MAU256 komentáře u knih
"Moje srdce ti může být blíž leda tak, že přeskočí z mýho hrudníku do tvýho."
Myrna je vysokoškolskou profesorkou se studiem pro sexuální chování, Brian je kytarista metalové kapely, že by malinko rozdílní ;-) ? Jenže se ukáže, jsou pro sebe stvoření. Ale Brianovi bude trvat docela dlouho, než o tom Myrnu přesvědčí.
Já si knížku užila, je to první díl série, tak doufám, že nám autorka brzy dodá i příběhy dalších členů této kapely.
Když se konečně uklidnila natolik, aby všechno zpracovala, začala se kvůli své potřebě zpětné vazby cítit jako upír nebo sukuba.
Úplně se kvůli tomu před Clayem složila... dokud se ten idiot nezačal smát tak hystericky, že ani nedokázal promluvit. Ten den jí donesl "skutečné upíří zuby". Při té vzpomínce se usmála, zatímco jí Clay položil paži kolem krku.
"O čem to mluvíš Tally? Ty přece máš superschopnosti."
"Vážně?"
"Jo, máš superschopnost mě srazit na kolena."
Další díl z téhle série a i tento byl opět velmi čtivý. Tady dostáváme příběh, ve kterém jsou hlavními postavami - Clay a Tally. Ale ani ostatní se nám z příběhů nevytrácejí. No, už se těším na příběh Doriana...
(SPOILER) Jak píše "Andrejka91", v knížce je tolik situací přitažených za vlasy, ale nakonec...
Mě se knížka líbila. Její přečtení můžu jen doporučit.
"Tohle jsem vyrobila," řekla jsem bezbarvě, spíš sama pro sebe. "Tohle přání jsem udělala už před lety. V předvečer Vánoc. V nemocnici." Pořád jsem se snažila přemluvit samu sebe, že se to opravdu děje. Pokud to řeknu hodněkrát nahlas, třeba tomu začnu věřit, i když se to zdá naprosto neuvěřitelné.
"A dalas to mně." Noah udělal krok dopředu a držel v ruce přání, co jsem mu dala včera v noci, a pak ukázal zpátky na mé přání. "Podpisy se shodují. Vyrobilas to a dalas mi to před všemi těmi lety v nemocnici onu nejhorší noc mém životě... Dalas mi to a já ho s sebou od té doby pořád nosím v peněžence."
Ležíme v tlumeném světle a tichu, dokud Lo neklesnou víčka. Když jsem si jistý, že tvrdě spí, pohladím ji po tváři. "Miluji tě," zašeptám. Políbím si konečky prstů a položím jí je na čelo. "Udělám pro tebe cokoli," zlomí se mi hlas. "Slibuju, že už tě nikdy neopustím."
I kdybych měl trpět.
Protože právě o tom je pravá láska, ne?
Tak tohle jsem nečekala. Doporučuji až budete knížku číst, mějte po ruce spousty kapesníčků. Já musela párkrát přestat, protože přes slzy nebylo možné dál číst...
Tak smutné, ale přesto moc krásné čtení, mohu jen doporučit.
Taková milá oddechovka.
Anna si myslí, že je zamilovaná do Craiga. Jenže její spřízněnou duší je jeho nevlastní bratr Marco. Jak dlouho bude trvat, než si přestane nalhávat a uvědomí si, že to tak není?
"Budeme dbát na to, abychom vždycky jeden druhému řekli, co potřebujeme a kolik pro sebe znamenáme. Protože teď, když tě mám, už tě nikdy nepustím."
"Dobře. Protože já nikam neplánuju jít. Když mi vypadla řasa, foukla jsem do ní a něco si přála. A splnilo se."
Něžně mě políbil. Tak moc jsem ho milovala. "Ty sis přála mě?"
"Ano. A nechtěla jsem si to ani sama připustit. Dneska jsem v Minxu vyběhla patery schody, abych tě našla."
Konečně jsem se dočkala...
I tento díl byl velmi čtivý. Nic zde nechybělo - romantika, akce, napětí, zrada, tajemství a nakonec i ta pravá láska. Tohle byla prostě emoční jízda. Dylen se v tomto díle úplně změnil a já jim přála šťastný konec. Takže jsem ráda, že to nakonec dopadlo tak, jak mělo.
Doufám, jak v poděkování autorka uvedla, že má už v mysli další příběh, že na něj nebudeme dlouho čekat.
Přečtení můžu určitě doporučit.
Knížku mi doporučila kolegyňka z práce. Chvilku mi trvalo se začíst, pak jsem se nemohla od knížky odtrhnout a nakonec? Zbylo spousty otázek, na které nemám odpovědi...
"Já tě prosím. Přestaň mě odstrkovat, protože stejně neodejdu. Miluju tě, a není to ten typ lásky, co kolísá. Je to ten děsivý typ, který neslábne."
Čtení této knížky jsem si užila stejně jako díl předchozí, byla to zase emoční jízda, která mě dostala. Láska Paisley a Jaggera? K tomu se hodí jediné slovíčko - výjimečná. A temná tajemství, která je utvářela? Každý nějaké má, otázkou zůstává, jak se k nim postavit. K Anně a Payton - láska neznalá hranic. Jenže člověk nemůže žít život za někoho, musí žít ten svůj a mít SVŮJ seznam přání...
Knížku můžu jen doporučit.
"Tady jsi mě zachránil."
"Ne. Tady jsi ty zachránila mě."
Na knížku jsem se těšila, nemůžu říci, že by se mi nelíbila, byla čtivá, ale něco mi tam prostě chybělo. Chování obou bylo spíš jako kdyby byli puberťáci a nikoli dospělí, sebevědomí obou bylo snad i pod bodem mrazu, ale když člověk dočetl do bodu, kdy se dozvěděl o jejich rodičích, tak to asi bylo i pochopitelné. Přátelé, no tak ti byli na jedničku ;-).
Takže celkově? Asi jak píše ve svém komentáři "Ešína" o ničem, ale vzhledem ke čtivosti jedna hvězdička k dobru.
Další díl, který je stejně čtivý jako díly předchozí. Tentokrát dostáváme příběh chladného psyského vojáka Judda a Brenny, která je živočišná vlčice. Už by nemohli být rozdílnější, stejně jako předchozí páry, které se dali dohromady. Já si čtení užila a už se těším na další díl.
Já jsem romantička, on je cynik.
Já jsem extrovert, on je typickým příkladem uzavřeného člověka.
Já toužím po lásce a rodině. On trvá na tom, že stráví zbytek svého života sám.
Ale když mě drží, nepřipadá mi, že jsou mezi námi tak velké rozdíly.
Stejně jako předchozí díl i tento se mi moc líbil, možná i o kousíček víc. Nebojte se toho počtu stran, protože se ani nenadějete a najednou jste u konce.
Tady máme příběh Ray, super hvězdu NBA, kterého tak moc zradila žena, kterou miloval, že od té doby je podezíravý a věří jen málo lidem. Do jeho okruhu patří jeho sestra-dvojče Stevie, jejíž příběh jsme měli možnost si přečíst v předešlém díle, a nyní už i její přítel Zanders. A teď se do tohoto okruhu lidí dostává i Indy, která je stejně jako jeho sestra letuška a současně její nejlepší kamarádka. Jí zase zradil její přítel a ona najednou nemá kde bydlet, no a hádejte, kde to dočasné bydlení bude? ;-).
Přečtení určitě doporučuji a už se těším na další díly..
"Chci tě, Indy. Chci, abychom my dva byli spolu. Stojím o ten život, který jsme si vybudovali, když jsme si mysleli, že to jenom předstíráme. Chci tě ve svém bytě, protože díky tobě se z něj stal domov. Stojím o tvůj chaos i nepořádek. Toužím po tvých upřímných úsměvech, takových, co máš na tváři, když jsi s mou sestrou, s hokejovým týmem a se mnou. Chci, abys byla šťastná, a toužím být příčinou tvého štěstí. Chci, aby sis vybrala mě."
"Není žádným tajemstvím, že miluju knihy. Miluji příběhy o lidech, které neznám, a o místech, kde jsem nebyla. Prožila jsem tisíce životů mezi tisíci stránkami, ale žádný příběh, žádný život, žádná stránka mě nikdy neudělala tak šťastnou jako ty, Russi Callaghane."
I tento díl byl hezky čtivý, ale ten první se mi líbil o kousek víc.
Jedna noc a letní tábor, který jim změní celý život. Je to hezky čtivá nenáročná romanťárna s tím správným koncem.
"Abys zahlédl krásu a kouzlo tohoto světa, musíš se na něj dívat očima, které hledají zázraky."
"Nemusíš se měnit. Jen musíš najít někoho, kdo tě bude mít rád přesně takového, jaký jsi."
Ke knížce jsem se dostala díky komentářům v Databázi. Jsem ráda, že se mi dostala do rukou, moc se mi líbila.
Oba dva mi byli hned od začátku sympatičtí, takže jsem jim fandila a jsem ráda, že to nakonec dopadlo tak, jak mělo. Přečtení můžu jen doporučit.
"Víš, co ještě jednoho dne udělám, andílku?" zašeptá.
"Co?" usměju se na něj.
Zadívá se mi do očí. "Vezmu si tě za ženu."
Další krásně čtivá oddechovka. Musím přiznat, že první díl se mi líbil o kousíček víc, ale jako únik před realitou dnešních dní i tato knížka splnila svůj účel. Už se těším na příběh posledního z trojice.
"Ten dvojitý je pro tebe," řekl jsem. Hlas se mi zadrhl.
"Pamatuju si, jak tě mrzela ztráta prstenu od Eddieho." Tu historku mi vyprávěl asi před rokem, když jsme si jeli zalyžovat. "Až přijde čas, budeme na tvém prstu oba. Přemýšlej o tom."
Já si ty kluky prostě zamilovala. Od začátku jsem jim fandila, oba byli zlatíčka. Nelze srovnávat s předchozími knížkami, neboť tuto napsala sama. Je to série, tak doufám, že nebude muset na další díl moc dlouho čekat ;-).
"Ahoj," řekla jsem lehce bez dechu. "Co tady děláš?"
"To je takový zvláštní příběh," řekl a tvářil se vážně. "Před pár týdny jsem seděl na balkoně a cítil se trochu mizerně, protože mám jednu kámošku, se kterou jsem delší dobu nemluvil. Možná ji znáš. Je strašně hezká, vtipná a příšerně mi chyběla."
Malinko mi zabralo se do knížky začíst, ale pak jsem ji zase nemohla odložit. Fandila jsem Persi, aby našla svoje nové já. Chápala jsem i její matku, která pro ni a Phee chtěla to nej, ale překročila snad všechny pomyslné hranice, které mohla. Mimi, no tak ta byla prostě úžasná, stejně jako Lilah a Nate, i když ten to na malou chvilku podě..l. Mathiase by si přála snad každá, protože takového kamaráda člověk jen tak nenajde. Souhrnem? Prostě jsem si knížku užila, je to taková oddechovka a její přečtení mohu jen doporučit.
"Zuřivost je někdy dobrá věc. Je tím posledním co ti ještě zbývá, když přijdeš o všechno ostatní." Vyhledal její oči černé jako noc, tajuplné a krásné. "Rozzlob se, Faith. Použij touhu po pomstě jako štít proti temnotě, a až budeš chráněná, uštvi ji a skoncuj s ní."
"Co když to v sobě nemám? Co když jsem příliš slabá?"
"A co když to v sobě máš?" opáčil Vaughn. "Co když ti stačí jen otevřít správné dveře?"
Už nemohli být víc rozdílnější. Vaughn - měňavec, plný života se srdcem a možností proměny v jaguára naproti tomu Faith - pocházející z rasy, která se snaží vymýtit city, je to F-psyka, která disponuje jasnovidnými schopnostmi. A přesto tyto dva dalo dohromady partnerské pouto.
Jako předchozí díl i tento jsem si užila. Určitě sáhnu po dalším díle. Přečtení mohu jen doporučit.
Stejně jako předchozí díl i tento jsem si užila. Nehledejte chyby, nikdo není dokonalý, prostě se s ním vydejte na jeho cestu ;-). Těším se na příběh dalšího člena "Posledních jezdců"...
"Víš, proč hledám útočiště mezi lidmi?" zeptá se mě tiše.
Zavrtím hlavou. Nevím.
"Nezajímá mě to." Když pochopím jeho bolest, dostane mě to tak, že už s tím nebudu moct nic udělat.
"To máš smůlu, Teal, protože si to budeš muset poslechnout. Budeš muset vyslechnout příběh kluka, který se tak moc nenávidí, že potřebuje druhé, aby vůbec mohl žít."
Kdo četl přechozí díly, ví, do čeho se pouští. Za mě opět krásně čtivé dílko. Opět se ocitáme ve škole pro privilegované a tentokrát dostáváme příběh Ronana a Teal, oba si nesou temnotu z dětství, kterou před ostatními skrývají a vyrovnávají se s ní po svém. On za maskou úsměvů, ona jde za pomstou. A jak to celé skončí? Určitě mohu jen doporučit.
Musím přiznat, že předchozí série "Prokurátor" se mi líbila o kousíček víc.
I tato série si určitě své čtenáře najde - mafie, nějaká ta mrtvolka, zrada, oddanost, útěk ze země. Jestli půjdu do dalšího dílu, tak jen proto, že zvědavost je mrška ;-).