MAU256 komentáře u knih
"Vzdala bych se tisíců šťastných konců," vyhrkla, "jen abych se s vámi mohla vrátit do vašeho údolí a žít tak, jak jsme žili. Vzdala bych se všech pohádek, které znám, jen abych vás zase slyšela vyslovit mé jméno."
Co k této knížce říci? Miluji pohádky, takže za mě to jasné ;-), jsem ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst.
"Smíš mě kdykoli zachránit a všichni se to smí dozvědět. Jen když tu zůstaneš! Tady nebo u mě na Luz de la Luna." Zvedl mi jemně bradu a já mu hleděla zpříma do očí. "Už tě nenechám odejít. Život bez tebe si nedokážu představit."
Bylo to takové milé počteníčko. Líbil se mi název, tak jsem byla zvědavá, co obsah přinese. Nebylo to špatné. Takových míst, kde by se lidé mohli odreagovat prostřednictvím zvířat a přírody není nikdy dost, takže jsem ráda, že se jim nakonec podařilo to, oč usilovali.
"Prosím Saro, řekni, budeš mou ženou?" oslovil ji a v jeho tyrkysových očích se mu zračila naděje, ale i ostražitost. "Miluji tě víc než všechno na světě. Jenom tebe." Beowulf, který přihopkal s ním, teď nahlas vyštěkl, jako by se chtěl k věci také vyjádřit. "Souhlasí," dodal Rurik, "a také tě miluje."
I v tomto díle zavítáme opět do doby Vikingů, tentokrát se sem přenese Sara. Je nejlepší kamarádkou Linney, která se do této doby přenesla v předchozím díle, zamilovala se a nakonec zde zůstala. Čeká i Saru stejný osud?
Knížka byla stejně čtivá jako díly předchozí, ale musím říci, že to byl asi díl nejslabší. Ale i přesto jako oddechové počteníčko můžu jen doporučit.
A máme tu příběh posledního z bratrů Kanových - Callahana, který svůj život musí sakra změnit, aby získal tu jedinou, které zlomil srdce, ale taky jedinou, kterou kdy miloval. Jenže nejdříve musí začít milovat sám sebe, aby se mohl posunout dál.
Celou sérii jsem si užila, jen mě mrzí, že sourozenců nebylo víc ;-)...
"Vyzývám tě, abys se mnou strávila zbytek života." Špičkou nože do prkna vyřeže rovnou čáru. "Vyzývám tě, abys mi dovolila z celého srdce milovat a chránit tebe a Kami i všechny naše budoucí děti." Vyřeže další čáru. "Vyzývám tě, abys to se mnou zkusila, i když víš, že to nebude vždycky zrovna nejjednodušší a že budu mít slabší chvilky, i když mám v úmyslu být mužem, kterého si zasloužíš." Přidá třetí zářez. "Vyzývám tě, abys mě přijala za svého společníka a nejlepšího přítele. Abys mi dovolila být tvým největším fanouškem a být ti oporou v těžkých chvílích a abys věřila, že ti vždycky utřu slzy a napravím, co tě trápí." Vyřeže čtvrtou čáru. "Vyzývám tě, aby sis mě vzala." Cal dalším zářezem přeškrtne první čtyři čáry, zatímco mi stékají slzy po tvářích.
"Zamiloval jsem se do tebe od první chvíle, co jsme se potkali. Vždycky jsem tě miloval, i když jsi byla daleko a nemohli jsme být spolu." Přistoupil k ní a jemně ji pohladil po krku. "Jestli budeš chtít odejít, nedělej to proto, že pochybuješ o mojí lásce. Můžeš odejít, protože už mě nechceš, nebo že chceš něco lepšího. Já tě miluju, Hanno. Vždycky tě budu milovat a nepřeju si nic víc, než abys byla součástí mýho života."
Krásný. Asi k tomu nemám co dodat, možná jen to, že jsem ráda za ten konec..., protože to jsem jim celou dobu přála. Určitě pro romantické dušičky přečtení tohoto příběhu mohu jen doporučit.
"Technicky vzato jí nikdy nestanovili diagnózu, ale její představy o spravedlnosti a pomstě jsou šílený. Představ si Delores..., která má deset let zkušeností navíc a vybroušenou techniku."
Kate s pochopením vydechne: "Ach."
No páni, já se bavila. Pokud si chcete odpočinout od dnešní uspěchané doby a pobavit se při nenáročném čtení, doporučuji sáhnout po této knize.
Asi půjdu proti většině komentářů, ale mě se knížka líbila, byla to taková jednohubečka, nepitvám, co v ní bylo špatně, prostě jsem si tu jízdu užila. Beth jsem na jednu stranu obdivovala a na druhou mi jí bylo líto. Razera bych nejraději praštila pořádně po hlavě, vlastně by to nebyl jen on. Nakonec se však vše vyřešilo a dobře dopadlo. Přečtení mohu doporučit. Už se těším se na pokračování.
"Můžeš odtud odejít. Kdykoliv budeš chtít. Řekni mi jen kam a já ti zajistím bydlení, práci a peníze, které ti pomůžou postavit se na nohy."
Zasekla jsem se. V první chvíli mě napadlo, že to je rozchod, ale pak mi došlo že nemůže mluvit jen o změně bydliště. Musí v tom být něco víc.
"Nebo?" zeptala jsem se sevřeným hrdlem.
Vstal, narovnal se a podíval se na mě svým pronikavým panovačným pohledem.
"Nebo tu zůstaň se mnou a společně shoříme v pekle."
Divím se, že knížka má tak malé hodnocení. Mě se líbila.
"Myslíš, že bys mě někdy mohla milovat, Camille?"
Jsem tak překvapená, že se téměř zasměju.
Nero si špatně vyloží výraz v mé tváři.
"Vím, že mám příšernou minulost, a upřímně řečeno jsem se moc nezlepšil. Jsem výbušný a chci zabít každého chlapa, co se na tebe jen podívá. Nemám ... talent na slova ani city," zhluboka se nadechne a já si uvědomím, že je nervózní - skoro tak nervózní jako já. "Ale miluju tě, Camille. Nikdy ti neublížím. To mi můžeš věřit, když už nic jiného."
A máme zde příběh dalšího člena mafiánské rodiny Gallových - Nera. I tento díl byl čtivý, škoda jen, že se jedná jen o takovou jednohubečku - začtete se a najednou zjistíte, že jste na poslední stránce. Je to takové oddechové počteníčko, určitě můžu jen doporučit.
Nick zesílí stisk. "Poslouchej mě. Nežádám tě o to, abys mi odpustila." Pohlédne ke dveřím a pak se mi upřeně zahledí do očí. "Nechci, abys mi odpustila teď hned. Chci mít jen jistotu, že přežiješ a že jednou třeba dostanu druhou šanci. Že se třeba jednoho dne znovu setkáme, já k tobě přijdu, představím se ti jako Nikolas Tennyson Woodsworth, řeknu ti, že nejradši mám modrou, školu jsem nesnášel a miluju tě tak moc, že nedokážu snést představu, že budu žít ve světě, ve kterým nejseš."
No, musím přiznat, že jsem autorce dala ještě šanci a že tento díl se mi zatím líbil z celé série nejvíc. On je pro ni klid a mír - ona pro něj ten nejkrásnější chaos. Přečtení mohu jen doporučit...
Smrt se může kdykoli objevit znovu. Život je nesmírně křehký a vzácný, takže je nutné se radovat z každé příležitosti, již dostaneme.
Knížka mě rozsekala na kousky, ale konec mě dal zase dohromady. Byla to emocionální nálož a já autorce děkuji, že Kate do cesty poslala Hugha. I jí bych přála, aby i ona svého Hugha našla.
"Bylo to mučení, milovat tě celou tu dobu a při tom všem. Ale když jsi odjela, pochopil jsem, že existuje osud mnohem horší než ten, že bys mi umřela."
"Žít bez tebe," doplním za něj.
"Jsou některé věci, které prostě vlastníš. Neznamená to ale, že jsou tvoje. Znamená to, že se rozhodneš, že starat se o ně je důležitější než cokoli jiného - že obětuješ všechno, aby byly šťastné a v bezpečí. To jsem myslel tím vlastnictvím."
Posledním dílem ze série jsme dostali příběh Nicka. Musím říci, že se mi tento díl líbil ze všech nejmíň. Nějak jsem prostě jejich lásce nevěřila, něco mi tam chybělo. Ale co mě dostávalo, tak to byl Cade se svými šnečími úvahami ;-).
"Celý život jsem miloval představu o tobě, ale nikdy jsem si nepřipustil, že by to mohla být realita. To, že existujeme my." Na okamžik sklopí oči a zdá se, že tíha celého světa, co mu v posledních týdnech ležela na bedrech, se zmenšila. "Víš, máš pravdu."
"Dávej si pozor," škádlím ho. "Tahle tři slova by se ti někdy mohla vymstít."
Na tuto knížku mě upozornila kolegyňka z práce. Můžu jí jen poděkovat, byla krásná, plná emocí, a to nejen těch dobrých. Souhlasím s komentářem "Lofda", že Bristol by měla mít svatozář a Vinc by potřeboval párkrát proplesknout...
Každopádně příběh Bristol a Vince jsem si užila a mohu jeho přečtení jen doporučit...
"Jsi moje," zamumlal jí do krku. Jeho starý život se zdál být neuvěřitelně vzdálený a zářivá budoucnost ho lákala záblesky života, o jaké si sotva dovolil snít. Život strávený spolu s Ellou. Navždy.
"A ty jsi můj," souhlasila a objala ho rukama i nohama. "Navždy."
A máme tu poslední díl série. Všechny měňavce a jejich osudové družky jsem si oblíbila a moc jsem se těžila, až si přečtu příběh Elly a získání jejího osudového druha. Celou sérii mohu jen doporučit, jsou to sice jen takové jednohubečky, ale určitě stojí za přečtení ;-).
"Některý z nejlepších věcí v životě jsou ty, které nečekáme, ne?" Usmál jsem se na Hope. "Jo. Mluvím o tobě, holčičko. Překvapení mýho života."
I tento díl byl krásně čtivý, dostali jsme příběh Holdena a Laney, stejně jako v prvním díle i tito dva snad nemohli být rozdílnější, ale co - láska přeci dokáže zázraky. Já si tento díl jako i předchozí náramně užila, přečtení mohu jen doporučit. Už se těším na příběh Owena, snad nás autorky nenechají moc dlouho čekat...
A máme tu posledního z bratrů MacLachlanů, který nachází svojí lásku "navždy". Bodyguard a klientka, tak těch knížek na toto téma už tu bylo, ale vždy je to v trošku jiném podání, takže každá z knížek je prostě originální. Já si celou sérii užila a mohu jen doporučit...
"Omlouvám se," řeknu mu. "Tak hrozně moc se omlouvám."
"Za co?" Nedokáže mě přestat líbat.
"Za všechno. Vždycky jsi to měl být ty. Nikdy jsem se k tobě neměla obracet zády. Ani když máma zemřela."
"Je fajn, že vím, jak mi to můžeš vynahradit." Zvedne mě za spodek stehen, ovine si moje nohy kolem pasu a nese mě pryč z přístavu.
Muž se zápisníkem za ním křičí, že mu směna právě začala, jenže oba s Joem víme, že ještě ten den dá výpověď.
"Jak ti to můžu vynahradit?" mumlám mu do pusy.
"Už mě nikdy neopouštěj."
Zase krásně čtivá knížky od této autorky. Nemohla jsem si pomoc a slupla jsem ji za jeden den, nějak jsem jí prostě nemohla odložit. Everlynne mě párkrát štvala, jak se chovala, a Joea mě bylo líto. Dominic mi byl nesympatický už od začátku, a to jsem o něm ještě nevěděla, jak se zachoval. Každopádně jsem si knihu užila a mohu jí jen doporučit.
"Tvrdila jsi, že jsi jedno velké selhání, což je nesmysl. Taky, že jsi hloupá - a přitom jsi nejchytřejší člověk, kterého znám. Řekla jsi, že tě nikdo nechce."
"To je pořád pravda." Roztáhla paže a vítězně se usmála.
"Někdo tě chce."
Vyrazila ze sebe podrážděný smích. "Jo. A kdo?"
"Já."
Dostal jí na starost, byla mu na obtíž, proto jí říkal "Fracek". Jenže postupem času zjišťoval, že vlastně není vůbec taková, jaká se ukazuje světu. Ransomovi přezdívají "Robot", protože je jako kus ledu, bez emocí a citů, jenže ona se mu dostane pod kůži...
To bylo zase tak krásně čtivé počteníčko. Knížku jsem nějak nechtěla vůbec odložit a najednou jsem zjistila, že jsem u konce, můžu jen doporučit.
Opět krásně čtivá romantická pohádka pro dospělé o dalším z bratrů MacLachlanů - Wallace a jeho malinko krkolomná cesta k té pravé. Je to taková jednohubečka. Už se těším na příběh Stuarta. Romantickým dušičkám celou sérii mohu jen doporučit.
Tak tohle za mne určitě ne. Měla jsem nutkání knihu ani nedočíst, ale pak jsem se kousla a dočetla, ale bylo to utrpení.