MAU256 MAU256 komentáře u knih

Čas zázraků Čas zázraků Cathy Maxwell

Abby položila Andresovi ruku na rameno. "Tys obětoval všecko, abys byl u mě?"
"Nebyla to vysoká cena," ujistil ji. "Nechci žít bez tebe."

Další krásný příběh od této autorky. Nečekejte nějaké velké drama, ale krásné romantické čtení. Takže romantickým dušičkám mohu jen doporučit.

07.08.2024 5 z 5

Poslední tanec Poslední tanec Nicole Böhm

Život je jako strom. Aby prospíval, potřebuje živiny, světlo a lásku. Můžeš ho zastřihávat, nebo ho můžeš nechat volně bujet.

Gillian musela po té, co její otec vážně onemocněl, převzít roli ředitelky prestižní školy, jenže se začíná vynořovat jeden problém za druhým a na ní je toho prostě moc. Tanec, který kdysi milovala a vléval jí život do žil, se pro ní stal jen bolestí, kterou nedokáže překonat. Ale jen do doby, kdy na ulici uvidí tančit Jaze, ten totiž pro tanec nejenom žije a dýchá, on se tím na ulici živí. Gill -bohatá, ale připadala si už delší dobru jako prázdná skořápka. Jaz - chudý, nezávislý, bez domova, ale přitom plný života. Co se stane, když se tyto dva lidé střetnou? Můžou si pomoci navzájem?
Knížka se mi líbila, oba dva jsem si zamilovala. Ani jeden z nich to neměl lehké a já jim přála šťastný konec...

06.08.2024 4 z 5

Divoká jízda Divoká jízda Lauren Blakely

"Tygře, se mnou už nemůžeš pracovat. Nejsi učeň. Nejsi mechanik. Nejsi ani hlavní stavitelka aut."
"Ne?"
Zavrtím hlavou a položím jí ruce na ramena. "Před pěti lety, když jsi byla můj učeň, jsi byla ten nejtalentovanější člověk, se kterým jsem kdy pracoval. Teď jsi pořád nejtalentovanější člověk, se kterým jsem kdy pracoval. Odpoledne jsi mi řekla, že možná nemáš práci a že sis za mnou chtěla jít pro radu, viď?"
Přikývne a trpělivě čeká.
"A předtím jsem ti neporadil, protože jsem místo logickýho myšlení podlehl tomu, jak moc jsi mě přitahovala. Neučil jsem tě, jak nejlíp jsem uměl. Na konci jsem tě nevedl. Ale risknu to a udělám to teď."

Před pěti lety se rozešli ve zlém. Teď se opět setkali a mají spolupracovat na projektu. Jenže co ta nenávist, která mezi nimi je, dokáží jí překonat? Nebo to není nenávist?

04.08.2024 4 z 5

Královna Královna Devney Perry

Nevěděl jsem, co říct. Jak jsem tam stál a díval se na ni, jak je ještě krásnější než kdy jindy, neměl jsem ponětí, jak začít rozhovor. Jediná slova, která mě napadla, byla...
"Miluju tě."

Konečně jsem se dočkala příběhu Emmetta a jeho nalezení té pravé lásky na celý život. Nebyla to jednoduchá cesta, stáli totiž každý na jiné straně, úhlavní nepřátelé: Emmett - Tin Gypsies, Nova - Arrowheadští Warrioři. Tolik lží a tolik bolesti. Ale minulostí se žít nedá...
Celou sérii jsem si zamilovala, škoda, že končí, její přečtení však mohu jen doporučit.

03.08.2024 5 z 5

Srážka Srážka Alexander Stainforth (p)

Byla to taková milá nenáročná velmi čtivá jednohubečka. Souhlasím s komentářem "Etule", že Filip Maxovi odpustil moc rychle, taky bych byla pro, aby ho v tom nechal trošinku dýl vykoupat.

Kdo má rád MM romance, tak přečtení této knížky můžu jen doporučit.

02.08.2024 4 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

"Víš, ono to nikdy neskončilo," řekl. "Budeš navždy moje bez ohledu na to, jestli řekneš ano, nebo ne."

Jsme písek a skála, voda a obloha, kotvy lodi a plachty ve větru. Jsme cesta na místo, které se mění pokaždé, když sníme, padáme, skáčeme nebo pláčeme. Jsme hvězdy, které zdaleka nejsou dokonalé, ale přesto nepřestávají zářit a třpytit se. Pořád budeme o něco usilovat, něco chtít, stále budeme mít víc otázek než odpovědí, ale občas zažijeme chvíle jako je tahle, chvíle plné zázraků a spokojenosti, kdy duše vzlétnou až k Bohu a jednoduše ztratí dech.

Tajemný, temný, romantický příběh plný emocí, cítíte soucit, zlost, nenávist, lásku. Jak píše "KlaraD851" - nic není černé ani bílé, každé rozhodnutí a činy ovlivní různé lidi různými způsoby. Za mě hodně povedené, určitě doporučují přečtení.

01.08.2024 5 z 5

Cesta k oltáři Cesta k oltáři Cathy Maxwell

Mám ráda historické romance a autorku mohu zařadit ke svým oblíbeným. Musím říci, že tento díl ze série se mi líbil ze všeho nejvíc. Konečně i vévoda našel svoji lásku. Určitě pro romantické dušičky mohu celou sérii doporučit.

31.07.2024 5 z 5

Urozená kapsářka Urozená kapsářka Cathy Maxwell

Krásně čtivé stejně jako předchozí díl. Bylo mi moc líto vévody Cavina, doufám, že v posledním díle již získá to, po čem stále touží. Takže šup na pokračování :-)))).

29.07.2024 5 z 5

Zadrž dech Zadrž dech Michala Ries

"To, jestli je nějaký konec šťastný, nebo ne, je jen úhel pohledu. Vy dva jste můj šťastný konec."

Na tuto knihu jsem narazila díky databázi, byla úžasná. Tak silný příběh, Marina dokázala skoro nemožné, po tom, co si zažila, se z ní stala úžasná žena, svou druhou šanci naplno využila, i když to nebyla vůbec jednoduchá cesta. Knihu mohu jen doporučit.

28.07.2024 5 z 5

Partie století Partie století Cathy Maxwell

"Víte," pokračoval Gavin, "nikdy bych vás nemiloval tak vroucně jako můj bratr Poznal, že jste v té drožce a v nesnázích. Bylo to, jako by vnímal vaši duši. Kromě toho, na Pall Mall není dnes jediný muž nebo žena či dítě, kteří by neviděli hlubokou náklonnost, kterou k sobě vy dva cítíte. A uvědomil jsem si, že si něco takového přeji i já. Chci ženu, která by mě líbala s tak nespoutanou vášní. Chci ženu, která by se kvůli mě vzepřela rodičům a společnosti. To znamená, že z těchto důvodů se s vámi nemohu oženit, slečno Morrisová. Nepatříme k sobě. Fyclane, prosím, abyste přijal žádost mého bratra o ruku vaší dcery. Někdy mi pije krev, ale je to zároveň jeden z nejpozoruhodnějších mužů, které znám."

Tak to byla hezká romanťárna s troškou napětí. Bylo mi líto Gavina, takže už se těším na jeho příběh, v němž doufám nalezne stejnou lásku, kterou se podařilo získat jeho bratrovi.

27.07.2024 5 z 5

Alfa Boss Alfa Boss Alexander Stainforth (p)

"Vidíš mě?"
Cože? Nechápu, co tím myslím. Jasně že ho vidím, přece nejsem slepý.
"Takže ano," přikývne. "Nejsem Libor, ani žádnej jinej hajzl, co by si s tebou chtěl jenom pohrát a pak tě odkopl. Dneska ses o tom mohl přesvědčit."

Musím říci, že jsem si oba díly užila a tento druhý se mi snad líbil i o maličko víc. No neměli to kluci zrovna jednoduché, ale jsem ráda, že to dopadlo tak, jak mělo. Určitě mohu oba díly jen doporučit.

26.07.2024 5 z 5

Tajuplná žena Tajuplná žena Nora Roberts

První a jediná vzpoura, kterou stála Liz 10 let života. A kdyby se jí do něj nevplížil Brooks, ukrývala by se dál. Dodal jí odvahu, aby se přestala skrývat a dotáhla věci do konce, aby mohla zase svobodně žít.
Knížka byla čtivá, mohu jen doporučit.

25.07.2024 4 z 5

Boss Boss Alexander Stainforth (p)

Erik mě pevně stiskne a políbí do vlasů.
"Už to nikdy nedělej, Teo. A já ti slibuju, že už nikdy neřeknu nic, co by ti ublížilo," zašeptá mi do ucha.
"Miluju tě," řekneme současně.

Teo a Erik tedy dostali do života pěknou nálož. Knížka byla velmi čtivá, mě se líbila, samozřejmě jsem zvědavá na další díl, takže jde se něj... ;-)

25.07.2024 4 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Na začátku jsem se opravdu bavila, u golfového vozíku jsem měla v očích slzy smíchu. Postupem příběhu bych pana Masterse nejraději nakopala, protože vyřčená slova, i když je pronášel ve vzteku, rozbíjela srdce na kousky. Bree by si zasloužila metál. Ale naštěstí to nakonec dopadlo tak, jak mělo...
Knížka byla neskutečně čtivá, autorka prostě umí, určitě doporučuji, už se těším na příběh Spencera.

23.07.2024 5 z 5

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

"Ale vytrvalost má i svou stinnou stránku, protože při všem tom tahu na branku občas nevnímáte svoje okolí. Jako kočároví tažní koně, víš?" Zvedne ruce a přiloží si dlaně na spánky. "Jdete dopředu a jste mnohem lepší než ostatní, ale nevidíte, co se děje kolem vás. Máte svoje slepé úhly. Ignorujete věci, které máte přímo vedle sebe. Tvoje máma to dělala pořád."

Tak to bylo zase tak hezké nenáročné odpočinkové čtení. Určitě sáhnu i po dalších knížkách této autorky.

21.07.2024 4 z 5

Pravidla lásky Pravidla lásky Sara Cate

"Chci jen, abys byla šťastná, Charlie. Zasloužíš si to."
Odfrknu si. "I když budu s tvým tátou?"
Hlasitě vzdychne a poznám na něm, že s tím zápasí, ale přesto přikývne. "Ano. I když budeš s mým tátou."
"Doufám, že to myslíš vážně."
"Po tom co jsem dneska viděl... nevím, já jen... už teď vnímám všechno jinak. Jako by to začalo být skutečné. Zjevně si tě zaslouží víc než já."

Tak to bylo tedy počteníčko. Já si to neskutečně užila. Doufám, že se dočkáme stejně žhavého pokračování.

19.07.2024 5 z 5

Pravidla touhy Pravidla touhy Rachel Van Dyken

"Může děvkař někdy napravit svou pověst?"
"Doufám, že ne." Zvedl jsem ji, hodil si ji přes rameno a plácl ji přes zadek. "Vypadneme, budoucí paní Luthorová."
"Hej!" vykřikla. "Znamená to, že dostanu vlastní záporácký jméno?"
"O tom si ještě promluvíme."
"Lexi!"
"Hele, podívej, nadhodil jsem to radě zloduchů a všichni jednoznačně řekli ne. Promiň, Sluníčko."

Tak tento díl se mi líbil o maličko více než díl předchozí. Hašteření Gabi a Lexe mi vytvářelo úsměv na tváři.

18.07.2024 4 z 5

Nebezpečné sny Nebezpečné sny Amanda Quick (p)

Stiskl jí prsty. "Miluji tě, Maggie. Vím, že je brzy na to, abych se vyslovil. Potřebuješ čas. Ale doufám - sním o tom - že by ses do mě jednou třeba mohla zamilovat."
Oči jí zazářily. "Tak na to je pozdě."
"Pozdě?"
"Už do tebe zamilovaná jsem," sdělila mu. "Začala jsem se do tebe zamilovávat v okamžiku, kdy jsem si tě najala."

Knížky od této autorky jsou oddechové, čtivé, i když předem víte, jak to celé dopadne, nějak to na čtivosti neubírá. V tomto díle se nám představí Maggie, která je zatížená schopností lucidního snění, naproti ní Sam, který je racionální detektiv a na takovéto schopnosti moc nevěří. Jo tak tyhle dva jsem si hned oblíbila. Mihly se zde i postavičky z předchozích dílů, i když to bylo jen tak povrchově. Za mě opět krásné čtení. A jelikož knížky od této autorky prostě miluji, moje hodnocení je jasná volba ;-)))))).

16.07.2024 5 z 5

Nečekaný polibek Nečekaný polibek Petra Martišková

"Promiň Lexie," šeptal mi mezi polibky. "Tohle jsem nechtěl. Ale zároveň jsem nechtěl lhát. Už jsem se nechtěl schovávat. Miluju tě a na tom nic nezmění ani tahle stará zapšklá bába."

Krásné, romantické počteníčko od české autorky.
Lexie - hokejistka, která má před sebou poslední ročník gymplu. Matka ji opustila a opět se vydala pouze za svým snem, na vánoce přistihla svého přítele se svojí nej kamarádkou, potřebuje se svým tátou začít prostě znovu. Ani jednoho už v Praze nic nedrží, tak se odstěhují. Ona přestoupí do posledního ročníku na jiný gympl. Trenér jí však nechce z hokejového týmu pustit, proto jí povolí jen dvouleté hostování. Nová škola, nový tým, tentokrát však klučičí, kamarádi a hlavně nová láska... Max - učitel, který kvůli své mamince ukončil denní studium na vysoké škole, aby nezůstala v domě sama, když je otec opustil. V domě, který sousedí s domem, do kterého se Alex s otcem nastěhují. No a na cestě se začíná rodit zakázaná láska, která by snad i vydržela být v utajení, nebýt jedné sobecké osoby. No musím říci, že mě se knížka moc líbila, určitě sáhnu i po nějaké další ...

13.07.2024 5 z 5

Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Myslím, že když si vezmu do rukou knížku od těchto autorek, tak nemůžu sáhnout vedle. Opět se to četlo krásně. Saylor byla miláček a Maya, no tak tu bych taky nejraději poslala až na měsíc. Ale potom, co přiznala, co ji k tomu vedlo, dalo se to pochopit. A Colby, bože, myslím, že takového tatínka by brala každá holčička. No a Billie, tak tu si přeci nešlo nezamilovat. Už se těším na příběh dalšího z partičky - Holdena a jeho cestu k té "pravé". No, romantickým dušičkám mohu jen doporučit.

12.07.2024 4 z 5