučit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![V zajetí slasti V zajetí slasti](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332356/v-zajeti-slasti-xKB-332356.jpg?v=1486538247)
Přitiskl jí prst na rty. "Když po něčem toužíš tak moc, že to až bolí," řekl tiše, "a pohřbíš to dost hluboko na to, abys sama sebe přesvědčila, že ti na tom nezáleží... a někdo ti pak dá možnost to získat... vyděsí tě to. Co když zariskuješ a nevyjde to? Co když si protrpíš všechnu tu bolest a ztrátu a už ji nedokážeš znovu pohřbít?"
Já si tuto sérii prostě zamilovala. Těšila jsem se, až se vyplní to, co viděla Faith a Dorian to dokáže. On ji zachránil, stejně jako Ashaya zachránila jeho. Už se těším na pokračování...
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Hattrick Hattrick](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540465/hattrick.jpg?v=1719641966)
"Je tohle to, co sis představoval?" zeptala jsem se ho, když jsem se o něj opřela.
"Ne", zavrtěl hlavou. "Tohle je víc, než jsem si kdy představoval."
Pokračování se spousty chybami, to musíte překousnout.
Vztah, ve kterém chybí důvěra? Tak to člověk rovnou může zabalit. A jak to dopadlo s Nicolasem a jejím "Andílkem"? Tak to stojí za přečtení.
Do dalších dílů zatím nepůjdu, ale časem si je snad přečtu...
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Nevěsta Nevěsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549638/nevesta.jpg?v=1731685338)
"Možnost, že bych něco takovýho dělal s vlkodlačí ženou, pro mě padla hned ten večer, kdy jsem tě potkal."
Tak to bylo super počteníčko, které mě vtáhlo do děje hned od první stránky a pustilo až u epilogu ;-). Tomu, kdo má rád upíry a vlkodlaky, určitě doporučuji. Doufám, že má autorka v plánu pokračování...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Playmaker Playmaker](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537076/playmaker-6628fe331634a.jpg?v=1713962547)
Bylo to uspěchané? Ano.
Mělo to chyby, překlepy a nedostatky? Ano.
Bylo to čtivé a samozřejmě připravené na pokračování? Ano.
Nehledejte chyby, jen se začtěte, aniž byste přemýšleli, prostě se uvolněte a užijte si jejich příběh...
A protože konec byl takový jaký byl, tak jdeme na pokračování ;-).
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dvojitá sázka Dvojitá sázka](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531138/dvojita-sazka-65ba4c142105b.jpg?v=1706707988)
Musím souhlasit s většinou komentářů, i za mě byl tento díl rozhodně nejslabší. Dost mi vadilo chování Marybeth (hlavně to slovní) vůči Darrinovi, ten musel mít snad svatozář.
No, každopádně i tento díl byl čtivý, a pokud nám autorka dodá nějaký další, určitě si ho přečtu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Příští rok v tento den Příští rok v tento den](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474653/pristi-rok-v-tento-den-ebA-474653.jpg?v=1626111671)
U této knížky jsem se nemohla pořádně začíst, prostě mi nějak nesedla. Hlavně bych neřekla, že jim bylo 30, tipla bych je spíš na puberťáky. Myšlenka nebyla špatná, jak se celé roky potkávali, aniž by o tom věděli, až je nakonec osud svedl dohromady. Ale tentokrát jsem se do knížky musela přemlouvat a už jsem čekala, kdy budu u konce. Ale nenechte se mým komentářem odradit, určitě si knížka své čtenáře najde.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Aldo Aldo](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/555000/aldo.jpg?v=1737508234)
Miluji knížky od této autorky. Tato je taková pohádková jednohubečka na odpoledne. Je čtivá, ale něco mi tam chybělo. Jakoby plynula jen po povrchu, nijak rozebrána do hloubky. Ale i tak se těším na pokračování.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Odveta Odveta](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545012/odveta.jpg?v=1726178847)
"Myslel jsem si, že ženy je třeba zachraňovat."
"A?"
"Ona zachránila mě."
Bylo to čtivé, stejně jako předchozí díly. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo byl tím podrazákem, odhalení mě překvapilo. Každopádně, já si čtení užila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Juniper Hill - Na úpatí Juniper Hill - Na úpatí](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543566/edenovi-juniper-hill.png?v=1730832397)
"Chci velkou, chaotickou rodinu, aby naplnila tenhle dům. Chci v noci šlapat na hračky. Chci rozhánět rvačky a zalepovat rozbitá kolena. Chci nepořádek. Chci vášeň. Chci tě sledovat, jak vychováváš naše děti."
V jeho pronikavých modrých očích jsem tuhle budoucnost uviděla. Byla plná nejlepších dní. Byla plná lásky k muži, který mi ukradl srdce. "Slibuješ?"
Knox přikývl. "Přísahám."
Ach, tak krásně čtivý příběh dalšího ze sourozenců Edenových - tentokrát se hlavním aktérem stal Knox, který se vrátil zpět do Quincy jako zlomený muž. Vrátil se, aby nalezl zase ty staré dobré časy, trvalo mu to sice pět let, ale podařilo se. Neměl zájem o vztahy, žil si v poklidu sám, jenže teď se nějak musí vypořádat s Memphis a jejím synem, které na žádost své sestry ubytoval v bytě nad garáží. I ona se snaží začít nový život daleko od toho dřívějšího, ze kterého i se svým synem utekla. A jak to celé skončí? Je to sice předvídatelné, ale neskutečně čtivé. A už teď se těším na další pokračování, trošku bylo v závěru naznačeno, tak doufám, že to bude o Talli. Pokud hledáte romantický příběh s troškou napětí, tak mohu jen doporučit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Netvor Netvor](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549930/netvor.jpg?v=1732012588)
"Splníš, cos líbila," zachroptěl mi do pusy,...
"Ne," protestovala jsem bez dechu a líbala ho na krku. "Ne, dokud mi neslíbíš, že to je skutečné. Že nejsem jen nějaká trofej a něco pro tebe znamenám."
"Ty pro mě neznamenáš něco," namítl. "Jsi pro mě všechno."
Další krásně čtivé dílko této autorky, od kterého se nelze odtrhnout. Vím, všechno není dokonalé, mě trošku vadilo, jaká Ash byla, ale naštěstí nalezla zpět svojí "páteř" a pak už se jen tak nedala. A změna na straně Netvora? No, tak ta byla dosti značná.
Určitě to není pro každého, za mě však spokojenost a už se těším na pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Král hněvu Král hněvu](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544809/kral-hnevu.jpg?v=1725914874)
"Třicet sedm let jsem si myslel, že pro mě neexistuje dokonalá partnerka. Ty jsi mi za necelý rok dokázala, že jsem se pletl. A i když se nám to poprvé zrovna nepovedlo, doufám, že mi dáš šanci, abych ti to napodruhé dokázal."
Další krásně čtivé dílko od této autorky. Líbila se mi série Twisted, tak jsem neváhala a sáhla i po této knížce. A ani tato mě nezklamala, příběh mě vtáhl a já najednou zjistila, že jsem u Epilogu ;-).
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Švindl Švindl](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544911/svindl.png?v=1728410799)
"Miluju tě od chvíle, kdy jsem tě poprvé viděl," řeknu. "A nikdy jsem nepřestal. Dokonce ani tehdy, když jsem chtěl. Přestože mě to ničilo."
"Taky tě miluju."
Knížky této autorky se mi moc líbí, takže kdy zjistím, že je na trhu další, jsem nadšená. Za mě krásná odpočinková jednohubečka, romantickým dušičkám mohu jen doporučit.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Vánoční vyznání Vánoční vyznání](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546582/vanocni-vyznani.jpg?v=1727956561)
To je má první knížka od této autorky a určitě není poslední. Bylo to čtivé, plné emocí a tajemství. Můžu jen doporučit.
"Zavři oči a řekni, co vidíš. Tři věci."
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Romantici ze záhrobí Romantici ze záhrobí](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540910/romantici-ze-zahrobi.jpg?v=1720792484)
Jak jsem stála uprostřed pampeliškové louky, dívala se nahoru do Benových milých, okrových očí, začala jsem si uvědomovat, že láska není mrtvá - ale že není ani navždy. Že je něčím mezi tím, chvilkou v čase, kdy dva lidé existují v přesně stejném okamžiku na přesně stejném místě ve vesmíru.
Byl to pěkný příběh, knížka byla čtivá, ale nějak mi tam prostě něco chybělo. Ale myslím, že své čtenáře si určitě najde.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Všechny cesty vedou k tobě Všechny cesty vedou k tobě](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544869/vsechny-cesty-vedou-k-tobe.jpg?v=1726032842)
"Jsi moje. Stejně jako Am. Víc než kdy bude kdokoli jinej."
Po tváři se mi skutálela slza a Rhodes mi ji otřel. Přimhouřil oči.
"Jsi naše," zavrčel. "Už jsem ti to říkal, ne?" Pohladil mě po tváři a stiskl mezi prsty můj ušní lalůček. "Nechápu nikoho, kdo by tě nechal jen tak odejít. Já to rozhodně neudělám. Ani dneska, ani zítra, nikdy. Je ti to jasný?"
Opět krásná romantická knížka od Zapaty. Její knížky si nejde nezamilovat. Určitě mohu romantickým dušičkám jen doporučit, já si knížku neskutečně užila a díky za epilog ;-)...